Главная » 2009 » Ноябрь » 17 » Начальник КРУ в Закарпатській області Р. Чубко: "Позиція КРУ спрямована виключно на захист інтересів держави".
09:59
Начальник КРУ в Закарпатській області Р. Чубко: "Позиція КРУ спрямована виключно на захист інтересів держави".
У прес-центрі "Нове Закарпаття" відбулася прес-конференція начальника КРУ в Закарпатській області Романа Володимировича Чубка.
На початку прес-конференції Роман Чубко так прокоментував свій виступ на сесії Закарпатської обласної ради, яка відбулася 5.11.2009 року: "Я попередив обласну владу, що ми їй не підзвітні, але зважаючи на численні закиди, вийшов на сесію Закарпатської облради. У принципі, я знав попередньо, що мене чекає і яке буде ухвалене рішення, але не боявся, а спробував донести нашу позицію - державницьку позицію контрольно-ревізійної служби - до обранців", - сказав Роман Володимирович і додав: "Я сказав депутатам, що працівники Закарпатського КРУ провели багато ревізій, результати більшості з них не такі вже й страшні. І хоча прозвучали "закиди" під час сесії, що багато цифр по ревізіях "натягнуті за вуха", це неправда, є низка ревізій, під час яких не було встановлено практично порушень. Такі приклади - ревізія виконання бюджету в Чопі, у Міжгір’ї".
Р. Чубко нагадав журналістам, на яких саме фактах зупинився під час сесії: "Я, зокрема, звернув увагу на такі гучні факти. Зокрема, всупереч п. 9 ст. 149 Земельного кодексу України, із земель, переданих в постійне користування ДП радгосп-завод "Великолазівський", вилучено 85,7 га та передано в землі запасу Великолазівської та Яроцької сільських рад, в тому числі без рішення Кабміну - 50,9 га ріллі, експертною оцінкою 21,5 млн. грн. Також назвав факт неефективного використання паводкових коштів. Крім того, я ще звернув увагу на УПСЗН, цей факт навіть є на нашому сайті: парадоксальна ситуація триває, управління праці та соцзахисту виплачують незаконно державні кошти на перевезення пільгових категорій населення, ми встановлюємо порушення більше, ніж на 0.5 млн. грн. Але вони цього не визнають, і, більше того, судяться з нами, захищаючи інтереси приватних перевізників!
Я звернув на ці факти увагу депутатів, бо вони би мали відреагувати. Але депутати, за невеликим винятком (Сербайло та Біркович) ніяк не відреагували".
Р. Чубко також повідомив, що наступного дня після сесії Закарпатської обласної ради йому зателефонував голова головКРУ України М. І. Сивульський і сказав, що служба його підтримує".
Начальник КРУ також додав, що чує дуже багато відгуків про те, що авторитет КРУ за останній рік зріс, і це є дуже важливо. "Я не розумію, що відбувається, мене звинуватили в тому, що я принижую Закарпаття тим, що я кажу правду. Але виникає зустрічне питання: якщо є "герої", які можуть собі дозволити 50 гектарів "роздерибанити", то КРУ навпаки, виявляючи їх та висвітлюючи факти в пресі, приносить користь для краю". Р. Чубко також додав, що наразі готується позов до суду щодо оскарження незаконних дій обласної влади по відношенню до КРУ.
Журналісти отримали відповіді на всі запитання.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області
Категория: Закарпаття | Просмотров: 582 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, Р.Чубко, КРУ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]