Главная » Закарпаття

Чарівна подорож святими місцями Срібної землі неодмінно приведе вас у невеличке село Грушево. Саме тут знаходиться один з найдавніших центрів православ’я, звідки віра Христова століттями ширилась і укріплювалась не тільки на Українській землі, але і в сусідній Румунії. Якщо Мукачівський монастир був оплотом духовної культури в центральних і західних районах історичного Закарпаття, то Грушівський – відігравав таку ж роль на сході нашого краю.

Категория: Закарпаття08.10.2009| | Комментарии (0)

 У четвер, 8 жовтня, о 13.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться засідання, головною темою обговорення кого стане відкриття у Тячеві гуртожитку для проживання 25 молодих людей з легкою та середньою фізичною та/або інтелектуальною недостатністю із Вільшанського дитячого будинку-інтернату на Закарпатті. Такий заклад стане в Україні першим.
Детальніше про заклад та про проект "Парасолька", у рамках якого і було підготовано спеціалізовану будівлю, розкажуть:
Наталія Кабацій, директор Благодійної Організації "Комітет медичної допомоги в Закарпатті";
Леся Левко, перекладач, координатор проекту;
Богдан Кикина, директор Вільшанського дитячого будинку-інтернату;
Оксана Лукач, заступник директора Вільшанського дитячого будинку-інтернату, завідуюча молодіжним відділенням "Парасолька";
Штайнер Аннамарі, представник швейцарської асоціації "Парасолька"
Проект "Парасолька" був створений швейцарською асоціацією "Парасолька" під патронатом Мережі Швейцарія – Закарпаття/Україна (NeSTU) у тісній співпраці з місцевою недержавною організацією Комітет Медичної Допомоги на Закарпатті (CAMZ).
Категория: Закарпаття07.10.2009| | Комментарии (0)

Ліси Карпат – унікальний дар природи. Учені вважають, що своєю самобутністю та екологічною значимістю вони навіть перевершують екологічний швейцарський імідж. У розмаїтих зеленогір'ях Закарпаття, неначе великодня писанка, пишається і щедра природа Перечинщини з її красою: вишиваними горами і видолинками, флорою та фауною, реліктами та ендеміками в Ужансько-Турянській окрузі, щедро оперезаній листяними та хвойними породами рослинного світу від Темника та Маковиці аж до полонини Рівної. Ці найбільші багатства – гордість тутешніх краян безперестанно пов’язані з їх долею та статками. Тому й вимагають дбайливого ставлення до себе, посиленої турботи про раціональне використання, охорону й примноження. Особливо сьогодні, в умовах економічної скрути, коли природні ресурси зазнають посиленої, а подеколи і варварської, експлуатації з боку людини. Так вважає і директор державного підприємства «Перечинський лісгосп» Василь Анталовський.

Категория: Закарпаття07.10.2009| | Комментарии (0)

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведено перевірки водопровідно-каналізаційних підприємств стосовно дотримання ними вимог нормативно-правових актів з охорони праці при виконанні газонебезпечних робіт в каналізаційних колодязях.

Категория: Закарпаття07.10.2009| | Комментарии (0)

За останні століття велика частка українців підзабула свої національні традиції. Винятково з кращого боку постає Західна Україна, де у віддалених куточках, не підвладних цивілізації, зберігають та шанують народні обряди. Шанують традиції предків і на Закарпатті, де поєднані традиції різних народів. В неділю, 4 жовтня, у Вишкові святкували традиційне угорське національне свято винограду під екзотичною назву сюреті-бал.

Категория: Закарпаття07.10.2009| | Комментарии (0)

Про Ярослава Ороса я довідався із літературного сайту "Буквоїд", який розмістив інформацію про його творчість. Прізвище явно говорило про закарпатське походження. Я не помилився: пан Ярослав виявився уродженцем Широкого Луга на Тячівщині, закарпатцем з діда-прадіда. Відсутність інформації про нього в рідному краї пояснювалося просто: вже чверть століття він мешкає в Києві.
Категория: Закарпаття06.10.2009| | Комментарии (0)

Бедь В.В.Днями Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія відвідав маршал козацтва, віце-президент Міжнародної академії козацтва, доктор права, професор Гоголь Віктор Петрович.
Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" у пресс-службі Ужгородської Української Богословської академії, перебуваючи в стінах УУБА, професор Віктор Гоголь зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами вищого духовного навчального закладу і розповів про діяльність козацького руху в Україні.
Одночасно в Свято-Миколаївському актовому залі академії маршал козацтва, професор Віктор Гоголь, у присутності професорсько-викладацького складу та студентів зачитав універсал Президії Міжнародної академії козацтва від 24 серпня 2009 року за № 2485 про присвоєння ректору Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія, професору, протоієрею Віктору Бедь академічного наукового звання "Почесний академік Міжнародної академії козацтва".
Категория: Закарпаття06.10.2009| | Комментарии (0)

заповідник
Працівник Карпатського біосферного заповідника, який не побажав публічно називати своє ім’я
5 октября 2009 года
Категория: Закарпаття05.10.2009| | Комментарии (0)

фемідаНесплата податків - підрив економічної стабільності держави. У прокуратурі Закарпатської області відбулося розширене засідання колегії з питання стану додержання в області податкового законодавства та прокурорського нагляду з цих питань. На засідання колегії були запрошені керівники органів податкової служби області та міськрайпрокурори.
Категория: Закарпаття05.10.2009| | Комментарии (0)

Напередодні опалювального сезону з року в рік для багатьох закарпатців постаєпитання: чи буде в їх оселі тепло цієї зими? 2009 рік не є винятком. А тому напередодніопалювального сезону представники двох компаній, що безпосередньо опікуютьсяцією проблемою, дали прес-конференцію.

Категория: Закарпаття03.10.2009| | Комментарии (0)

У лісах Закарпаття розпочинається мисливський сезон – полювання на фазанів та куріпок, а незабаром – на диких парнокопитних. Про це УНІАН повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрій ПОГОРЄЛОВ.

Категория: Закарпаття03.10.2009| | Комментарии (0)

За добу прикордонники Чопського прикордонного загону затримали 10 порушників кордону. Про це сьогодні, 2 жовтня, власкорові ЗІКу повідомив прес-секретар начальника Чопського прикордонного загону старший лейтенант Сергій Бровко.

Категория: Закарпаття02.10.2009| | Комментарии (0)

В Ужгородському прес-клубі продемонстрували зразки унікальної безцінної колекції доісторичних скарбів, що надійшла до Закарпатського краєзнавчого музею. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомив власкор ЗІКу.
Унікальна колекція була зібрана відомим у європейському науковому світі закарпатським археологом Михайлом Потушняком, який, на жаль, цього року відійшов у вічність. У колекції – десятки тисяч фрагментів кераміки, кам’яних знарядь праці, сотні цілих посудин і, головне, – предмети мистецтва віком 7-8 тисяч років, «неолітичні венери». 
Категория: Закарпаття01.10.2009| | Комментарии (0)

 «Вкусно готовить может каждый!» – уверял мышонок Реми в любимом многими детьми и взрослыми мультфильме «Рататуй», и именно этот лозунг вдохновил организаторов взяться за проведение нового кулинарного феста «Карпатский рататуй». На нем свое кулинарное умение демонстрировали как профессионалы – работники городских ресторанов, так и любители.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Раскопки проводились в лесу возле села Малая Копаня на Закарпатье. Именно здесь расположены могильник и городище древнего племени даков, которым более 2 тысяч лет. Археологи работают в этом регионе уже несколько десятилетий, и вот, наконец, им улыбнулась удача: впервые найдены золотые предметы — браслеты и торквес (шейные гривны вождей). Также была обнаружена ритуальная посуда, которую древние погребали вместе с умершим.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Меморіальну дошку Августину Штефану, міністру культів, шкільництва та народної освіти Карпатської України, відкрито сьогодні у його рідному селі Порошкове на Закарпатті. Освятив дошку єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Нове ЗакарпаттяВчора прес-конференцію  щодо підготовки до нового опалювального  сезону у прес-центрі “Нове Закарпаття”  дали представники підприємств  пов’язаних з теплопостачанням обласного центру.

Головний  інженер КП “Уж-тепло” Дмитро Петрина поінформував, що підприємство готує  до початку опалювального сезону 28 міських котелень і 22 ЦТП.  Розпорядженням міського голови створений і працює оперативний штаб, який контролюватиме хід підготовки до зими. 

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

На Закарпатті 14-річна школярка отруїлася алкоголем, наразі дівчинка в комі. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління УМВС у Закарпатській області. Як йдеться в повідомленні, до Мукачівського райвідділу ГУМВС надiйшла інформація з приймального вiддiлення Мукачiвської обласної дитячої лікарні про те, що до них у тяжкому стані потрапила школярка однієї з шкіл району.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Одним з основних завдань державної політики щодо соціальних гарантій є захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Задля цього державою передбачене створення інститутів сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу як альтернативних до інтернатних форм виховання.

Категория: Закарпаття29.09.2009| | Комментарии (0)

Найти работу человеку с ограниченными возможностями всегда было проблематично. На протяжении января-августа текущего года на учете в Закарпатском областном центре занятости числилось 345 таких безработных, из них трудоустроено всего 18 процентов. Куда же деваться остальным?
Категория: Закарпаття29.09.2009| | Комментарии (0)

Уже п’ятий рік у селі Великі Лази Ужгородського району дислокується особовий склад окремої роти мостового загону міста Чоп. Нею опікуються досвідчені професіонали: командир-підполковник Валерій Вівчарський, лейтенант Олег Козій та старший прапорщик Віталій Драгун.

Категория: Закарпаття29.09.2009| | Комментарии (0)

Соседи приходят на огород Михаила Майструка, чтобы посмотреть на чудо-помидоры.Огородник-любитель Михаил Майструк уверяет, что секрет прост - правильный уход за растениями. После того как о гигантских томатах ужгородца написали местные газеты, Михаил Майструк стал известен не только в родном городе, но и во всем Закарпатье. А его соседи буквально зеленели от зависти: как же ему это удается? Не иначе как химией кусты свои заливает!

Категория: Закарпаття28.09.2009| | Комментарии (0)

22 сентября в в Ужгороде в помещении украинского облмуздрамтеатра состоялся финал Кубка Закарпатской лиги КВН. Победу праздновала команда Мукачевского государственного университета "Хватило не фантазии".
Всего в финале приняло участие 6 команд: "Вход в сменной обуви" (гимназия), "Молодости нашей", "Второй подъем", "Е, щщщщщ", "Вифильтикультяпистие" и "Хватило не фантазии".
Команды сыграли общее приветствие, разминку и фристайл. В качестве гостей выступили чемпионы Закарпатской Лиги КВН - команда "От фонаря". Жюри оценок не поднимало, а обладателя Кубка определило тайным голосованием.

Категория: Закарпаття23.09.2009| | Комментарии (0)

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, які незаконно реалізували приватному підприємцю за заниженою вартістю одну з адміністративних будівель зазначеного підприємства, чим завдали збитки державі на суму 121,9 тисяч гривень.
Як повідомили PRESS-КАРПАТ у ДЗГ МВС України, прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.
Категория: Закарпаття23.09.2009| | Комментарии (0)

22 вересня 2009 року Генеральний прокурор України Олександр Медведько провів засідання кадрової колегії Генеральної прокуратури, на якому, з-поміж іншого, призначені:
Ужгородським міжрайонним прокурором Закарпатської області – Іван Цар;
прокурором Мукачівського району Закарпатської області – Роман П’ятка;
прокурором Рахівського району Закарпатської області – Віктор Данканич;
прокурором Великоберезнянського району Закарпатської області – В’ячеслав Конар;
прокурором міста Ужгорода Закарпатської області – Іван Штефанюк;

Прес-служба Генеральної прокуратури України

Категория: Закарпаття23.09.2009| | Комментарии (0)

Прикордонники Чопського прикордонного загону відділу прикордонної служби «Тиса», затримали одесита, який намагався нелегально перетнути державний кордон з газовим пістолетом. Про це сьогодні, 22 вересня, власкорові ЗІКу повідмомив прес-секретар начальника Чопського прикордонного загону старший лейтенант Сергій Бровко.
Нелегала виявили на «зеленому кордоні» неподалік від міжнародного автомобільного пункту пропуску «Тиса» (україно-угорський кордон, Ужгородський район Закарпатської області) завдяки тому, що спрацював сигналізаційний прилад.

Категория: Закарпаття22.09.2009| | Комментарии (0)

грошіКак сообщили PRESS-КАРПАТ в ГНАУ в Закарпатской области, опасность теневой зарплаты, как и теневой занятости, заключается не только в том, что бюджет недополучает средства, не выплачиваются отчисления и в Пенсионный фонд, но и в том, что человек, который работает неофициально, лишена всех социальных гарантий.
Чем же Вы рискуете, когда соглашаетесь на заработную плату в «конверте»? Граждане, которые соглашаются получать заработную плату в «конвертах», не только способствуют развитию теневых схем, но и лишают себя социальной защиты.
Категория: Закарпаття22.09.2009| | Комментарии (0)

золотоЗавтра в Ужгороде будут незаконно продавать имущество единственного в Украине золотодобывающего предприятия за 3,5 млн. гривен.

На завтра в Ужгороде назначена продажа имущества единственного в Украине золотодобывающего предприятия ООО «Закарпатполиметаллы» по цене 3,5 млн грн.

Категория: Закарпаття22.09.2009| | Комментарии (0)

Росішка – звичайне гірське село. Розкинулось на 1114 гектарах Рахівського району. Межує з Лугом, Великим Бичковом, Косівською Поляною. В 487 дворогосподарствах проживає 1236 чоловік. Біля кожної хати є городи, на них ростуть картопля, квасоля, буряки, кукурудза. Село потопає в садах. Цьогоріч вони вродили рясно, від плодів порозчахалися розлогі яблуні, сливи, груші, земля прямо таки встелена ними. Будинки – середніх розмірів з прибудовами, є і три палаци. Їхні господарі - «клієнти» на чехах.  
Безхабарний голова
 - Згідно легенди, Росішка заснована 1207 року. В 2007-му святкували 800-річчя села, - розповідає 45-річний Росішківський сільський голова Михайло Ференц. – Кажуть, справжня історія Мараморощини є в Румунії. 
Категория: Закарпаття21.09.2009| | Комментарии (0)

Воловецький район – найменший зі всіх районів області, але, не дивлячись на це, також і одне з найкрасивіших місць Закарпаття. Оточений гірськими лісами, завжди гостинний, Воловец з кожним роком зустрічає все нових любителів прекрасного. Це і спортсмени (Воловеччина – улюблене місце пара і дельтапланеристів, велоорієнтувальників), і просто мандрівників, охочих хоч ненадовго поринути в чарівний світ закарпатської природи...
Категория: Закарпаття21.09.2009| | Комментарии (0)

Перша згадка про Вишково датована 1010-м роком, тож в цьому році виповнюється його 999-та річниця. Поселення розросталось швидкими темпами і до 17-го століття було одним з найбільших на Закарпатті. Тож не випадково йому в 1620 році присвоїли статус коронного міста, а Ференц Ракоці тримав тут королівський озброєний загін. У Вишкові компактно проживають угорці, українці та росіяни, які сповідують реформаторську, православну, греко-католицьку та римо-католицьку віру, а споруда місцевої реформаторської церкви є однією з найстаріших на Закарпатті. Місцеві жителі з 19-го століття займаються таким екзотичним та практичним (з точки зору сировинного забезпечення) ремеслом , як плетіння кошиків із кукурудзяного листя. В 1-й половині 20 століття Вишково мало статус села, а з 1972 року йому присвоїли статус селища.
Категория: Закарпаття21.09.2009| | Комментарии (0)

Як повідомили "PRESS-КАРПАТ"  в ГУМВС України в Закарпатській області, незважаючи на набрання чинності Закону України «Про заборону грального бізнесу» від 15 квітня 2009 року, чимало службових осіб гральних закладів не дотримуються вимог цього Закону.
Категория: Закарпаття20.09.2009| | Комментарии (0)

Ярослав Шуба, 1961 року народження, з вулиці Грушевського нашого обласного центру – представник покоління, на яке припали всі труднощі "перехідного періоду", пов’язані з боротьбою за нову Україну. Ще у 80-х він познайомився з патріотами нашої державності та проникся ідеєю незалежного існування України. На порозі Горбачовської перебудови до молодого закарпатця прийшло розуміння суті нової України без постійної присутності "старшого брата". Він узяв участь у загальноукраїнській очищаючій боротьбі, яка не оминула і Закарпаття. Знімали пам’ятник Леніну на Народній площі в Ужгороді, піднімали національний прапор над обласною радою, голодували, писали замість "Обласна рада" – "Обласна ЗРАДА". Ходили кругом тогочасного "Білого дому" з тривожним хвилюючим почуттям, що беруть участь у знищенні тоталітарного ладу в Україні. Я.І.Шубу ще при СРСР підпільно прийняли в Національну гвардію, що відійшла тоді, коли створили офіційну. Але не таку досконалу. На жаль...
Категория: Закарпаття20.09.2009| | Комментарии (0)

Болем і глибокою скорботою пронизала серця сумна звістка про те, що 18 вересня 2009 року тяжка хвороба обірвала земну путь нашого визначного земляка – заступника голови обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Омеляна Івановича Мателешки. Не стало чудової людини, вірного сина Закарпаття, талановитого керівника, одного із самовідданих будівничих незалежності Української держави.


Категория: Закарпаття20.09.2009| | Комментарии (0)

До нынешних пор пальму первенства по возрасту держал в нашей стране 700-летний запорожский дуб, под которым якобы казаки писали легендарное письмо турецкому султану и тот самый, который Гитлер мечтал сделать символом своего личного могущества…
Но на днях специалисты Киевского эколого-культурного центра нашли еще более древнее дерево.Дубу, который растет в селе Стужица Великоберезнянского района Закарпатья, стукнуло 1200 лет - это определили по количеству колец на коре дерева. С виду он - дуб как дуб, но его размеры действительно поражают. По словам сельского председателя Стужицы Юрия Шоляка, туристы всегда меряют его в обхвате, взявшись за руки. Обнять великана получается как минимум вшестером, а то и всемером.
Категория: Закарпаття19.09.2009| | Комментарии (0)

Валерій МургаСпоконвіків для Східної України природний престижний імідж – степ і море, а для Західної – ліси та гори. Для наших краян Карпати – перлина серця та душі, а ліс – дорожче золота, скарбниця добробуту, сенс життя. Він одягає і гріє, годує і вабить, захоплює чарами божественної краси. Із цього випливає необхідність турботи про його збереження та раціональне використання. Дбати про нього – найсвятіший обов’язок тих, в чиїх руках його доля, хто тут володарює та ґаздує, прагне зиску та задоволення багатьох інших життєвих потреб. Навколо цієї проблеми здавна донині постійно схрещують шаблі щирі друзі та недруги природи, справжні та лженауковці, а також лісоохоронці та виробничники. Любителі згущувати чорні фарби кажуть, що постріли й пилу зараз частіше в лісі чути, як спів птахів. Тож, як ся насправді мають наші карпатські ліси і що їх чекає в перспективі? Що болить і тривожить їхніх справжніх господарів? Що треба, щоб у прийдешньому Верховина буйно зеленіла?
Про це розмова з Валерієм Мургою – начальником Закарпатського управління лісового та мисливського господарств.


Категория: Закарпаття17.09.2009| | Комментарии (0)

Хто не спокуситься на солодке слово "принада"? Ми не виняток. Тому схід сонця зустрічаємо у нашому Chavrolet Aveo LT по дорозі на Закарпаття, яке природа, а заодно і політика колишньої держави, обдарували принадами суперщедро. Одна Закарпатська область об'єднує донедавна колишні території трьох держав: Угорщини, Румунії, Словаччини. За смішний, як для історії, період - 60 років західний дух не встиг вивітритися з широких просторів карпатських гір.
Категория: Закарпаття17.09.2009| | Комментарии (0)

Межигір'я – один з найбільш мальовничих і екологічно чистих районів Закарпаття. Тутешнє розмаїття природи доводить: рай на землі все ж таки існує. І не важливо, в яку пору року ви опинитеся в цьому поетичному куточку Карпат, Міжгір'я завжди прекрасне. Майже половина території району відноситься до природно-заповідного фонду. Саме тут знаходиться найбільше гірське озеро України Синевир, що утворилося понад 10 тисяч років тому на висоті 989 метрів.
Категория: Закарпаття17.09.2009| | Комментарии (0)

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі у порушення вимог Закону України “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”, без проведення відкритих тендерних торгів, здійснили за завищеною вартістю лісозаготівельні роботи. Унаслідок їх протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 320 тисяч гривень.

Як повідомили PRESS-КАРПАТ у ДЗГ МВС України, прокуратура району порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і службове підроблення) КК України.

Категория: Закарпаття16.09.2009| | Комментарии (0)

15 вересня урочисто відкрито дитячий садок в Новому Селі на Виноградівщині. Будівництво здійснено за сприяння райдержадміністрації та благодійних фондів "Едьмаширт", "Морікофроуд".

Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" у Виноградівській райдержадміністрації, в урочистостях взяли участь і виступили з вітальними промовами  голова ОДА Олег Гаваші, Генеральний Консул Угорської Республіки в м.Берегові Йожеф Бочкої, керівник фонду "Едьмаширт" Томаш Варфелді (Угорщина), сільський голова Федір Зелік, інші. Голова райдержадміністрації Василь Якоб вручив Почесні грамоти райдержадміністрації ряду осіб, які внесли значний вклад у будівництво дитсадка.

Того ж дня голова ОДА Олег Гаваші, голова РДА Василь Якоб та заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимир Брич урочисто відкрили відремонтоване приміщення хірургічного відділення районної лікарні.

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші також ознайомився з ходом будівництва Дротинської загальноосвітньої школи.

Категория: Закарпаття16.09.2009| | Комментарии (0)

На Закарпатті кінотеатри приватизували, фахівців розігнали12 вересня - День українського кіно. Зараз навіть важко уявити, що за радянських часів доходи від кіногалузі на Закарпатті були однією з найважливіших складових поповнення держбюджету і за розміром займали третє місце (!) після горілки та тютюну. Що ж нині у краї "світить" українському кіно?
Категория: Закарпаття12.09.2009| | Комментарии (0)

Сьогодні світ навколо нас переповнюють надсучасні технології, роботі в сфері яких все більше віддають перевагу молоді люди. Та є в нашому краї населені пункти, де панують народні традиції як в повсякденному побуті, так і в народних ремеслах. Здавна відоме своїми народними умільцями село Іза. В неділю 6 вересня всі його жителі та гості зібрались у центрі села, щоб відзначити 632-гу річницю з часу першої згадки про цей населений пункт. Безперечно, воно одне з найстаріших та найкращих у Хустському районі. На цьому наголосив і присутній на святі заступник Хустської РДА Павло Гвоздянський.
Категория: Закарпаття11.09.2009| | Комментарии (0)

Слідчий відділ податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушив кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 209 ч. 1, ст. 190 ч. 3 та ст. 366 ч. 1 КК України, ст. 190 ч. 3 та ст. 364 ч. 2 КК України щодо директорки товариства (юридична адреса – м. Хуст, сфера діяльності – оптова торгівля) та посадових осіб Хустського відділення філії одного з банків. Про це сьогодні, 11 вересня, власкорові ЗІКу повідомили в УПМ ДПА у Закарпатській області. 
Категория: Закарпаття11.09.2009| | Комментарии (0)

"Я відкритий для спілкування з пресою" - одна з перших фраз, з якою розпочав роботу на посту керманича ФК "Закарпаття" Ігор Гамула. Свого слова коуч дотримується, ніколи не відмовляючи у коментарі представникам мас-медіа. Команда також стала ближчою до телекамер - сьогодні пообіді на мукачівському стадіоні "Приладист" відбулося перше відкрите тренування ужгородського колективу у новому сезоні.

Ще б пак, привід для розмов був ще той: нарешті завершилася п’ятиматчева програшна серія "Закарпаття" у прем’єр-лізі та ще й в останній день трансферного вікна на береги Ужа перебралося кілька відомих в українському футболі футболістів — Сендлей Біто, Олександр Трішовіч, Олександр Зотов та Павло Ксьонз. Як настрій у закарпатців? З яким налаштуванням вони підходять до наступного календарного поєдинку проти "Оболоні"? Наскільки комфортно почувають себе новачки? На якому етапі перебуває становлення нової ужгородської команди? Це далеко не повний перелік тих запитань, які так цікавили журналістів і, власне, їхню цільову аудиторію.

Категория: Закарпаття10.09.2009| | Комментарии (0)

 Про хабарництво під час здачі іспитів на отримання водійського посвідчення вже писано-переписано. У всіх гріхах звинувачують “даішників”, які приймають іспити. Забуваючи при цьому, що працівники автошкіл, в яких проходять навчання кандидати, теж ласі до грошей...
Днями в міліцію  надiйшла заява від молодого чоловіка, який поскаржився, що заступник директора автошколи вимагає від нього за успішну здачу iспиту та отримання свiдоцтва про проходження навчання в автошколі хабар в розмiрi 1900 гривень. Міліціонери затримали грошолюбивого чиновника  в його службовому кабiнетi. Факт отримання хабара в сумi 1900 гривень задокументовано, і тепер хабарник має серйозні проблеми
Категория: Закарпаття10.09.2009| | Комментарии (0)

Учора, 7 вересня, в Ужгороді відкрили пам’ятник жертвам Голокосту.

Берл ЛазарПам’ятник встановлено на території єврейського кладовища. Пам’ятник – це дві з’єднані мармурові плити, між якими горить свічка. Монумент спорудили за кошти благодійників.

Як зазначив на церемонії головний рабин Ужгорода та Закарпаття Менахем Мендель, це перше масове поховання жертв Голокосту, виявлене в Закарпатській області. «Шість років ми працювали над пошуком такого поховання, бо були свідчення очевидців. Зрештою, знайшли місце і підтвердження – записи в угорських письмових джерелах», – уточнив він.



Категория: Закарпаття08.09.2009| | Комментарии (0)

Если Фонд государственного имущества Украины (ФГИУ) установит высокие начальные цены на контрольные пакеты акций 14 облэнерго, которые должны быть приватизированы в 2009 году, то при их продаже могут возникнуть определенные проблемы.
Категория: Закарпаття07.09.2009| | Комментарии (0)

52-річна Єлизавета Юрина з Малого Раківця Іршавського району Закарпаття шість років вирощує у теплицях помідори та огірки на п’яти сотках. 



Категория: Закарпаття05.09.2009| | Комментарии (0)

Чемпион Закарпатской лиги КВН команда
Чемпион Закарпатской лиги КВН команда "От фонаря" (ИТФ УжНУ)

3 сентября в Ужгороде в помещении Закарпатского областного украинского музыкально-драматического театра прошел Финал Чемпионата Закарпатской лиги КВН.

По результатам упорной борьбы в пяти конкурсах места распределились так:

1. "От фонаря" (ИТФ, Ужгородский национальный университет)
2. "Тыры-пыры" (экономический ф-т УжНУ)
3. "Трудности перевода" (ФРГФ УжНУ)
4. "Перелом" (медфак УжНУ)


Поздравляем Чемпионов!

Категория: Закарпаття04.09.2009| | Комментарии (0)

Як повідомили PRESS-КАРПАТ за минулу добу на Закарпатті сталася одна пожежа прямі матеріальні втрати від якої підраховуються. Зафіксовано 1 хибний виклик підрозділів оперативно-рятувальної служби. Найбільш складна пожежна обстановка в Виноградівському та Рахівському районах, де виникло 53 відсотки всіх обласних загорань минулого тижня. Найчастіше пожежі минулого тижня ставали наслідком короткого замкнення електромережі та неправильної експлуатації печі.
З початку року на Закарпатті вже сталася 551 пожежа, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 4 мільйони 147 тисяч гривень. На пожежах загинуло 32 дорослих та 1 дитина, ще 22 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 13 людей.
У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області
Категория: Закарпаття04.09.2009| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »