Главная » 2009 » Ноябрь » 02

Глава Верховной Рады Украины Владимир Литвин предложил парламентариям попросить Счетную палату проанализировать, на что были израсходованы средства, выделенные ранее правительством на предупреждение распространения в стране эпидемии гриппа. Как ранее сообщал «Багнет», полгода назад Кабинет Министров Украины выделил 50 миллионов гривен для проведения первоочередных мер по недопущению занесения и распространения на территории Украины свиного гриппа.

Категория: політика02.11.2009| | Комментарии (0)

Ситуация с эпидемией гриппа является сложной и непредсказуемой из-за склонности вируса гриппа А (H1N1) к мутации. Об этом на пресс-конференции сообщил первый заместитель министра здравоохранения Василий Лазоришинец, передает РБК-Украина.

Категория: Україна02.11.2009| | Комментарии (0)

Президент Украины Виктор Ющенко требует от Кабинета министров принять безотлагательные меры по официальному внесению изменений в газовые контракты с Российской Федерацией от 19 января этого года.

Категория: економіка02.11.2009| | Комментарии (0)

На вихідних на ділянці відповідальності Західного регіонального управління було затримано 15 осіб за спробу незаконного перетину кордону. Більшість із них – іноземні студенти українських ВНЗ та біженці з Палестини, Іраку, Алжиру та Афганістану.

Як повідомили PRESS-КАРПАТ у прес-службі Західного регіонального управління ДПС України, у суботу на ділянці відділу прикордонної служби „Шегині” прикордонники затримали трьох порушників. Двоє з них є громадянами Палестини, інший – громадянин Іраку. Затримані іноземці є студентами вищих навчальних закладів з Центральної України. Ще трьох іноземних студентів затримали у неділю прикордонники відділу прикордонної служби „Рава-Руська” за спроби незаконного перетину кордону. Порушники, згідно з документами, які були при них, є громадянами Алжиру та студентами харківських університетів. Наразі всі затримані очікують на рішення суду за скоєння адміністративного правопорушення.

Категория: Закарпаття02.11.2009| | Комментарии (0)

У суботу в Ужгородському міжнародному аеропорту Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви радісно зустрічали Високопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, Високопреосвященнійший Марк, архієпископ Хустський і Виноградівський, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олег Гаваші, професорсько-викладацький склад та студенти Ужгородської   української богословської академії на чолі із її ректором професором, протоієреєм Віктором Бедь, духовенство Закарпатської єпархій, вірники та представники засобів масової інформації.
Категория: Закарпаття02.11.2009| | Комментарии (0)

Після гучних затримань кількох серйозних злочинних груп, котрі викрадали автомобілі для подальшого перепродажу за межі краю, на Закарпатті якийсь час тривало "затишшя". Та, як виявилося, недовго...
З квітня в області почалася нова хвиля автокрадіжок. Невідомі зловмисники "потрошили" машини то в одному, то в іншому районі, а після чергової "чистки" "залягали" на дно. Зникали золоті речі, документи, гроші тощо. Усі спроби оперативників вийти на слід зловмисників не давали позитивних результатів. Крім цього, почастішали крадіжки на ринках та в магазинах: тут у городян загадково зникали гаманці, барсетки та інші цінні речі. Відчувалося, що працюють явно не простачки.
Найперше працівники карного розшуку вирішили перевірити т.зв. спецконтингент, котрий спеціалізувався на подібних злочинах. Та кожен з підозрюваних під час розмови зі співробітниками міліції представляв на свій захист справді залізне алібі. Час спливав, а зловмисники, гуляючи на волі, скоювали все нові злодіяння. Здавалося, що справа зайшла в глухий кут.
Категория: кримінал02.11.2009| | Комментарии (0)

Народный депутат Украины, кандидат в президенты Украины Арсений Яценюк заявил в интервью изданию "Коммерсантъ-Украина", что до конца избирательной кампании он не будет вступать с конкурентами в какие-либо переговоры о своем дальнейшем политическом будущем. Он также не намерен снимать свою кандидатуру.
Категория: вибори 201002.11.2009| | Комментарии (0)

милиционерПо версии следствия, 27 октября около 19:30 помощник участкового уполномоченного милиции Даниловского РОВД, находясь в состоянии алкогольного опьянения и управляя служебной автомашиной, нарушил правила дорожного движения, выехал на обочину, где совершил наезд на пешехода.

В результате наезда женщина получила множественные тяжкие телесные повреждения и она госпитализирована в больницу.

По данному факту следственными органами Следственного комитета при прокуратуре  Российской Федерации по Ярославской области возбуждено уголовное дело по признакам преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 264 УК РФ (нарушение правил дорожного движения и эксплуатации транспортных средств). В настоящее время проводятся следственные действия, направленные на установление всех обстоятельств произошедшего. Расследование уголовного дела продолжается.

Категория: ДТП02.11.2009| | Комментарии (0)

Арсеній ЯценюкНародний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров`я Арсеній Яценюк перебуває з гуманітарною місією у західних регіонах України. В неділю, 1 листопада, він відвідав Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, поспілкувався із її керівництвом та працівниками. Медичному закладу було передано медичні препарати для лікування грипу.
В інтерв’ю журналістам після відвідання лікарні Арсеній Яценюк зазначив, що в нинішній ситуації найважливіше – боротися з панікою та істерикою. «Медичні працівники знають свою роботу, вони здатні забезпечити нормальний рівень медичних послуг для українців. Те, що я бачу зараз, мене переконує тільки в одному – медичні працівники спокійні і здатні забезпечити і виконати свою функцію», - сказав політик.
Арсеній Яценюк зазначив, що статистика захворювань нинішнього року не відрізняється від минулорічних показників: «Немає поки що епідемії. Якщо подивитися статистику за останні дев’ять років – вона однакова. Є певні випадки, є певні загострення інфекційного захворювання, але це не означає, що потрібно оголосити повний епідеміологічний стан в усій Україні».
Категория: вибори 201002.11.2009| | Комментарии (0)

У світі сьогодні вперше проводиться оголошений ООН День боротьби з пневмонією.
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Світова організація охорони здоров`я розпочали кампанію зі збору близько 40 млн. доларів, які підуть на лікування від цього захворювання дітей у десятках країн, що розвиваються, переважно в Азії і Африці, повідомляє радіо «Свобода».
Експерти називають пневмонію "головним убивцею" дітей віком до 5 років. Щороку від запалення легенів помирає понад два мільйони людей – більше, ніж від кору, малярії і СНІДу разом узятих.
Категория: соціо02.11.2009| | Комментарии (0)