Главная » 2009 » Ноябрь » 17
екологіяУ сфері охорони навколишнього природного середовища закарпатська обласна влада вважає пріоритетним створення організаційних і правових передумов для екологічно збалансованого господарського розвитку, збереження біо- та ландшафтного розмаїття, культурної спадщини, впровадження нових підходів до розвитку екомережі й екологічно коректного тризму в регіоні. Невипадково Закарпаття ставлять серед областей зі сприятливою екологічною ситуацією і називають "українською Швейцарією".
Категория: екологія17.11.2009| | Комментарии (0)

самогубствоМудреці кажуть: життя нам дає Бог, і тільки він може його забрати. Під силу кожному з нас дається нести й життєвий хрест. Та все ж бувають випадки, коли, опинившись у психологічній ямі, людина не спроможна тверезо оцінити ситуацію, знайти вихід і тоді, впавши духом, вирішує звести рахунки з життям.
Категория: Закарпаття17.11.2009| | Комментарии (0)

телефонДПА у Закарпатській області повідомляє, що у середу, 18 листопада 2009 року, з 14 до 16 години відбудеться сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія".
Про це "PRESS-КАРПАТ" повідомили в ДПА в Закарпатській області.
На питання платників податків відповідатиме начальник відділу боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів управління податкової міліції Голубка Василь Іванович.
Телефонувати за номером в Ужгороді 61-39-85.
Категория: Закарпаття17.11.2009| | Комментарии (0)

Роберт БровдіДорогі  студенти!
Прийміть  щирі вітання з нагоди вашого професійного свята - Міжнародного дня студента!
Важко переоцінити значення молоді у суспільних і політичних процесах держави. Активні  молоді люди були й залишаються найпрогресивнішою  частиною суспільства, рушійною силою розвитку і передових ідей. Саме вони відігравали вирішальну роль у переломні моменти української історії, відстоюючи свободу і незалежність нашої держави, стаючи на захист демократичних принципів.
Сьогодні  Україна знову потребує змін. Настав час, коли очевидною стала необхідність повною мірою "перезавантажити” владу, дати можливість молодим освіченим громадянам вивести країну на якісно новий рівень. Для цього потрібно формувати нову політичну еліту – молодих, незалежних, неупереджених професіоналів, здатних мислити логічно і прагматично. Такими є ви. Шукайте й експериментуйте. Сміливо висловлюйте  ідеї, ініціюйте й реалізовуйте свої програми, ставте мету і досягайте  її! Бажаю здоров’я, легкої вдачі, веселого настрою, наполегливості та успіхів у всіх починаннях.

голова  Закарпатського обласного осередку
 Роберт Бровді
Категория: Україна17.11.2009| | Комментарии (0)

вставитьНа самом деле русины – это такой осколок русского мира, в том самом широком смысле слова, в котором он существовал, в котором он системно уничтожался. И вот это – неуничтоженный осколок.
Если Приднестровье – это последняя непобежденная территория СССР (во всяком случае, до последнего времени была), то русины – это последний непобежденный элемент вот этого русского мира. Но дело в том, что само название сейчас закрепилось за такой национально-культурной группой в Закарпатье. Это, в общем, украинцы, которые себя украинцами никогда не считали и у которых идентичность связана не только с культурой, языком, но и с верой. А вера – это еще и некое ощущение духовно-исторической близости с Россией. Они все — православные Московской патриархии, притом что до присоединения Закарпатья Сталиным они никогда не были территорией Российской империи.
Категория: Закарпаття17.11.2009| | Комментарии (0)

Близько 1,2 млн. громадян Молдови, які живуть у прикордонних районах, отримали право скористатися спрощеним режимом перетину молдавсько-румунського кордону і в`їжджати до сусідньої країни без віз, із спеціальним пропуском. Про це на прес-конференції в Кишиневі повідомив прем`єр-міністр Володимир Філат, коментуючи підписану 13 листопада 2009 р. в Бухаресті міжурядову угоду про малий трафік на кордоні.

крадіїОстаннім часом до чергової частини Подільського райуправління міліції стали частіше звертатися автовласники з заявами про крадіжки з машин шляхом розбиття скла.
Нещодавно, проїжджаючи лісопарковою зоною поблизу площі Тараса Шевченка, працівники патрульної служби помітили двох підозрілих молодиків.
Категория: кримінал17.11.2009| | Комментарии (0)

Арсеній ЯценюкКандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк переконаний, що ті, хто грабував країну, мають нести відповідальність. «Мова не може йти про якісь там переслідування політичні, але мусимо говорити про відповідальність: підписували, приймали рішення, брали гроші, робили схеми, грабували – тут не може бути іншої альтернативи», - заявив політик на зустрічі з представниками бізнесу в Черкасах у понеділок.
«Якщо новий президент не покаже не просто базіканням, а реальною дією, що, виявляється, можна сісти у тюрму, і причому не просто сісти, а є за що сісти, то у нього буде те саме політичне майбутнє, що й у чинного президента. Тому що (за президентства Ющенка) не було дії, люди не побачили, що закон і відповідальність за закон – це пов’язані речі. Люди зрозуміли, що просто змінилася персоналія, а система залишилася та сама», - зазначив Арсеній Яценюк.
Категория: вибори 201017.11.2009| | Комментарии (0)

гербНа засіданні 31 сесії 5 скликання Чопської міської ради, яке відбулося 10 листопада зав головування міського голови Цар Г.В., депутати розглянули 7 питань, прийнявши щодо них 14 рішень.
Додатково заслухали інформацію про роботу медичних закладів та аптек міста в період епідемічної ситуації. З даного питання інформували заступник головного лікаря Ужгородської районної лікарні №1 Б.Ю. Штефанець, головний лікар Вузлової лікарні ст.Чоп Й.І Андріканич та головний державний санітарний лікар Ужгородського району І.І. Парада.
Згідно з повідомленням першого з них – Б.Ю. Штефанця, лікарня в повному обсязі забезпечена медичним препаратом „Таміфлю”. Виділено окреме відділення для госпіталізації хворих на ГРВІ, прийом хворих здійснюється в окремому кабінеті, поліклінічне відділення працює 7 днів у тижні. Загалом, здійснено всі необхідні заходи для ефективного та оперативного обслуговування населення. Також зауважив, що спостерігається спад захворюваності.
Категория: Закарпаття17.11.2009| | Комментарии (0)

У прес-центрі "Нове Закарпаття" відбулася прес-конференція начальника КРУ в Закарпатській області Романа Володимировича Чубка.
На початку прес-конференції Роман Чубко так прокоментував свій виступ на сесії Закарпатської обласної ради, яка відбулася 5.11.2009 року: "Я попередив обласну владу, що ми їй не підзвітні, але зважаючи на численні закиди, вийшов на сесію Закарпатської облради. У принципі, я знав попередньо, що мене чекає і яке буде ухвалене рішення, але не боявся, а спробував донести нашу позицію - державницьку позицію контрольно-ревізійної служби - до обранців", - сказав Роман Володимирович і додав: "Я сказав депутатам, що працівники Закарпатського КРУ провели багато ревізій, результати більшості з них не такі вже й страшні. І хоча прозвучали "закиди" під час сесії, що багато цифр по ревізіях "натягнуті за вуха", це неправда, є низка ревізій, під час яких не було встановлено практично порушень. Такі приклади - ревізія виконання бюджету в Чопі, у Міжгір’ї".
Категория: Закарпаття17.11.2009| | Комментарии (0)