Главная » преса

Звернення секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України до працівників засобів масової інформації Львівщини. 19 жовтня 2009 року офіційно стартувала кампанія з виборів Президента України. Насправді ж, всупереч чинному законодавству України, вона іде вже тривалий час, набуваючи, на жаль, дедалі чорніших ознак брудної політичної боротьби. На кону ж бо - найвища посада в державі, а отже - майбутній напрям розвитку країни.

Категория: преса03.11.2009| | Комментарии (0)

МукачевоВ Мукачево состоялся Всеукраинский турнир по легкой атлетике "Кубок Карпат", который собрал более 130 самых лучших на сегодня спортсменов Украины.
Ярким моментом открытия стало вручение заместителем городского головы Мукачево Михаилом Ларош и главным организатором и основателем этих соревнований, заслуженным тренером Украины Геннадием Буткевич удостоверений мастеров спорта Украины воспитанникам Мукачевской ДЮСШ Татьяне Максим, Олесе Каленской, Ярославу Бородинов и Михаилу Олиниченку, а также Назару Коваленко из Киевской области.
В субботу стадион СЧОК ДЮСШ украсили флаги и зонтики мукачевского подразделения "Кока-Колы" - спонсора соревнований. Другой спонсор - трикотажная фирма "Мрия" - обеспечил всех участников фирменными майками. А на беговых дорожках шла ожесточенная борьба за награды. В командном зачете победу одержала сборная Киевской области. На втором и третьем местах команды Житомирской и Сумской областей. Закарпатцы, представленные в основном воспитанниками Геннадия Буткевича, в итоге пятые.
Категория: преса03.11.2009| | Комментарии (0)

Розмову з закарпатськими журналістами заступник головного редактора українського часопису «Дзеркало тижня» Юлія Мостова розпочала з досить невтішного твердження: «Я так само, як і ви, відчуваю, що наша професія просто вмирає». Згадуючи минулу президентську кампанію та її результати, Юлія Володимирівна визнала, що журналістика дістала формальну свободу, однак одночасно дана свобода дозволила владі не прислухатися до шквалу інформації, не прислухатися до результатів роботи журналістів.

Категория: преса15.10.2009| | Комментарии (0)

Відомий журналіст, заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова провела у Львові зустріч з представниками ЗМІ. Подаємо виклад її думок про сучасний стан української журналістики і відповідальність журналістів перед суспільством.

Категория: преса15.10.2009| | Комментарии (0)

Переважна більшість громадян України - 83,1% - у період передвиборчої кампанії віддають перевагу такому джерелу інформації, як телебачення. Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.

Категория: преса09.10.2009| | Комментарии (0)

Через появу великої кількості замовних матеріалів у регіональних газетах зарплати місцевих журналістів упали у 2-3 рази. Про це під час прес-конференції повідомили координатор громадського руху "Журналісти проти депутатів" Вадим Мурований, кореспондент тернопільської газети "Експрес" Інна Сирник, журналіст хмельницького видання "Подільські вісті" Ольга Смолинська, редактор телекомпанії "Рівне 1" Олег Поліщук, редактор газети "Світ молоді" Галина Брухаль, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Категория: преса02.10.2009| | Комментарии (0)

Игорь Федоров

«Книга рекордов Украины» уполномочена заявить, что ею официально зарегистрирован новый рекорд в категории «Путешествия» — наиболее длительная одиночная экспедиция по Индии с самым большим пробегом по этой стране. Автор рекорда — спецкор «Известий в Украине» Дмитрий Комаров. Длительность его экспедиции — 90 суток, длина маршрута — 20 000 километров.

Категория: преса15.09.2009| | Комментарии (0)

Міжнародні журналісти закликають українську владу переглянути методи слідства та відновити пошуки замовників убивства Георгія Гонгадзе.
Про це йдеться у заяві за підписами генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів Ейдена Уайта, Мирослави Гонгадзе, голови Національного союзу журналістів Великобританії та Ірландії Джеремі Діара та президента Інституту масової інформації
Алли Лазаревої.

Вони також закликають українську владу відкрити кримінальні справи проти високопосадовців, "які свідомо перешкоджали слідству" у справі Гонгадзе.

Крім того, журналісти закликали уряди та громадянське суспільство європейських держав "продовжувати боротьбу проти безкарності можновладців, які схвалюють та використовують насильницькі дії проти журналістів".

Вони зазначають, що цього літа відбулося декілька важливих подій, пов’язаних зі справою, зокрема, було заарештовано Олексія Пукача, "який за словами слідчих та за рішенням суду вважається убивцею Георгія Гонгадзе".

"Ми вітаємо таке просування у справі. Але суворої правди за ним не сховаєш: досі не досягнуто помітного прогресу у пошуках відповіді на питання, хто був замовником цього вбивства, і яким чином було віддано наказ", - сказано у заяві.

Українська правда

Категория: преса15.09.2009| | Комментарии (0)

Починаючи з кінця жовтня на Першому національному телеканалі щодня виходитимуть 15-хвилинні випуски новин Euronews українською мовою. Угоду про започаткування україномовної короткої версії Euronews" між НТКУ та Euronews підписали сьогодні у Києві президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук і голова та виконавчий директор Euronews Філіп Кайла, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. 


Категория: преса11.09.2009| | Комментарии (0)

Общественное движение За Украину! потребовало возбудить уголовное дело против народного депутата от фракции КПУ Александра Ткаченко из-за инцидента с журналисткой телеканала СТБ.


Категория: преса02.09.2009| | Комментарии (0)

Депутаты отдохнули. И взялись за свое. Поссорились и заблокировали парламентскую трибуну. Регионалы не отступились от своего обещания – или повышение минимальной зарплаты и пенсии, или осада. Коммунисты разнервничались. Пострадал микрофон – но на этот раз не парламентский.

Пение гимна в честь открытия сессии – единственное, на что хватило сегодня народных избранников. Отпуск так их расслабил, что не смогли с первого раза даже принять повестку дня.
Категория: преса02.09.2009| | Комментарии (0)

У День незалежності українські газети пишуть про 18-ту річницю незалежності, землю для кримських татар, ціни на чай та плани Володимира Кличка.
Категория: преса24.08.2009| | Комментарии (0)