Главная » 2009 » Ноябрь » 01
В финском порту Турку спустили на воду самый крупный в мире круизный лайнер. На его борту одновременно может путешествовать 6360 туристов, а обслуживать их будет экипаж из более чем 2000 человек.
Категория: світ01.11.2009| | Комментарии (0)

Далеко не все знают, что народный депутат, член фракции Партии регионов Елена Бондаренко, помимо других замечательных качеств, имеет в своем активе журналистское образование. Это делает общение с ней легким и интересным.
В оценках своих политических оппонентов она открыта и категорична. Во взглядах – уверена. Своими мыслями о судьбе правительственно-президентского антикризисного законопроекта, поведенческих тенденциях Юлии Тимошенко, силе налогоплательщиков и месте сотрудников ГАИ в нашей жизни она поделилась в интервью «Фразе».

Категория: персона01.11.2009| | Комментарии (0)

свечаСьогодні, 1 листопада, у Закарпатті - День пам'яті та надання почестей предкам. Цього дня закараптці йдуть родинами на цвинтарі, ставлять на могили рідних живі та штучні вінки, квіти, запалюють свічки, а також моляться за упокій небіжчиків, просять у Господа прощення їхніх гріхів.

Священики правлять заупокійні служби Божі, панахиди. Якщо на дворі без опадів, то молебні проводять на цвинтарях, якщо дощить, то у церкві. Вони зачитують імена покійних з листочків, написаних людьми.
Закарпатці по-особливому ставляться до пам’яті про предків. Вони відвідують могили рідних частіше, доглядають їх, садять на них квіти, запалюють свічки, замовляють заупокійні служби, парастаси, панахиди, псавтирі. В останню путь небіжчика проводять чи не всім селом.

Категория: Закарпаття01.11.2009| | Комментарии (0)

грипВ Львовской области вирусной инфекцией заболело более 400 работников милиции. Об этом сообщил начальник Львовского городского управления внутренних дел Игорь Цикало.

Во Львове вирусной инфекцией заболело более 100 работников милиции.

Он отметил, что наиболее массово стали болеть участковые инспекторы милиции, работники уголовного розыска и патрульно-постовой службы.


Категория: Україна01.11.2009| | Комментарии (0)

З діагнозом «гостра пневмонія» в Балтській районній лікарні Одеської області померла 41-річна жінка, яка до госпіталізації продовжувала кілька днів працювати на швейній фабриці, ігноруючи ознаки захворювання – високу температуру і кашель.

«Експрес-діагноста «каліфорнійського» грипу А/Н1N1 не підтвердила, - повідомила УНІАН начальник райвідділу охорони здоров`я Лариса СТРЕМИНОВСЬКА. - Остаточні результати будуть відомі рез декілька днів».

За її словами, звернень інших громадян з ознаками гострої інфекції і пневмонії не зафіксовано, захворюваність на ГРВІ і грип на території Балтського району не перевищує сезонного рівня.

Разом з тим, райвідділ запросив у терміновому порядку поставити в аптеки Балтського району додаткову партію препаратів для придушення вірусу грипу.

Категория: Україна01.11.2009| | Комментарии (0)

Арсеній ЯценюкКандидат на посаду Президента України Арсеній Яценюк вважає, що нова українська держава повинна реалізувати в країні головне право людини – бути Людиною. Про це йдеться в його програмі «НОВИЙ КУРС», оприлюдненій на персональному сайті Арсенія Яценюка.Арсеній Яценюк вважає, що для того, аби людина повною мірою відчувала себе Людиною і громадянином своєї країни, вона має відчувати, що живе в державі, яка вільна від нічим не обмеженого свавілля мізерної меншості за рахунок повного безправ'я переважної більшості громадян
Категория: вибори 201001.11.2009| | Комментарии (0)

Ужгородська міська рада звернулася до прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО та генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА з проханням припинити протиправну діяльність ВАТ «Закарпатгаз» стосовно жителів міста.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення депутати Ужгородської міськради ухвалили вчора на пленарному засіданні.

У зверненні йдеться про те, що Ужгородська міськрада та виконавчий комітет не мають жодної заборгованості за спожиті закладами бюджетної сфери енергоносії.


Категория: Ужгород01.11.2009| | Комментарии (0)

"Масок ннемає, бинтів немає, марлі немає, противірусних ліків немає, від грипу нічого немає, вітаміну С теж немає", - в кожній аптеці Ужгорода, столиці Закарпаття, однаковий розмова.

Влада оголосила в західних областях України епідемію грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. 
Кілька разів на день головний санітарний лікар області звітує про кількість хворих - вже більше трьох тисяч. На даний момент, мінохоронздоров'я країни підтверджує 13 випадків захворювання на грип А/H1N1, один - з летальним результатом. У лікарні Ужгорода, між тим, помер чоловік від вірусної пневмонії.

Категория: Закарпаття01.11.2009| | Комментарии (0)