Главная » 2009 » Ноябрь » 24
гандболПерший матч 1/16 Кубку ЄГФ, в якому криворізький "Смарт" сьогодні грав в Ужгороді з сербською "Врнячка Лазнею", був перерваний за 20 хвилин до закінчення через відключення в залі електроенергії.

Через півтори години неполадки були усунуті, з'явилося світло, а значить і можливість дограти матч.
Як повідав turnir.com.ua головний тренер наших гандболісток Валерій Войналович, Європейська Гандбольна Федерація ухвалила рішення про догравання поєдинку завтра, 25 листопада о 10:00. Нагадаємо, завтра ж відбудеться і гра у відповідь між командами. Початок зустрічі о 15:00.

Категория: спорт24.11.2009| | Комментарии (0)

МукачевоМинулої неділі мукачівці зібрались на подвір'ї перед Білим палацом князя Ракоці II, де нині знаходиться дитяча художня школа імені М.Мункачі, щоб вшанувати пам'ять багатьох тисяч невинних жертв сталінських репресій, яких саме на цьому дворі збирали для відправки на "триденні" роботи, а по суті - в концтабори. Вкарбувалось в пам’яті людській 14 листопада 1944 року, перший день нечуваних репресій у визволеному Закарпатті і, зокрема, нашому Мукачеві, коли із домівок забирали сотні чоловіків угорської та німецької національностей. І тільки через роки додому повернулося одиниці із десятків тисяч репресованих радянською системою. Шлях "Мукачево-Свалява-Самбір" і далі на Північ у ГУЛАГівські концтабори залитий сльозами і кров’ю невинних людей, яких сталінський режим позбавив права жити на рідній землі, які були приречені на знищення тільки тому, що були іншої національності та віросповідання. Їм тут, у центрі Мукачева, встановлено пам’ятник.
Категория: вибори 201024.11.2009| | Комментарии (0)

грипПротягом останнього тижня на Закарпатті фіксується помірне зниження щоденної кількості хворих. У порівняні з днями найвищої захворюваності з 1 по 3 листопада сьогодні щоденна кількість захворілих на грип та ГРВІ нижча в середньому у 5 разів, разом з тим показник захворюваності по області перевищує порогове значення у 2,3 рази. Інтенсивні показники захворюваності дітей дошкільного віку знизилися у 2,5 рази, шкільного - у 3,4 рази. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила заступник головного державного санітарного лікаря Закарпатської області Світлана Піца.Станом на 23 листопада у заклади охорони здоров’я Закарпаття звернулося 53327 хворих. Питома вага дітей у структурі захворілих – 42,8%. На Рахівщині та Хустщині фіксується найбільше перевищення епідпорогу: відповідно у 5 та 5,5 разів.
Категория: Закарпаття24.11.2009| | Комментарии (0)

грошіЗ початку року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 14,6 тис. сімей, що на 2,1% більше, ніж за відповідний період минулого року, з яких більше третини - це сім'ї, які проживають у міських поселеннях. Про це "PRESS-КАРПАТ " повідомили в Головному управлінні статистики в Закарпатській області.

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одну сім’ю у жовтні 2009 року зменшився більше ніж на одну п’яту рівня відповідного періоду минулого року і становив 42,9 грн. Серед адміністративно-територіальних одиниць області найбільший розмір спостерігався у Берегівському районі (300 грн.), найменший – у Тячівському районі (5 грн.).

Категория: Закарпаття24.11.2009| | Комментарии (0)

логоПоединок «Таврии» и «Закарпатья» завершился скандалом. На второй добавленной минуте арбитр матча Олег Зубарев решился назначить 11-метровый, который помог крымчанам вырвать победу.


Категория: скандал24.11.2009| | Комментарии (0)

радаВ штабах кандидатов в президенты готовятся к фальсификации выборов, однако исказить результаты волеизъявления более чем на пять процентов, невозможно. К такому выводу пришли участники пресс-конференции «Технологии подсчетов: как выиграть выборы?» в Киеве в понедельник, 23 ноября, передает корреспондент интернет-издания Politicum.org.

Эксперты утверждают, что искажение результатов выборов будет проходить не с помощью вбрасывания бюллетеней и фальсификации протоколов, а в большей мере путем прямого подкупа избирателей.

Категория: вибори 201024.11.2009| | Комментарии (0)

Держкомлісгосп вважає, що вирубки в Карпатах не перевищують ліміту і лісу стало більше
Чи дотримуються Правил рубок головного користування в гірських лісах Карпат? Це питання цікавило Держкомлісгосп України під час перевірки підприємств Закарпатського, Івано-Франківського, Львівського та Чернівецького обласних управлінь лісового і мисливського господарства.

Встановлено, що лісгоспи в цілому забезпечують еколого-збалансоване лісокористування в регіоні. Фактичні обсяги рубок головного користування не перевищують ліміту, визначеного затвердженими розрахунковими лісосіками. Обсяги вказаних рубок за останні чотири роки зменшені до 80-85 відсотків.

Як повідомили редакції в Держкомлісгоспі, площа лісів з особливим режимом користування, тобто тих, які виконують захисні, охоронні та рекреаційно-оздоровчі функції, зросла на 228 тис. га і становить 49 відсотків від загальної площі. Загальний запас деревини зріс на 14 відсотків, запаси стиглих і перестиглих деревостанів - на 3 відсотки. Розрахункова лісосіка зменшена на 258 тис. куб. м, а площа суцільних зрубів головного користування - в 1,7 раза.

Категория: Закарпаття24.11.2009| | Комментарии (0)

супермаркетВ одному з ужгородських супермаркетів дружно працюють Ющенко і Медведєв. Обидва - продавці-консультанти, та колеги жартома називають їх "президентами". Хлопці вже звикли, отож, не ображаються.

Правда, одного звати Віталієм, а не Віктором, а другого - Сергієм, а не Дмитром. Один розмовляє українською, другий - російською. Та обидва розуміються з півслова. Керівництво закладу задоволене роботою "дуету", часто заохочує його преміями й подяками. Покупці, які також вже довідалися про друзів-"президентів", часом просять сфотографуватися на згадку.

Категория: Україна24.11.2009| | Комментарии (0)

подемникКак сообщили корреспонденту PRESS-КАРПАТ в Территориальном управлении Госгорпромнадзора по Закарпатской области, здесь создана постоянно действующая рабочая группа по осуществлению государственного надзора за содержанием и эксплуатацией пассажирских подвесных канатных дорог, буксирных подъемников и другой инфраструктуры, обеспечивающей функционирование горнолыжных баз отдыха в осенне-зимний период 2009-2010 года.
Категория: Закарпаття24.11.2009| | Комментарии (0)

картаПриверженность украинских властей политике культурного шовинизма приносит свои плоды. Повальная украинизация, осуществляемая репрессивными мерами, привела к тому, что всё большее количество граждан Украины, особенно среди молодёжи, не чувствует своей принадлежности к общерусскому культурному древу. Социологи утверждают, что при сохранении нынешних темпов украинизации, которой охвачены все государственные учреждения, вплоть до детских садов, через три поколения о русскости на Украине придётся забыть.
Категория: Закарпаття24.11.2009| | Комментарии (0)