Главная » 2009 » Ноябрь » 23

Как сообщили корреспонденту PRESS-КАРПАТ в пресс-службе ГУ МЧС Закарпатской области, в Великоберезнянском районе произошел пожар на одной из турбаз...

В ночь на 23 ноября на территории турбазы, что в селе Кострино Великоберезнянского района, по пока неустановленной причине сгорели четыре деревянных домика.

пожарО пожаре в оперативно-спасательную службу сообщил администратор заведения, которая и обнаружила возгорание в одном из домов.

К тому времени огонь уже почти полностью охватил деревянное здание, которое пылало как факел. Далее пожар начал распространяться на смежные еще три дома, два из которых были еще недостроенные.

Несмотря на все старания пожарников и работников турбазы, спасти здание не удалось. Причиненный материальный ущерб и причина возгорания устанавливаются.


Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

Как сообщает корреспондент PRESS-КАРПАТ, сегодня в Ужгороде состоялась встреча заместителя председателя Закарпатского областного совета Василия Брензовича с Чрезвычайным и Полномочным Послом Республики Конго в России и Украине Моизом Кабак Мучайл.

Участники встречи обсудили актуальные вопросы налаживания двустороннего сотрудничества, обмена опытом и делегациями из числа предпринимателей относительно инвестиционного сотрудничества на следующий год.

Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

Как сообщили корреспонденту PRESS-КАРПАТ в Государственной экологической инспекции в Закарпатской области, на днях еще 502 металлические и пластиковые бочки, наполненные пестицидными препаратами, в которых давно истек срок хранения и которые предназначены для уничтожения, были отгружены в автофургоне.

19 ноября 2009 государственными инспекторами отдела экологического контроля и радиационной безопасности на госгранице в зоне таможен отправления и назначения Государственной экологической инспекции в Закарпатской области, в пределах своей компетенции, было проведено таможенное оформление указанного груза общим весом 42,093 т. Сейчас груз следует к месту назначения.
Кроме этого, на утилизацию за пределы Украины уже вывезено свыше 107 тонн этих веществ. Полностью очищены от пестицидов Великоберезнянский, Перечинский, Воловецкий, Межгорский, Раховский и Береговский районы.


Арсеній ЯценюкКандидат на посаду Президента України Арсеній Яценюк підкреслює, що для нього важливою є не посада, а реалізація історичних цілей, покликаних зберегти Україну як державу.
Як підкреслив політик у понеділок на прес-конференції в Луганську, на відміну від основних його опонентів, посада президента не є для нього самоціллю. В той час, як Юлія Тимошенко і Віктор Янукович не зупиняться ні перед чим для отримання найвищої посади в державі, яка потрібна їм для реалізації їхніх власних, а не загальнодержавних інтересів.
Він зазначив, що ні з боку Януковича, ні з боку Тимошенко «добровільної передачі влади на підставі результатів виборів не буде». «Якщо перемагає Янукович, Тимошенко боротиметься. Якщо перемагає Тимошенко, Янукович також боротиметься», - сказав Арсеній Яценюк.
Категория: вибори 201023.11.2009| | Комментарии (0)

коняк

Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову ДП "Писаревський спиртовий завод" про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету України щодо накладення на підприємство 170 тис. грн штрафу за недобросовісну конкуренцію стосовно ОП "Ужгородський коньячний завод".

Таке рішення суд ухвалив 19 листопада цього року.

Причому Господарський суд міста Києва задовольнив зустрічний позов Комітету про примусове стягнення штрафу з "Писаревського спиртового заводу".

Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

судС 1 января 2010 года в соответствии с Указом Президента Украины №950/2009 «Об увеличении количественного состава судей и внесение изменений в Систему и количественный состав судей местных судов» состав местных судов будет увеличен на 46 единиц.
Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

У таємничих людей — адвокатів — теж, виявляється, є проблеми. Свідченням цього стали публікації в обласній пресі

Скажімо, "В обласній прокуратурі намагаються узурпувати владу", "Закарпатські служителі Феміди вадяться". Такі публікації подали останні числа газет "РІО" та "Паланок". Вони віддзеркалили засідання Ужгородського прес-клубу ринкових реформ, яке пройшло 18 листопада, на тему: "Хто очолить адвокатуру Закарпаття?" На ньому голова Закарпатського відділення Спілки адвокатів України Петро Немеш, екс-голова кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК) Закарпатської області 4 скликання Володимир Думнич та голова Мукачівської асоціації адвокатів Олексій Фозекош поінформували через ЗМІ громадськість про проблеми в обласному адвокатському середовищі. А перед цим ще і газета "Новинка" опублікувала виступ заслуженого юриста України, голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України П.Немеша "Хроніка маразму, або Хто нищить авторитет адвокатури Закарпаття?", в якій висвітлюються незаконні дії колишньої голови КДК 5 скликання. Тільки Закарпатська обласна рада припинила своїм рішенням діяльність останньої, а саме Олени Павлюченко, яка знищує не тільки престиж адвокатури, а вже й сам інститут адвокатури Закарпаття. Після опублікування статті П.Немеша події розгорталися наступним чином.
Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

Ой, під Невицьким замком

Мешканці Кам’яниці лупають скелі, приймають туристів і… прибирають за ними сміття

Береги річки Уж поблизу села Кам’яниці, що неподалік обласного центру, – одне з найулюбленіших місць відпочинку ужгородців, а Невицький замок, який височіє на горі, – принада для численних туристів. Це село є своєрідним дороговказом для подорожан – досягши якого усяк, старий і малий, знає: Ужгород уже близько. Те, що ця громада міцно пов’язана з містом над Ужем підтвердила нам і голова села Марія Коваль-Мазюта.

Робота є, та коштів бракує

– Маріє Юріївно, чим примітне ва­ше село?

– Вдалим географічним розміщенням, близькістю до обласного центру й водночас надзвичайно мальовничою природою. Кам’яницю оточують гарні лісисті гори, потічок і річка, а поблизу височіє знаний Невицький замок. Усе це приваблює у наші місця багатьох людей.

– Володієте чималенькою територією…

– До нашої ради належать два села – власне Кам’яниця та Гута, яким разом із лісами належать 7,5 тис. га. Живуть у нас 2 200 чоловік.

– Чим займаються місцеві мешканці?

Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

Оригінал із вулиці ЕрделіМитець Віктор Мигович творить під музику Вівальді, Генделя, Баха і пісні Закарпатського хору, а в майстерню їздить на… 40-річному «Москвичі»Чи  не зна­ково, що молодий  митець Віктор Мигович  живе в Ужгороді на вулиці Ерделі – на відстані руки від колишнього обійстя Адальберта й Магдалини, а  майстерню має на вулиці Айвазовського; що його обійстя дивиться на кладовище Калварія, причому на могили Глюка, Бокшая, Семана, Коцки, Гарапка і того ж Ерделі?!

Якщо це спостереження дещо натягнуте, а точніше – зроблене авансом, то й нехай: я не злукавив, бо вірю в творчий потенціал і талант цього доброго чоловіка. Талант багатогранний, яскравий. Доказ?Колись Віктор Мигович тримав в Ужгороді й власну мистецьку галерею «Дар», де продавалися керамічні, дерев’яні, скляні вироби, сувеніри народних умільців, картини (на жаль, навіть після відчайдушних спроб благородна справа задихнулася: причини – на долоні); працював оператором на крайовому телебаченні й начальником охорони в супермаркеті. Ясна річ, роботу завжди доводилося поєднувати зі своїм покликанням – бути художником.

Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

ДТПКак сообщил корреспонденту "PRESS-КАРПАТ" пресс-секретарь начальника Мукачевского пограничного отряда майор Эдуард Стеблюк, на украинском-румынской границе из-за контрабандных сигарет у закарпатца конфисковали "Фольксваген-Пассат".

21 ноября около 18.00 в международном пункте пропуска "Дяково" Мукачевского пограничного отряда на украинском-румынской границе во время погранично-таможенного контроля пограничным нарядом и инспектором таможенной службы при выезде из Украины у 30-летнего жителя Закарпатья в легковом автомобиле марки "Фольксваген-Пассат" были обнаружены не указанные в таможенной декларации и не заявленные в устной форме:


Сьогодні, 23 листопада, близько 8.00 у с. Нагірне Сколівського району Львівської області водій автомобіля «Форд» не впорався з керуванням і зіткнувся з автобусом «Школярик», який у той час об’їжджав села району, збираючи дітей до шкіл. В результаті ДТП загинуло 4 людини, одна людина травмована. Про це у коментарі ЗІКу повідомив керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Світлана Добровольська.

На щастя, у той час в автобусі ще не було дітей, але вже відомо, що 4 чоловіків загинуло на місці аварії, ще одного госпіталізовано у реанімацію ЦРЛ Сколівського району у важкому стані.


Категория: ДТП23.11.2009| | Комментарии (0)

ЮлькаУ народі та на інтернет-форумах чи не кожен політик має своє кодове ім‘я. Причому прізвиська багатьох із них значно кумедніші за їхні паспортні дані. Цьогорічні кандидати у президенти винятком не стали.
Категория: вибори 201023.11.2009| | Комментарии (0)

Відбувся перший тур виборів президента Румунії. За попередніми даними, у другий тур голосування виходять нинішній голова держави, центрист Траян Бесеску та лідер лівої Соціал-демократичної партії Мірча Джоане.

Як повідомляє Радіо Свобода, після підрахунку майже 50% бюлетенів, поданих учора, Бесеску набрав майже 33% голосів, а Джоане підтримали трохи більше 29% виборців.

Другий тур виборів має відбутися 6 грудня.

Категория: світ23.11.2009| | Комментарии (0)

Днями в Україні відзначали День радіо, телебачення та зв'язку. З цієї нагоди ми запросили до розмови начальника відділу зв'язку ГУМВС України в Закарпатській області підполковника міліції Василя Костіва.

КРИЗА ВДАРИЛА Й ПО ЗВ’ЯЗКУ

-- Василю Васильовичу! Що цікавого вдалося запровадити очолюваній вами службі з часу нашої минулорічної розмови? Наскільки оновився телефонний зв’язок закарпатської міліції?

 -- На жаль, в економічному плані 2009-й рік видався ще важчим за попередній. Криза в державі вплинула й на нас. Основні  зусилля були скеровані на виживання -- як зробити  при нестачі коштів, аби воно все ще й працювало?!

Цей рік пройшов у нас під знаком економії. Якщо торік за послуги зв’язку закарпатська міліція платила обласній філії ВАТ "Укртелеком” в середньому 40-50 тисяч гривень щомісяця, то тепер вдалося вийти на цифру в 30 тисяч, а починаючи з липня  -- на 22 тисячі гривень. Тобто маємо 15-20 тисяч чистої економії щомісяця. І це при тому, що тарифи на послуги зв’язку зросли. У чому полягала ця економія коштів? Довелося відключати від "8-ки” міські телефони в міськрайвідділах, в самому ГУ МВС  також відмовлятися від міжміських каналів зв’язку.

Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)

машинаПравила дорожнього руху України не передбачають відповідальності за експлуатацію т.зв. несезонних" шин. Але зима, на відміну від літа, висуває більше вимог. До того ж, свої корективи вносить дорога.

За статистикою  дорожньо-транспортних пригод, в області з  початку року загинуло 98 осіб,  з них 18 – діти. Тому працівники  ВДАІ  вкотре нагадують: літню резину все ж таки потрібно змінити на зимову. По-перше, літні шини характеризуються жорстким протектором, і коли середньодобова температура дорівнює +5 і +7˚ Свони стають "дубовими". Зимова зберігає свою еластичність, забезпечуючи міцне  зчеплення з дорогою. Як стверджують професіонали, при температурі меншій  за +7 градусів на мокрій дорозі в зимової шини гальмівний шлях на 5-6 метрів коротший  порівняно з літньою, а на снігу різниця сягає  30 метрів! Зверніть увагу й  на те, що практично всі страхові компанії виключають із страхових випадків ДТП, яка сталася через невідповідність  встановлених на транспортному засобі  шин із станом дорожнього покриття. Нагадаємо,  зимовим сезоном вважається період з 15 листопада по 15 березня, а, отже, автоцивілка у  випадку аварії за таких умов не відшкодовує  втрачені кошти. Водночас, у  зв’язку з особливостями географічного розташування Закарпатської області, слід пам’ятати:  за кордоном таке, здавалося б, незначне правопорушення  можна заплатити чималий штраф. Та головною причиною зміни шин з переходом на зимовий період  є безпека самого водія  і  його пасажирів.
Категория: Закарпаття23.11.2009| | Комментарии (0)