Главная » 2009 » Ноябрь » 04

Епімедія... Такого слова немає в словнику слів іншомовного походження. Автор сам його змайстрував, щоб описати нинішню ситуацію в Україні. Це щось середнє між епідемією та комедією. Якщо подобається більше, назвіть ще її «кодемія».

свиня

Ні, я не пащекую і не блюзнірствую. Справді, шкода тих десятків земляків, котрі стали жертвами ускладнень від грипу та гострих респіраторних захворювань. Але як терпіти, коли влада втюхує народу з особливим цинізмом міф про «жахливу пандемію свинячо-каліфорнійського грипу»?..

Категория: Україна04.11.2009| | Комментарии (0)

В Ужгороді відбулося засідання Наглядової ради проекту партнерства Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток". Йшлося про результати діяльності проекту за квітень - вересень 2009 року. Представники Закарпатської обласної адміністрації, керівництво проекту та експерти розглянули також основні напрямки реалізації проекту на період до березня 2010 року.

Категория: Закарпаття04.11.2009| | Комментарии (0)

В селе Миток Оргеевского района мужчина изнасиловал 17-летнюю девушку в ее собственном доме. Преступник ворвался в дом ночью, когда жертва и ее 78-летняя бабушка уже спали.
Мужчина напал на девушку и принудил ее заняться с ним сексом. На крики пострадавшей прибежала ее бабушка, однако насильник избил ее до бессознательного состояния и в извращенной форме изнасиловал внучку.
После того, как преступник скрылся, девушка нашла в себе силы добраться до телефона и вызвать милицию. Насильника удалось вычислить и задержать. Им оказался 28-летний односельчанин жертв Виталий Морозан, ранее судимый за хулиганство. Ему грозит до 15 лет тюрьмы.
Категория: світ04.11.2009| | Комментарии (0)

Исполняющий обязанности министра финансов Украины Игорь Уманский сомневается в возможности выделения из Госбюджета 1 млрд грн на борьбу с гриппом за счет разницы между доходами и расходами Нацбанка, сообщает «Интерфакс-Украина».

Категория: економіка04.11.2009| | Комментарии (0)

Президент Украины Виктор Ющенко остановил действие постановления Кабинета Министров Украины от 21 октября 2009 года №1117 «О создании Правительственной комиссии по вопросам обеспечения обороноспособности и национальной безопасности Украины».

Категория: політика04.11.2009| | Комментарии (0)

Министерство здравоохранения прогнозирует, что количество заболевших гриппом и острыми респираторными заболеваниями в 2009-2010 году составит 12 млн. человек. Об этом сказал главный санитарный врач Александр Биловол на селекторном совещании с губернаторами под председательством премьер-министра Юлии Тимошенко, сообщают Українські Новини.

Категория: соціо04.11.2009| | Комментарии (0)

Сьогодні є велика потреба в появі нового лідера, який би любив Україну в собі, а не себе в Україні. Головною проблемою є відсутність постаті, яка могла б очолити Націю.

Категория: політика04.11.2009| | Комментарии (1)

ЮляЗакордон їм допоможе? Українські політики при проведенні передвиборчих кампаній все частіше вдаються до послуг іноземних політичних консультантів. Раніше це були переважно росіяни, сьогодні ж часто можна зустріти і американців. Юлію Тимошенко консультує фірма, яка забезпечила успіх кампанії Барака Обами – пише Девід Стерн у статті для американського інтернет-видання GlobalPost.
Категория: політика04.11.2009| | Комментарии (0)

Голови Полтавської і Херсонської обласних державних адміністрацій Валерій АСАДЧЕВ і Борис СИЛЕНКОВ вважають, що проведення селекторних нарад з приводу грипу сприяє виникненню паніки серед населення.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку В.АСАДЧЕВ і Б.СИЛЕНКОВ висловили сьогодні на селекторній нараді з питань запобігання епідемії грипу, що проходить під головуванням пр
ем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО.

«Те, що ми проводимо цей селектор, - це тільки нагнітає ситуацію. Ми цю інфекцію розносимо по всій країні. Юлія Володимирівна, ми не лікарі, тому хай лікуванням займаються лікарі, а не політики», - сказав В.АСАДЧЕВ.
Категория: політика04.11.2009| | Комментарии (0)

ДТП(Мовою оригіналу)
Вчера в Ужгороде произошло дорожно-транспортное происшествие. Легковой автомобиль Mazda на одном из перекрестков по улице Грушевского врезался в столб.
Авария произошла около 14 часов на регулируемом перекрестке улиц Грушевского - 8 Марта. По словам очевидцев аварии, легковой автомобиль Mazda ехал на большой скорости в направлении улицы Капушанской. В момент проезда перекрестка водитель Mazda имел возможность проскочить его на зеленый сигнал светофора, но что-то или кто-то ему помешал.
Категория: Ужгород04.11.2009| | Комментарии (0)

ХустКак сообщили корреспонденту press-карпат в пресс-службе Госпогранслужбы Украины, вчера в Закарпатье пограничники Мукачевского отряда и сотрудники милиции в рамках совместной с МВД оперативно-профилактической операции «Мигрант» задержали 15 выходцев из стран СНГ.
Это 6 граждан Российской Федерации - выходцы из кавказского региона, 4 молдавана, 4 узбека и 1 азербайджанец, имеющие просроченные миграционные карты, которые находились в городе Хуст Закарпатской области фактически на нелегальном положении. Поскольку населенный пункт находится в нескольких километрах от границы, то цель пребывания в нем иностранцев вполне очевидна.
Категория: кримінал04.11.2009| | Комментарии (0)

Учора, 2 листопада, близько 18.15 буквально на пішохідному переході в центрі Ракошина водій на авто «Шкода-Фабія «Елегантс» збив чоловіка. Дівчина, що працює поряд у ларьку «Кури гриль» каже, що довкола потерпілого було багато крові. Фельдшер місцевої «швидкої», який саме в цей час повертався з виклику, Мирослав Машіка, констатував, що допомогти постраждалому вже не можна – він був мертвий. За переказами очевидців водій, який скоїв ДТП був не просто п’яний, а настільки неадекватний, що на людей, що зібралися на місці трагедії, розмахував пістолетом. Міліціонери, що прибули на місце, теж проганяли сельчан, забороняли знімати місце аварії на мобільні телефони, брутально намагалися прогнати свідків події, дійшло мало не до бійки. Люди зрозуміли, що «правоохоронці» намагаються покрити і відмазати «свого», отож уже нині про подію говорять неохоче.
Категория: ДТП04.11.2009| | Комментарии (1)

Если эпидемия гриппа будет развиваться угрожающими темпами, то вполне могут появиться основания для введения чрезвычайного положения, уверен известный юрист, профессор, народный депутат двух созывов Виктор Мусияка.

Категория: політика04.11.2009| | Комментарии (0)

Служба безпеки за 10 днів до заяв про входження України в епідемію "свинячого грипу" інформувала Кабінет міністрів і РНБО про відповідну загрозу.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Категория: соціо04.11.2009| | Комментарии (0)

Арсеній яценюкНародний депутат, міністр закордонних справ України у березні-грудні 2007 року Арсеній Яценюк у вівторок, 3 листопада, провів зустріч із президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Жоао Соарешем.
Під час зустрічі Арсеній Яценюк наголосив, що високо цінує діяльність ПА ОБСЄ зі спостереження за виборчим процесом в Україні.
«Зараз найважливіше для України – це провести справедливі й демократичні вибори», – зазначив він.
Найбільше занепокоєння, за словами політика, в нього викликає те, що в нинішній економічній ситуації голоси українців будуть скуповувати. «Голоси скуповуватимуть дві найбільші партії, у яких найбільші ресурси. Українцям треба усвідомити: або вони продають свій голос і разом із голосом продають майбутнє країни, або вони все-таки беруть відповідальність за країну разом із новим Президентом», – заявив Арсеній Яценюк.
Категория: Україна04.11.2009| | Комментарии (0)

Нью-ЙоркМайкл Блумберг избран мэром Нью-Йорка на третий срок подряд.

В Нью-Йорке закрылись избирательные участки, где горожане голосовали за кандидатуры мэра и ключевых выборных чиновников и судей.

По данным "exit polls", и голосования на открытых Интернет-ресурсах, на выборах мэра лидирует действующий градоначальник Майкл Блумберг.


ВедмедьПовстанцы устроились на привал в пещере, находящейся к югу от города Сринагар. Они готовили еду, когда вернулся медведь, который оказался "хозяином" пещеры. Хотя боевики были вооружены автоматами, зверь застал их врасплох.

Двое повстанцев были убиты, еще одного медведь серьезно ранил. Четвертому боевику удалось убежать.

Категория: світ04.11.2009| | Комментарии (0)

КиевУ Києві незначно перевищено епідемічний поріг за рахунок захворюваності людей на ГРЗ.

Про це в ефірі 5 каналу заявив директор центру грипу та ГРЗ Олександр Гриневич.

"На даний момент епідемічний поріг на території Києва перевищений незначно. Для Києва ще не характерна клінічна картина у тому обсязі, який спостерігається у західних регіонах", - зазначив він.

"Епідемічний поріг перевищено, але його перевищено за рахунок ГРЗ", - підкреслив Гриневич.

Категория: Україна04.11.2009| | Комментарии (0)