Главная » 2009 » Ноябрь » 16
лікарняСьогодні, 16 листопада, відбулося чергове засідання оперативного штабу щодо збору та аналізу інформації з питань профілактики та боротьби з поширення пандемічного грипу та інших гострих респіраторних вірусних захворювань.
Про це "PRESS-КАРПАТ" повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.
Головуючий – керівник штабу, заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Михайло Попович, інші звернули увагу на ряд "вузьких" місць у боротьбі з недугою, висловили окремі зауваження та рекомендації. Зокрема, управлінню охорони здоров’я слід чітко та оперативно використовувати кошти, які уже виділив на ці цілі Кабінет Міністрів України. Це ж стосується і оплати понаднормової роботи лікарів.
Категория: Закарпаття16.11.2009| | Комментарии (0)

В Верховной Раде Украины зарегистрирован проект закона о внесении изменений в Уголовно-процессуальный кодекс Украины (о соблюдении тайны исповеди).

Категория: релігія16.11.2009| | Комментарии (0)

Олексій Пукач, імовірно, сказав слідству, що знищити Георгія Гонгадзе йому доручив екс-голова МВС Юрій Кравченко після зустрічі з Володимиром Литвиним.
Категория: скандал16.11.2009| | Комментарии (0)

«Мне известно, что готовится мощный выброс компромата относительно Виктора Януковича. Речь будет идти о его третьей судимости, но при этом инкриминируют ему вовсе не статью об изнасиловании. Оппоненты припасли ещё более ужасающий компромат»

Категория: вибори 201016.11.2009| | Комментарии (0)

газСловакия на всех уровнях поддерживала РФ в ходе "газовой войны" с Украиной. Такое заявление сделал сегодня премьер-министр Словакии Роберт Фицо на встрече со своим российским коллегой Владимиром Путиным в Москве.
"Во время так называемой "газовой войны" я всегда на всех встречах, на всех уровнях очень высоко оценивал позицию России, которая всегда самым выгодным образом отличалась от позиции Украины", - сказал Р.Фицо.
Кроме того, он добавил, что Словакия придает большое значение хорошим взаимоотношениям с РФ и рассчитывает, что в ближайшее время будет заключено взаимовыгодное соглашение о сотрудничестве между Россией и Евросоюзом.
Категория: політика16.11.2009| | Комментарии (0)

Епідемія дозволила Президентові і прем`єрові публічно сказати, що вони думають один про одного... Литвин збирається у відпустку на час кампанії - піднімати свій рейтинг... Янукович порпався в смітті...
Віктор ЮщенкоПрезидентська кампанія стрімко стирає маски з обличч вітчизняних політиків. Віктор Ющенко, який зазвичай не приховує захоплення жінками, перейшов допустиму межу, назвавши Юлію Тимошенко «бомжем». Так емоційно гарант Конституції відреагував на відсутність у прем`єрській декларації про доходи власних автомобіля, будинку або квартири. Напевно, «один із найкращих банкірів світу» (як охарактеризував себе Віктор Андрійович) погано знайомий з сучасними можливостями оренди або лізингу. Юлія Володимирівна витримала паузу і зазначила, що ніколи не жила на прем’єрській дачі і «не цупила» державну землю. Шкода, що розкладачка в прем`єрській кімнаті відпочинку погано кореспондується з розкішним особняком у Конча-Заспі, де мешкає лідер БЮТ.
Категория: вибори 201016.11.2009| | Комментарии (0)

И попутно критикует позицию соседа — Украины.

Словакия высоко оценивает позицию России в ходе предыдущих газовых конфликтов с Украиной, заявил премьер- министр Словакии Роберт Фицо.

Категория: світ16.11.2009| | Комментарии (0)

Президент Виктор Ющенко просит Верховную Раду Украины на ближайшем заседании заслушать отчет премьер-министра Юлии Тимошенко о состоянии финансового обеспечения Вооруженных сил Украины в 2009 году и формировании расходов на оборону на следующий год. Соответствующее письмо Главы государства сегодня на заседании Согласительного совета обнародовал председатель Верховной Рады Владимир Литвин, заметив, что, возможно, такой отчет можно было бы заслушать в рамках рассмотрения проекта бюджета на 2010 год. По его словам, в связи с этим необходимо заслушать и предложения профильного комитета парламента.

Категория: політика16.11.2009| | Комментарии (0)

Арсеній Яценюк«Завдання сучасної української історії - обрати національного лідера, який увійде в історію як особа, яка створила українську державу - не просто на папері, а як сильну інституцію, яка дає можливість нації виживати і відтворюватися», - сказав Арсеній Яценюк, кандидат на посаду Президента України, в інтерв’ю «АБ-радіо», м. Кіровоград, 15 листопада.
Політик погодився, що існують паралелі між його політичною програмою та програмою президента США Франкліна Рузвельта: «Дійcно, завдання перед новим президентом України будуть за складністю такі самі, як і були перед президентом Рузвельтом в 1932 році, коли США були у Великій депресії. Він справився. І я справлюся, виходу іншого немає».
На думку Арсенія Яценюка, незважаючи на те, що пройшло вже 80 років, методи, які застосовували США для виходу з Великої депресії, сьогодні активно застосовує весь світ. Насамперед ідеться про активізацію ролі держави в економіці.
Причину нинішніх глобальних економічних негараздів він бачить в тому, що багато держав світу усунулися від активної участі в економічних та соціальних процесах на користь вільного ринку: «Ми повірили в міф того, що без ролі держави і без участі держави можна навести лад в країні. Що держава тільки для того, щоб збирати податки і утримувати чиновницький апарат».
Арсеній Яценюк переконаний, що держава повинна  бути не просто регулятором, а безпосередньо брати участь у кожному процесі: економічному, соціальному, політичному. «Держава повинна стимулювати приватну ініціативу. Держава повинна стати на чолі процесів модернізації України», - наголосив він.
Категория: вибори 201016.11.2009| | Комментарии (1)

аренаПрезидент донецкого «Шахтера» Ринат Ахметов готов выплатить 1.5 миллионов долларов ФФУ за билеты на матч Украина - Греция. С таким официальным заявлением он обратился к президенту Федерации футбола Украины Григорию Суркису. Об этом сообщили в пресс-службе ФК «Шахтер». «Все понимают, что национальная команда нуждается в поддержке болельщиков. Но ФФУ установила непомерно высокие цены на билеты. Я уже неоднократно говорил и еще раз повторю, что с болельщиками обошлись, мягко говоря, нехорошо. К тому же, мы получили огромный риск увидеть на принципиальном матче полупустой стадион. Установив огромные цены на билеты, вы хотите заработать на «Донбасс Арене» около 36 миллионов гривен (4,5 миллионов долларов по курсу Нацбанка). Это при том, что матчи украинской сборной в Днепропетровске и Харькове принесли ФФУ приблизительно по 300 тысяч долларов каждый Григорию Михайловичу, я предлагаю Вам реален выход из ситуации, которая сложилась. ФК «Шахтер» готов выкупить в ФФУ все 50 тысяч мест на игру Украина - Греция за 1,5 миллионов долларов. Это больше, чем вы получили за все домашние матчи отборного цикла Чемпионата мира-2010 из всех стадионов вместе взятых.
Категория: спорт16.11.2009| | Комментарии (0)

картаНаприкінці жовтня на Закарпатті відзначалася 65-та річниця визволення Закарпаття від фашистських загарбників. Відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2009 р. №1006 внесені зміни до Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт, відповідно до яких пріоритетним видами оплачуваних громадських робіт визначено упорядження меморіалів, пам'ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни. Вшановуючи пам'ять односельчан-добровольців Радянської Армії, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни, майже в кожному селі Мукачівського району встановленні пам'ятники, меморіальні дошки.
Категория: Закарпаття16.11.2009| | Комментарии (0)