Главная » 2009 » Ноябрь » 17 » Арсеній Яценюк: «Будуть розслідування у фінансовому та газовому секторах»
10:09
Арсеній Яценюк: «Будуть розслідування у фінансовому та газовому секторах»
Арсеній ЯценюкКандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк переконаний, що ті, хто грабував країну, мають нести відповідальність. «Мова не може йти про якісь там переслідування політичні, але мусимо говорити про відповідальність: підписували, приймали рішення, брали гроші, робили схеми, грабували – тут не може бути іншої альтернативи», - заявив політик на зустрічі з представниками бізнесу в Черкасах у понеділок.
«Якщо новий президент не покаже не просто базіканням, а реальною дією, що, виявляється, можна сісти у тюрму, і причому не просто сісти, а є за що сісти, то у нього буде те саме політичне майбутнє, що й у чинного президента. Тому що (за президентства Ющенка) не було дії, люди не побачили, що закон і відповідальність за закон – це пов’язані речі. Люди зрозуміли, що просто змінилася персоналія, а система залишилася та сама», - зазначив Арсеній Яценюк.
Він підкреслив, що розслідування будуть у газовому секторі, у банківському секторі. «Дуже багато людей будуть ходити на вулицю Різницьку – там знаходиться Генпрокуратура України. І перший рік (президентства) я витрачу саме на те, щоб довести до пуття порушені кримінальні справи щодо фінансових і газових махінацій. Щодо газу почну ще з ЄЕСУ, «РосУкрЕнерго» і сьогоднішнього газового контракту. Щодо фінансового сектору – та сама історія. Папери у Нацбанку не горять – це я вам кажу як людина, яка знає: нічого не горить. Всі рахунки до 25-го коліна можна знайти: де б готівку не знімали, в якій би країні світу, у якому банкоматі – все знають. У мене немає іншого виходу. Це – конституційна відповідальність президента, він зобов’язаний показати, що в Україні є закон. І я це зроблю», - заявив Арсеній Яценюк.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 541 | Добавил: foto-uzh | Теги: газ, арсеній яценюк, розслідування, фінанси, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]