Главная » Закарпаття
Відтепер на Закарпатті можна купити туристичну марку "Історичні винні підвали Середнє"
Закарпаття багате на пам'ятні місця, тому кількість пам'ятних туристичних сувенірів під назвою "Туристична марка", розширюється, пропонуємо вашій увазі новий знак серії Туристична марка "Історичні винні підвали Середнє"

Відтепер в АПФ „Леанка” Ви можете придбати туристичний сувенір під назвою „Туристична марка”, котрий зображає "Історичні винні підвали Середнє".

Туристичні марки - чеський проект, його історія розпочалася в 1997 році. За короткий час Туристичні марки здобули у туристів популярність і розширилися до багатьох навколишніх європейських країн.

Категория: Закарпаття09.01.2010| | Комментарии (0)

Петро Матій: " Мій голос - від Бога, від природи..."
"Хлопче, тобі треба співати, а не зварювати!" - сказали колись Петру Матію і. він став народним артистом.

Талант, помножений на величезну працездатність і фанатичну любов до пісні, приніс Петрові Матію визнання не тільки в нашій країні, а й далеко за її межами. Йому аплодували в Канаді, Італії, Росії, Німеччині та інших європейських країнах. Він став триразовим лауреатом обласної премії імені Дизидера Задора. Його голос – розкутий, хвилюючий зворушливий, незвичайної звукової насиченості.
Він випрацював об’ємний репертуар – пісні, романси, оперні арії та навіть цілі оперні партії. Його пісні – то думи, турботи і мрії багатьох людей, які слухаєш залюбки. Від творів у його виконанні виступають сльози – настільки він здатний зачепити своїм співом слухача. Майже жоден порядний концерт на Закарпатті не обходиться без його славетної "Верховино, світку ти наш". 

Категория: Закарпаття06.01.2010| | Комментарии (0)

На закарпатській Міжгірщині майбутніх швачок вчили шити жіночу сорочку з елементами місцевої вишивки (ФОТО)
У Міжгірському професійному ліцеї відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників швейного профілю на тему "Удосконалення комплексно-методичного забезпечення професій швачка, оператор швацького устаткування, вишивальниця відповідно до Державних стандартів ПТО".

На засіданні було розглянуто багато питань. Одним з таких питань було відвідування фрагменту уроку виробничого навчання на тему "Виготовлення жіночої сорочки з елементами вишивки Міжгірського району". Урок був інтегрованим і проводили його майстер виробничого навчання Красняник Леся Пилипівна та викладач спецдисциплін Мороз Віталія Михайлівна. На даному уроці прослідковується впровадження інноваційного проекту: "Відродження народних художніх ремесел, звичаїв і традицій , старовинної верховинської кухні в умовах інтенсивного розвитку туристичного рекреаційного комплексу Міжгірщини" навчального закладу в навчальний процес. На уроці виробничого навчання, що проводився у формі ділової гри "Аукціон ділових пропозицій", учениці шили жіночу сорочку з елементами вишивки Міжгірщини.

Категория: Закарпаття05.01.2010| | Комментарии (0)

В Румунії відкрили перший український будинок культури (ФОТО)
2009 року в День Святого Миколая українці м. Тімішуари (Румунія) отримали справжній подарунок - 19 грудня відбулося урочисте відкриття першого українського Будинку Культури в Румунії.

Спільними зусиллями Мерії міста Тімішуара, Союзом Українців Румунії та місцевим осередком українців міста, який очолює Юрій Глеба, за короткий час був збудований імпозантний Будинок Культури для місцевих українців , яких у самому Тімішуарі проживає близько 8-ми тисяч але і цим Будинком культури будуть користуватися мешканці українських сіл провінції Банату.

Землю під розбудову українського центру Культури виділила Мерія Тімішуари, кошти на спорудження дав Союз Українців Румунії, а місцеві українці доклали багато зусиль, щоб за рік Будинок був збудований.

Категория: Закарпаття05.01.2010| | Комментарии (0)

На Закарпатті аферист зняв гроші з кількох груп бажаючих провести Різдво в Карпатах і втік
Напередодні Різдва на туристичній базі "Едельвейс", що знаходиться у Міжгірському районі, розгорівся справжній скандал. Вранці 4-го січня на базу заїхала група 3 28 туристів з Одеси. Новоприбулі розповіли, що відповідальний за поселення пан Борис зібрав з них гроші за проживання, харчування та святкування Різдва, і ...втік.
Людей кілька годин протримали на десятиградусний морозі, але навіть після всіх з'ясувань для приїхали на базі місць так і не виявилося.

Категория: Закарпаття05.01.2010| | Комментарии (0)

Королевские цыгане украшают на Рождество обычную елку
Королевские цыгане украшают на Рождество обычную елку

Ромы десятитысячного закарпатского поселка Королево, что на Виноградовщине празднуют Новый Год и Рождество довольно экзотическим способом.

Кроме того, что почти каждая семья здесь выставляет в окна куклы, на удивление прохожим, ромы накрывают стол ... без алкогольных напитков. Подробнее о тонкостях новогодне-рождественских праздников по-ромски узнавал наш корреспондент.

Накануне цыганского сочельника, который здесь отмечают 24 декабря, в центре Королева встречаю ромов. Спрашиваю, где можно найти барона. Ром Юрий охотно соглашается отвезти меня в лагерь к бирову на своем авто. Заезжаем в селение. По улицам лагеря снуют десятки "Жигулей" седьмой модели, любимые авто королевских цыган. Из них вынимают блоки безалкогольных напитков и кучи сумок с едой. По дороге домой Миклоша (ромского головы) замечаю в окнах ромских жилищ ... куклы. Юрий говорит, что они символизируют праздник, а точнее - рождение маленького Иисуса.

Категория: Закарпаття05.01.2010| | Комментарии (0)

Ціни впали, але квартири закарпатцям все ще не по кишені

Не секрет, що в докризові роки ціни на житло в нашій області перевищували середньоукраїнські. Але криза остудила ринок. У підсумку 2009-й став роком найбільшого падіння цін на нерухомість. Щоправда, за відсутності банківського іпотечного кредитування навіть ті квартири, котрі нині коштують удвічі дешевше, ніж торік, усе ще недоступні більшості наших краян...

Категория: Закарпаття04.01.2010| | Комментарии (0)

ялинкаСани готують влітку, а зустріч Нового року – вже з осені. Тому штучні ялинки з’явилися в наших магазинах вже у листопаді, а живі – на початку грудня.
Ціни на синтетичні зелені красуні в закарпатських магазинах коливаються в середньому від 70 до 975 гривень – все залежить від їхньої висоти і якості матеріалу. «Неживі ялинки здебільшого купують в офіси, – розповіла одна з продавчинь Олександра. – Проте останніми роками дедалі більше людей стало такі брати й собі додому». За її словами, беруть штучні дерева тому, що з ними менше клопоту. До того ж у людей спрацьовує ще й екологічний мотив: мовляв, бережемо ліс.
Категория: Закарпаття04.01.2010| | Комментарии (0)

Чарлес Невуче ще на два роки залишиться в ужгородському "Закарпатті". За кілька днів до Нового Року керівництво клубу продовжило контракт із нігерійцем.
Категория: Закарпаття02.01.2010| | Комментарии (0)

Учора, 30 грудня, о 18.34 спрацював сигналізаційний комплекс, завдяки чому прикордонний наряд відділу прикордонної служби "Ужгород" затримав 4 нелегальних мігрантів, громадян Грузії, віком від 27 до 50 років. Про це сьогодні повідомив прес-секретар начальника Чопського прикордонного загону, старший лейтенант Сергій Бровко. Нелегалів затримали за 200 метрів до лінії державного кордону. Прикордонники виявили пролаз у загороджувальному паркані та доріжку слідів, залишену 3-4 особами. Троє затриманих мали при собі закордонні паспорти, четвертий – лише ксерокопію закордонного паспорта. Чоловіки в’їхали до України легально, проте мали на меті нелегально перетнути кордон України зі Словаччиною.
Категория: Закарпаття02.01.2010| | Комментарии (0)

Заработная плата по сравнению с октябрем уменьшилась на 3,2%Как сообщила корреспонденту PRESS-КАРПАТ начальник отдела статистики труда Главного управления статистики в Закарпатской области Любовь Скоропад, в ноябре т.г. на промышленных предприятиях ежемесячного учета были заняты 43,3 тыс. штатных работников.
Категория: Закарпаття30.12.2009| | Комментарии (0)

СиневірПрезидент України Віктор Ющенко підписав указ про розширення території національного природного парку "Синевир"

В.Ющенко постановив розширити територію національного природного парку "Синевир", включивши до його території 2304 гектарів земель державної власності, які вилучаються в державного підприємства "Хустське лісодослідне господарство" і надаються національному природному парку в постійне користування (Хустський район Закарпатської області).

Категория: Закарпаття30.12.2009| | Комментарии (0)

Маленькі бійці віком від 6 до 14 років в неділю 27 грудня в ужгородському спортивному клубі "Іппон" змагалися за звання кращого кікбоксера Закарпатської області.

Як повідомили організатори змагань, цей дитячий чемпіонат   -  найстаріший у всій Україні, він навіть занесений до календаря національної федерації кікбоксингу України. На Закарпатті він проводиться уже 17-й рік поспіль. Минулорічні змагання відзначалися приїздами учасників з інших областей та країн, зокрема з Угорщини та Азербайджану. На жаль, через обмежене фінансування та карантин, оголошений у деяких областях України, на цьому турнірі таких гостей не було.

Категория: Закарпаття30.12.2009| | Комментарии (0)

На окремих ділянках доріг у Закарпатській області внаслідок випадання великої кількості дощів і снігу утворились переливи води через дорожнє полотно деяких ділянок доріг (Т-07-01Ужгород - Демечі, км 18-19; С-071326 Нижній Бистрий - Широкий, км 3+800). Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку.

Категория: Закарпаття30.12.2009| | Комментарии (0)

Более трех месяцев  прошло с того времени, когда Ужгородщину всколыхнуло событие, имеющее косвенное отношение к спорту но которое является проявлением правового нигилизма правоохранительных органов района. Об этом резонансное действо с течением времени закарпатцы забыли и не удосужились при этом даже вникнуть в причины и последствия скандального события.  Речь идет о  зловещий футбольный матч, состоявшийся между командами ФК «Нива» села Невицкое и ФК «Соломоново» одноименного населенного пункта Ужгородского района. Тот матч закончился со счетом 0:0 и, как сказали бы футбольные комментаторы, победила дружба. Однако об этой футбольную встречу этого сказать нельзя, поскольку закончилась она мордобоем с довольно непростыми юридическими последствиями. Это совсем не спортивное состязание приобрело широкую огласку среди населения и в средствах массовой информации - рядовых граждан в первую очередь интересовало, как такое могло случиться. Но исчерпывающего ответа на этот вопрос пока не дали ни участники тех событий, ни правоохранительные органы. Чтобы выяснить причины и последствия футбола по-Ужгородский газета «Правозащита» провела собственное журналистское расследования. 
Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (0)

  З 03 по 22 грудня 2009 року з благословіння Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в Ужгородській українській багословській академії імені святих Кирила і Мефодія проведено та завершено випускні іспити студентів-богословів заочної форми навчання.
   За результатами роботи грудневої випускної (кваліфікаційної) екзаменаційної комісії академії 2009 року 50 випускників здобули базову вищу духовну освіту та кваліфікафію бакалавра богослов'я, а 30 – повну вищу духовну освіту та кваліфікацію магістрів богослов'я. В числі випускників – 27 черниць, 11 ченців у священному сані, 2 диякони, 24 священнослужителі та 20 мирян із чисельних єпархій Української Православної Церкви, Руської Православної Церкви (Російська Федерація) та Православної Церкви Чеських Земель і Словакії.
Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (0)

Юрій Кіфор - «Містер УжНУ – 2009»

Конкурс «Містер УжНУ – 2009» відбувся 22 грудня у великому залі економічного факультету університету. У конкурсі взяли участь 11 студентів усіх факультетів, які виступили у багатьох цікавих та видовищних номінаціях. Організатором конкурсу виступив студентський профком УжНУ.

Зі слів Юрія Олексика, голови студентського профкому, цьогоріч хлопці-учасники конкурсу, вперше вийшли на сцену у костюмах Ольги Краснової, відомої ужгородської дизайнерки. Це були костюми спартанських воїнів, з мечами – захоплююче видовище. Також хлопці виступали у формі десантників тощо. На завершення конкурсу хлопці дефілювали в класичних костюмах, демонструючи свою діловитість та елегантність. Був на «Містері» конкурс, під час якого хлопці демонстрували свої інтелектуальні здібності.

Серед недоліків конкурсу, як зазначив Юрій Олексик, слабке освітлення сцени тощо, але загалом конкурс вдався.

Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (0)

Валерій Мурга про галузеві проблеми, уроки кризи і плани на 2010-й. Закарпатські лісівники поволі оговтуються після нокауту, якого галузі завдала криза. Впродовж усього року практично не було попиту на продукцію наших держлісгоспів, в результаті чого обласне управління лісового та мисливського господарства завершує рік із боргами. Проте не без оптимізму. Про підсумки року, що минає, і плани на 2010-й "Замку" розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (1)

На курортах Закарпатья появились бизнесмены из столицы и зарубежных стран
На курортах Закарпатья появились бизнесмены из столицы и зарубежных стран

С 2005 года зимний сезон сместился с конца ноября ближе к новому году. Именно тогда в Западной Украине началась большая перестройка - крестьяне набрали кредитов, начали изучать английский язык, на местных курортах появились бизнесмены из столицы и зарубежных стран.

Чисто по-нашему

На свалке бизнес не построишь. Юрий Кузьменко убедился в этом 5 лет назад, переехав в Карпаты из Киева. Сейчас 28-летний бизнесмен вместе с супругой, годовалым сыном, 18 котами, двумя собаками, четырьмя енотами и двумя свиньями живут в селе Подобовец прямо у подъёмника. Трёхэтажный коттедж «Справжня казка» – и бизнес, и дом. Хозяин «Сказки» из тех бизнесменов, кто готов вкладывать не только в сервис, но и в экологию. «Через 20 лет Карпаты рискуют оказаться зоной экологического бедствия. Каждый второй ворует лес и выбрасывает мусор в реку». Вклад г-на Кузьменко в местную экологию сегодня составляет 100 грн. на уборку территории и еще 250 на вывоз мусора вокруг коттеджа. Пытается подбить на такое же расточительство соседей, но пока тщетно.

Категория: Закарпаття28.12.2009| | Комментарии (0)

Куда
же деваются дамбы в Закарпатье?
Смывает?
Куда же деваются дамбы в Закарпатье? Смывает?

Наш «дикий запад» снова затопило. В регион вложены сотни миллионов гривен, но результата ноль. И, кажется, закарпатцам еще не раз и не два придется терпеть «водные процедуры»...

Осадки и снеготаяние 24–26 декабря стали причиной очередного (хотя, кстати, и редкого для этой поры года) паводка. В 6 районах области и в Ужгороде, по оперативным данным МЧС, подтопило часть домов частного сектора, сельскохозяйственные угодья, отдельные участки автодорог, были разрушены водозащитные сооружения. Наблюдая, как рос уровень воды в реках, МЧСники и местные жители наскоро укрепляли берега, наращивали дамбы подручными средствами – мешками с песком. И все эти меры в стиле «спасение утопающих – дело рук самих утопающих» – тогда, когда вот уже десять лет как работает программа защиты региона от паводков! Вот только работает, скорее, на бумаге, чем на деле.

Категория: Закарпаття28.12.2009| | Комментарии (0)

Її книжки відразу привернули увагу якоюсь незбагненною свіжістю. Не було в них ні засушеного академізму, ні поширеної нині компіляції–списування. Було те, чого нині в історії, можливо, потрібно найбільше: мінімум власних суджень і максимум фактажу. З усього було видно, що дослідник не переказує вже загальновідоме, а прагне подати нову інформацію. Тому будучи в Хусті, не міг пропустити нагоди, аби познайомитися з Тамілою Висіцькою.

Категория: Закарпаття28.12.2009| | Комментарии (0)

С места в карьер. Когда в Подобовце выпадает снег, сани становятся не менее популярным способом передвижения, чем УАЗики В горах полным ходом строят бассейны и учат английский, но при этом не спешат повышать цены. Фокус побывал на двух популярных горнолыжных курортах – в Подобовце и Славском.
Категория: Закарпаття27.12.2009| | Комментарии (0)

26 грудня 2009 року близько 5:00 закрито рух автотранспорту на 38 км автодороги державного значення Н-09 Мукачеве - Івано-Франківськ - Рогатин - Львів у зв'язку з переливом води (ширина потоку близько 300 м, висота 2-3 см) через проїзну частину дороги. Перекриття руху пов'язано з підняттям рівня води у річці Боржава.

Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" в Міністерстві транспорту і зв'язку України, об’їзд здійснюється двома маршрутами: Мукачеве – Берегове – Хуст та Заріччя – Виноградів – Хуст, встановлені відповідні дорожні знаки.Також зафіксовано перелив води на 29 км (поблизу с. Великі Ком’яти) автодороги місцевого значення Т-07-19 Виноградів – Іршава – Довге. Ширина потоку близько 150 м, висота 3 см. Тут Рух автотранспорту не припинявся.
Категория: Закарпаття26.12.2009| | Комментарии (0)

Роберт БровдиЩоразу  напередодні президентських виборів, невід’ємною  складовою програм  кандидатів є їхня позиція у міжнаціональному, мовному і релігійному  питанні. Зрештою, це й недивно, оскільки Україна історично сформувалась як багатонаціональна держава з регіонами, що вирізняються своїми релігійними, мовними, культурними і навіть, ментальними традиціями. До таких регіонів, безумовно, належить і Закарпаття, де  століттями разом проживають представники більше 100 національностей і народностей. Окрім суто економічних чи соціальних проблем їх, безумовно, хвилюють і питання  національно-культурного розвитку, освіти, статусу рідної мови. Якими є програмні засади у цій сфері кандидата в Президенти Арсенія Яценюка та очолюваної ним політичної сили, ми вирішили дізнатись у  керівником обласної організації партії «Фронт Змін» Роберта Бровді.
Категория: Закарпаття26.12.2009| | Комментарии (1)

Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо виготовив 20-кілограмову новорічну ялинку з шоколаду
Відомий в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді кондитер Валентин Штефаньо підготував для городян 20-кілограмову ялинку з чорного шоколаду. До речі, в минулому році, напередодні святкування Нового 2009 року ужгородець також виготовив шоколадну ялинку, але - 10-кілограмову.
Солодкий виріб заввишки 1,32 м має незвичний вигляд: основа – трикутник, що звужується доверху, наповнений усередині ялинковими прикрасами. Верхівку прикрашають маленькі білі кульки, що символізують сніг. Всі іграшки теж шоколадні, покриті кольоровими натуральними барвниками.
Для солодкої ялинки Валентин Штефаньо використав французький шоколад з 55% какао. Деякі елементи виконані з білого шоколаду.
Категория: Закарпаття25.12.2009| | Комментарии (0)

Розповідає 28-річна Анна Дербаль із воловецьких Лазів,ріст якої 75 сантиметрів, а вага – близько 40 кілограмів

Задля зустрічі зі студенткою-юристкою Анною  Дербаль я планував їхати в  село Лази, що на Воловеччині. Але неждано  обставини підказали інший варіант: крихітна жінка у справах навідалась в Ужгород. Зворушеним  спостерігаю, як вона вправно йде по коридору університету, а точніше своєрідно пересувається за допомогою маленького дерев’яного стільчика. У комп’ютерному класі пані Анна витягує з сумочки гребінець і, причісуючись, зауважує: «Ми з водієм Віталієм вирушили в дорогу ще вдосвіта, о 5-ій ранку. Та й не спала я цілу ніч, хіба що  покимарила, тому почуваюся втомленою і постійно думаю, ніби виглядаю неохайно». Мене відразу приємно дивує майже бездоганна літературна бесіда нової знайомої. Як виявилося, її батьки Іван Федорович та Марія Юріївна – філологи, працюють вчителями у лазівській школі.
Категория: Закарпаття25.12.2009| | Комментарии (0)

Радион РабиновичОлександр Суханов і Шон Карр побували на «кухні» суперпопулярного телешоу «Американський чопер» і залишили своє замовлення
Коли декілька років тому на каналі «Дискавері» з’явилася перша передача «Американський чопер», важко було спрогнозувати, що вона матиме такий шалений усіх.  Несамовита сімейка Тотулів просто перед камерою у своїй же майстерні вигадує і виготовляє ексклюзивні байки. Сьогодні мотоцикли в Тотулів замовляють всесвітньовідомі зірки, а шоу стало одним із найпопулярніших у світі.
Категория: Закарпаття25.12.2009| | Комментарии (0)

     Вчора у ВП НУБіП України  «Мукачівський аграрний коледж» проходив конкурс краси «Красуня Коледжу 2009». У святі краси прийняли участь 11 студенток. Як розповіла заступник директора Коледжу по виховній роботі Аліса Улинець /вона же за словами членів жюрі й дівчат-учасниць «душа конкурсу» і головний організатор/: "Кожна з конкурсанток мала можливість продемонструвати свої таланти й вміння за трьома передбаченими програмою виходами:
Категория: Закарпаття24.12.2009| | Комментарии (0)

Председатели общества им. Кожбука Ю. Оприш и
Председатели общества им. Кожбука Ю. Оприш и "Фронта перемен" Р. Бровди

На юбилейном торжестве, которое состоялось в субботу 19 декабря в Солотвино Тячевского района были подытожены результаты деятельности общества румын им. Дж. Кожбука за последний год и торжественно отмечено 20-летие его плодотворной работы.

В конце 80-х начала 90-х гг. основное задание, которые ставили перед собой члены образовательно-культурного общества были переход румынских школ с кириллицы на латинский алфавит, обеспечения возможностей выпускников школ с румынским языком обучения к образованию на родном языке, как в Ужгородском национальном университете так и у ВУЗах Румынии и Молдовы, укомплектования библиотек Закарпатской области литературой на румынском языке, восстановление культурных и экономических контактов с языковой родиной.

Категория: Закарпаття24.12.2009| | Комментарии (0)

Вчера в Ужгороде состоялась презентация ежегодного и четвертого подряд рейтинг "ТОП-50. Самые влиятельные люди Закарпатья-2009", который является спецпроектом газеты "Неділя".

Как сообщил во время пресс-конференции один из авторов и главный редактор проекта Михаил Носа, выпуск нынешнего рейтинга в определенной степени задержался из-за финансового кризиса. Однако средства на его выпуск таки удалось найти, и в первую очередь благодаря рекламодателям.

Категория: Закарпаття24.12.2009| | Комментарии (0)

22 грудня 2009 року в Ужгороді відбулося чергове засідання Громадської ради при ДПА у Закарпатській області. Відкрив засідання та ознайомив присутніх із порядком денним голова Громадської ради Василь Рябич.
Про це "PRESS-КАРПАТ" повідомили в ДПА в Закарпатській області.

Про результати розгляду у судах справ за позовами податкових органів та платників податків розповів начальник юридичного управління ДПА у Закарпатській області Олександр Рогаль. У цілому з усіх категорій справ, розглянутих у 2009 році, на користь ОДПС вирішено 837 справ (в т.ч. немайнові спори) на суму 167,7млн.грн., що становить 88,2% від кількості та 76,8% від суми розглянутих судами справ. З них по 689 справах на суму 93,4млн.грн. винесені остаточні рішення.

Категория: Закарпаття23.12.2009| | Комментарии (0)

Голова громадської організації СОС Володимир Шевчук.У понеділок, 21 грудня, при пульмонологічному відділенні Виноградівської районної лікарні відкрито хоспісну палату. Проект реалізовано грантовими коштами наданими мережею Нідерландських благодійних фондів для країн центральної та східної Європи (Карпатський фонд Україна). Загальна вартість будівництва склала 240 тисяч гривень. Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" в прес-центрі управління охорони здоров'я в Закарпатській області, участь у відкритті взяли заступник директора Інституту паліативної та хоспісної медицини м.Київ Анатолій Царенко, представник  Всеукраїнської Асоціації паліативної допомоги Олександр Вольф, начальник відділу організації лікувально профілактичної роботи УОЗ - Володимир Кузьмик, голова  районної ради Олег Любімов,  начальник відділу з питань охорони здоров’я  райдержадміністрації  Ігор Борисенко, віце-президент Всеукраїнського благодійного медичного фонду Шалімова – Сусанна Шалімова,  голова громадської організації СОС – Володимир Шевчук, представник мережі нідерландських благодійних фондів для країн Центральної та Східної Європи   (CNF-CEE) Карпатський фонд – Україна  – Руслан Жиленко, регіональний керівник проекту Канада - Україна " Регіональне врядування та розвиток" – Марія Попадинець, представники релігійних  та громадських організацій, депутати районної та міської ради, медичні працівники району та інші.

За словами голови громадської організації СОС Володимира Шевчука палата розрахована на 4 ліжка:  2 чоловічі і 2 жіночі місця. Утримання штату працівників, які обслуговуватимуть палату здійснюватиметься за рахунок бюджету лікарні.

Категория: Закарпаття22.12.2009| | Комментарии (0)

Віталій Кличко розповів, що найкращий суперник зараз для нього - росіянин Микола Валуєв.Чемпіон світу з боксу за версією WBC у надважкій вазі Віталій Кличко розповів, що найкращий суперник зараз для нього - росіянин Микола Валуєв.

"Мені цікаво буде зустрітися і з володарем титулу за версією WBA Хеєм, і, як не дивно, з екс-володарем поясу WBA Валуєвим. Думаю, обидва поєдинки шанувальники боксу чекають із нетерпінням. Я готовий зустрічатися як з одним, так і з іншим. Питання тільки в домовленостях.

Британський боксер повинен спочатку провести обов'язковий захист проти Джона Руїса. А ось Валуєв зараз вільний... Тому зустріч з ним куди більш вірогідна. І я вже зробив пропозицію Миколі. Він знає мою зацікавленість. Пообіцяв зв'язатися зі своїми промоутерами і уточнити, яку відповідь вони дадуть. Сам Микола мало що вирішує. Останнє слово залишається за промоутерами, горезвісними Доном Кінгом і Вілфрідом Зауерландом.

Категория: Закарпаття22.12.2009| | Комментарии (0)

зимаЗа інформацією Закарпатського гідрометеоцентру, впродовж 22-23 грудня по області очікується різка зміна погодних умов, – повідомили 21 грудня ЗІКу у ЦП ГУ МНС в Закарпатській області.

Передбачається підвищення температури повітря на 8-10°, мокрий сніг на рівнині місцями з переходом в дощ, подекуди сильні опади. Вночі та вранці місцями туман, в горах ожеледь, ожеледиця.

Посилення південно-західного вітру 23-го 9-14, місцями 15-20, на високогір’ї Карпат 25-30 м/с.

Категория: Закарпаття22.12.2009| | Комментарии (0)

Голова Закарпатської ОДА про не прийнятий на наступний рік держбюджет2009 рік добігає кінця, а держава досі без бюджету. Відтак 2010 рік, найімовірніше, область зустріне без головного фінансового документу. Що робити і як така ситуація позначиться на життєдіяльності нашого краю, журналісти запитали у голови облдержадміністрації Олега Гаваші.
Категория: Закарпаття21.12.2009| | Комментарии (0)

На перевалах проїзд у напрямку Львівської та Івано-Франківської областей забезпечений. Про це "PRESS-КАРПАТ" повідомили в Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області.

Температура повітря на перевалах: Латірському (-15°), Абранському (-10°), Яблунецькому (-10°), Ужоцькому (-17°), Торунському (-11°), покриття місцями сніжне.

На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття сніжне. На дорогах працювали 81 одиниця техніки та 119 осіб   від   шляхових служб.

Категория: Закарпаття21.12.2009| | Комментарии (0)

Фронт змін"Фронт  змін” і громадська організація "Я маю  право” привітали  дітей-сиріт з  Миколаєм.
       Олівці, ручки, фарби, зошити, альбоми, калькулятори і ще багато чого – повний канцелярський  набір в кожному зі 115 пакунків. Все, що може знадобитися під час уроку, отримали до Дня Миколая всі без винятку школярі Перечинської ЗОШ-інтернат І-ІІ ст. від Закарпатського обласного осередку політичної партії "Фронт змін”. Крім цього, гості презентували школі музичний центр – практичні речі, яких дійсно потребують вихованці закладу і які не даруються  "для галочки”.
Категория: Закарпаття19.12.2009| | Комментарии (0)

Роберт БровдіВітаю Вас із Днем Св. Миколая - святом, в яке здійснюються найзаповітніші мрії, святом яке завжди розмальовує наші обличчя щирими посмішками, а наші душі –теплим  та незгасаючим вогнем любові до ближнього . Бажаю примножувати і дарувати це тепло, берегти його від життєвого холоду і плекати в собі найбільші чесноти закладені в наші серця батьками. Бажаю добрих стосунків із усіма вірниками будь-яких релігій та конфесій, адже такі відчуття як щирість, благодійність, доброта та відкритість є загальнолюдським надбанням і єднає нас всіх у одному спільному домі.

    Бажаю аби Ви ніколи не залишалися одні у  біді і щоб завжди поруч із Вами були люди які можуть допомогти, так само як це зробив Миколай Чудотворець по відношенню до малих та беззахисних сиріт.

    Надії Вам! Віри у себе та у людей! Душевного  спокою та щирої радості!
    Зі  святом Вас! 
    З найкращими побажаннями,

Голова Закарпатського обласного осередку
ВГО «Фронт Змін»
 Р.Бровді
Категория: Закарпаття19.12.2009| | Комментарии (0)

Відбулися Загальні Збори Хустської єпархії УПЦ (МП) (ФОТО)
15 грудня 2009 року у Св. Миколаївському монастирі с. Іза-Карпутлаш відбулися Загальні Збори Хустської єпархії УПЦ. Перед початком зборів, Високопреосвященнійший Марк, Архієпископ Хустський і Виноградівський разом із духовенством єпархії відслужив молебень перед ракою з мощами прп. Алексія Карпаторуського, Сповідника. Після цього у трапезній монастиря розпочалися Збори.

Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" в Хустськый эпархыъ УПЦ, правлячий архієрей єпархії Високопреосвященнійший Марк коротко нагадав всім присутнім важливі події із життя Української Православної Церкви. Владика розповів про участь у Соборі РПЦ та вибори нового Патріарха Московського і всієї Русі. Пастирський візит новообраного Святійшого Патріарха Кирила до України, як повідомив архієпископ Марк, був дуже корисним для вірників Української Православної Церкви. Відвідини Святійшим Патріархом окремих міст та монастирів збирало десятки тисяч людей, що також підкріпляло дух єдності наших людей. Як Постійний Член Священного Синоду УПЦ, протягом 2009 року владика Марк взяв участь у п’яти Засіданнях Священного Синоду УПЦ.

Категория: Закарпаття18.12.2009| | Комментарии (1)

Роберт БровдіКінець  року — пора підсумків, аналізу і  узагальнень. На думку багатьох закарпатців, 2009-й буде чим згадати, адже цікавих  подій і заходів крайового  рівня було немало. У дружній суперечці  творчого колективу журналу "StudLife” щодо того, який же із фестів, вечірок чи промо-проектів можна вважати найкращим, виникла думка створити свій власний рейтинг. Знайшлися небайдужі, долучилися спонсори (Національна дисконтна мережа "Українська студентська картка”, "Студентська республіка”, Корпорація свят "Не понял”, студентська рада Закарпаття, Закарпатська ліга КВН і т.д),  головним партнером і співорганізатором виступив Закарпатський обласний осередок політичної партії "Фронт змін”. Таким чином, в рамках давно запланованого конкурсу "Кращий студент” відбулося ще одне дійство — перший "Молодіжний рейтинг року”.
Категория: Закарпаття18.12.2009| | Комментарии (0)

Роберт БровдіАнонсований у ЗМІ на 16 грудня ц.р. передвиборчий  візит до Ужгорода кандидата в  Президенти України Яценюка, було несподівано  скасовано за день до приїзду. Прокоментувати причини і обставини такого рішення  ми попросили голову обласної партійної  організації «Фронт Змін» Роберта Бровді.
Категория: Закарпаття16.12.2009| | Комментарии (0)

В
Закарпатье необходимо возводить не только дамбы, но и
польдеры
В Закарпатье необходимо возводить не только дамбы, но и польдеры

Одной из крупнейших проблем Закарпатья является защита от паводков. Президент Украины Виктор Ющенко лично посещал пострадавшие от стихии населенные пункты, давал поручения по противопаводковой защиты области. На их выполнение в последнее время в крае построен целый ряд противопаводковых сооружений. Одну из них - дамбу длиной более полутора километра - в этот вторник открыли в селе Крива Хустского района.

Как сообщает корреспондент PRESS-КАРПАТ, жители Кривой помнят катастрофические стихии 1998 и 2001 годов, когда Тиса затопила часть села. Большая вода пришла сюда и в прошлом году во время июльского паводка. Стихия была такой силы, что река изменила русло. Чтобы предотвратить дальнейшее затопление села, было решено срочно сооружать дамбу. Институт «Львовдипроводгосп» изготовил рабочий проект, которым предусмотрено возведение защитных земляных дамб. Первая - протяженностью 1,54 км, второго - 1,835 км. Общая стоимость строительства - 28 млн. 497 тысяч гривен.
Категория: Закарпаття16.12.2009| | Комментарии (0)

Роберт бровдіЖодна з акцій, тусовок, фестів чи квестів, що проводилися цьогоріч на теренах краю, не залишилася поза прискіпливо увагою молоді – всі були відвідані, випробувані, запаковані у власні враження, оцінки та висновки.  Ці "пакунки”, власне, і стали в основі першого молодіжного рейтингу року  за версією журналу "StudLife”. Попри розмаїття номінацій, одна особливо привертає увагу – меценат року. Пальма першості тут дісталася людині, за сприяння якої в області відбулося більше десятка цікавих видовищних заходів. Роберт Бровді – самодостатня особистість і бізнесмен, що зробив себе сам; успішний політик без політичного минулого; патріот і громадянин, небайдужий до всього, що відбувається навколо. Якщо ще півроку тому він був зовсім не публічною персоною, то тепер голова Закарпатського обласного осередку політичної партії "Фронт Змін”– у переліку найвпливовіших людей Закарпаття.
Категория: Закарпаття16.12.2009| | Комментарии (0)

За 11 місяців КРУ в Закарпатській області виявило майже втричі більше фінансових порушень, ніж торік. Протягом січня-листопада 2009 року працівники КРУ в Закарпатській області провели 302 контрольні заходи, в ході яких перевірили 290 підприємств, установ та організацій. Встановлено порушення фінансово-господарської дисципліни на 272 підприємствах, установах та організаціях.
Як повідомили у прес-службі КРУ, контрольні заходи виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 55 млн 692 тис. грн, що більше, ніж утричі за показники минулого року. Торік, за результатами січня-листопада, працівники РУ виявили фінансових порушень на суму 17 млн 228 тис. грн.
Категория: Закарпаття16.12.2009| | Комментарии (0)

Арсеній Яценюк16 декабря, в рамках предвыборного тура по регионам Украины в Закарпатской области должен был побывать кандидат на пост Президента Украины, лидер политической партии «Фронт перемен» Арсений Яценюк. Однако визит отменен.

Об этом сообщили в пресс-службе Закарпатского областного отделения «Фронта перемен».
Арсений Яценюк планировал выступить на митинге и телемосте.

Сегодня, 15 декабря, Управление государственной охраны обратилось к кандидату на пост Президента Украины, лидеру «Фронта Перемен» Арсению Яценюку с просьбой отменить поездку в Ужгород на митинг-телемост, запланированную на 16 декабря, поскольку, по оперативным данным, против политика готовятся провокации, которые могут причинить вред здоровью и жизни людей.

Категория: Закарпаття16.12.2009| | Комментарии (0)

Сучасний стан аналізу економічного співробітництва, подолання бар’єрів, можливості інвестування і підприємницької діяльності по обидва боки кордону – такими були основні питання Міжнародної конференції «Підприємництво в Східній Словаччині та на Україні (Закарпаття)», що відбулася минулого тижня в м. Пряшів.
Організаторами конференції виступили Регіональне відділення Дослідницького центру Словацької Асоціації зовнішньої політики в м. Пряшів (В. Бенч) та Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді (С. Мітряєва) за сприяння Посольства України в Словацькій Республіці. Метою конференції, по-перше, було з’ясування стану, бар’єрів, потенціалу взаємної торгівлі та інвестицій між Україною та Словаччиною, з акцентом на можливості розвитку спільних підприємств та розширення зони економічного співробітництва між двома країнами загалом та прикордонними регіонами, зокрема.
Категория: Закарпаття15.12.2009| | Комментарии (0)

газЗа останні роки Закарпаття, незважаючи на те, що перебуває, так би мовити, на околиці країни, за найрізноманітнішими показниками (економічними, соціальними, іншими) посідає, згідно зі статистики, перші місця чи, принаймні, перебуває у верхній половині серед областей країни, випереджаючи регіони, котрі, нібито, потенційно мають значно більше ресурсів для того, щоб домінувати.
Категория: Закарпаття15.12.2009| | Комментарии (0)

Загалом на різдвяні подарунки за кордоном закарпатцями буде потрачено близько 10 млн. євроЗа даними фахівців туристичного ринку, жителі прикордонних територій Ужгородського, Берегівського, Мукачівського, Виноградівського району планують у найближчий тиждень відвідати різдвяні ярмарки в Угорщині та Словаччині.

Як свідчать результати ринкового дослідження, проведеного аналітичним відділом Туристично-інформаційного центру Закарпаття, з 1 по 10 грудня 2009 року, 25% респондентів, а це близько 30 тис закарпатців, що мають угорську візу спрощеного перетину кордону (малий прикордонний рух), планують відвідати торгові центри в Угорщині у межах дозволеного коридору. Серед власників багаторазових шенгенських віз, 20% респондентів прагнуть відвідати Угорщину, причому м. Будапешт переважає у вподобаннях. Саме 65% респондентів, з числа тих, хто виявив бажання виїхати на новорічно-різдвяні закупки за кордон, відзначили, що саме Будапешт зможе задовольнити їх очікування широким асортиментом товарів. Словаччину відвідають 10% власників шенгенських віз. Австрію та місто Відень відвідають 4% респондентів.

Категория: Закарпаття14.12.2009| | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »