Главная » 2009 » Ноябрь » 23 » ХРОНІКА МАРАЗМУ-2, або ХВОРОБА ПРОГРЕСУЄ… СЕРЕД ЗАКАРПАТСЬКОЇ АДВОКАТУРИ
16:28
ХРОНІКА МАРАЗМУ-2, або ХВОРОБА ПРОГРЕСУЄ… СЕРЕД ЗАКАРПАТСЬКОЇ АДВОКАТУРИ

У таємничих людей — адвокатів — теж, виявляється, є проблеми. Свідченням цього стали публікації в обласній пресі

Скажімо, "В обласній прокуратурі намагаються узурпувати владу", "Закарпатські служителі Феміди вадяться". Такі публікації подали останні числа газет "РІО" та "Паланок". Вони віддзеркалили засідання Ужгородського прес-клубу ринкових реформ, яке пройшло 18 листопада, на тему: "Хто очолить адвокатуру Закарпаття?" На ньому голова Закарпатського відділення Спілки адвокатів України Петро Немеш, екс-голова кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК) Закарпатської області 4 скликання Володимир Думнич та голова Мукачівської асоціації адвокатів Олексій Фозекош поінформували через ЗМІ громадськість про проблеми в обласному адвокатському середовищі. А перед цим ще і газета "Новинка" опублікувала виступ заслуженого юриста України, голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України П.Немеша "Хроніка маразму, або Хто нищить авторитет адвокатури Закарпаття?", в якій висвітлюються незаконні дії колишньої голови КДК 5 скликання. Тільки Закарпатська обласна рада припинила своїм рішенням діяльність останньої, а саме Олени Павлюченко, яка знищує не тільки престиж адвокатури, а вже й сам інститут адвокатури Закарпаття. Після опублікування статті П.Немеша події розгорталися наступним чином.
На підставі звернення найбільших адвокатських об’єднань депутатської комісією обласної ради був сформований організаційний комітет на чолі з депутатом обласної ради Антоном Зелінським. До неї, крім пана Антона, ввійшли ще два депутати обласної ради та четверо адвокатів, котрі очолюють найбільші адвокатські об’єднання на Закарпатті. Оргкомітет на першому своєму засіданні призначив дату загальних зборів адвокатів на 19 грудня цього року. На цих загальних зборах повинні бути обраними представники до Атестаційної та Дисциплінарної палат Закарпатської КДК. Наступного ж дня сталася згадана прес-конференція в прес-клубі. Там було сказано, що О.Павлюченко дезінформує обласну громадськість відносно того, що всупереч рішенню сесії обласної ради за № 625, яким було зупинено діяльність Закарпатської КДК (рішення не оскаржене і є чинним. — Авт.) все ж обласна КДК 5 скликання продовжила свою діяльність. І це при тому, що фактично відсутній кворум членів КДК, оскільки навіть голова Атестаційної палати П.Немеш, його заступник В.Думнич вийшли на знак протесту з цього складу КДК. Але, продовжуючи свої волюнтаристські дії і спроби утриматися в кріслі голови КДК уже нового скликання, Олена Павлюченко збирає без кворуму 16 листопада засідання КДК, на якому відбувається порушення процедури всупереч оприлюдненій оргкомітетом, сформованим обласною радою. Загальні збори вищим обласним владним органом призначено на 19 грудня, а п.Павлюченко призначає, порушуючи будь-які процесуальні норми, якісь (свої!!) загальні збори на 28 листопада. Одночасно за її підписом розсилають дуже дивні документи, що можуть навести на думку про психологічну неадекватність автора. В них компрометуються перед адвокатською спільнотою, правоохоронними органами та судовими інстанціями авторитет членів оргкомітету по проведенню зборів адвокатів, голови депутатської комісії Закарпатської обласної ради з питань законності та правопорядку А.Зелінського, голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України П.Немеша, голови Мукачівської асоціації адвокатів України Олексія Фозекоша (до речі, делегата з’їзду адвокатів України) та екс-голови КДК 4 скликання Володимира Думнича, теж делегата останнього з’їзду адвокатів України. Крім того, нелегітимний склад КДК 5 скликання, знову ж таки без кворуму, робить спроби анулювання за надуманими мотивами адвокатських свідоцтв тих адвокатів, котрі не підходять О.Павлюченко. Відтак, посилаючись на дуже й дуже підозрілу інформацію про обкрадання офісу Закарпатської КДК, пані Олена інформує адвокатів області про те, що в неї викрадено… всі особові справи адвокатів, починаючи аж із 1994 року. Через це вона вимагає всіх адвокатів Закарпаття пройти в термін до 2 грудня таку собі перереєстрацію в неї, подати для цього нотаріально завірені всі документи та довідки про відсутність судимості.
Думається, що О.Павлюченко таким чином пробує вчинити тиск на адвокатів, зокрема ту групу, яка підтримувала і підтримує поважного в краї адвоката, професора Віктора Бедя. Областю вже поширюються чутки, що в половини адвокатів, яким саме В.Бедь видав посвідчення, вони якимось чином будуть анульовані, хоча така процедура без засідання Дисциплінарної палати не тільки не передбачена, але й незаконна. Цілком логічним тепер здається твердження П.Немеша про те, що таким чином Олена Павлюченко, котра направо й наліво роздавала адвокатські свідоцтва, хоче з усіма цими викраденнями і шумихою з переобранням адвокатів, прагне приховати сліди своєї незаконної діяльності на посаді голови КДК 5 скликання.
Навіть мені, автору цього матеріалу, далекому від юриспруденції, хочеться сказати: "Шановна Олено Василівно! Ви не про адвокатів, яким В.Бедь видав свідоцтва, думаєте, а про те, що за певними даними, вами незаконно видано щонайменше з десяток адвокатських свідоцтв. Про те, хто їх отримав без складання адвокатських іспитів, з порушенням процедури, є вже дані…"
Як автор цієї статті, спілкувався з адвокатами Закарпаття. Вони майже одностайно обурені спробами О.Павлюченко залякати перереєстрацією свідоцтв, бо вона незаконна. Я прийшов до висновку, що можна тільки привітати втручання обласної ради в цю ситуацію, припинення нею діяльності КДК, створення оргкомітету по проведенню загальних зборів адвокатів, що призначені на 19 грудня. Адже химерна діяльність О.Павлюченко повинна бути припинена. Однозначно!
Петро САГАЙДАЧНИЙ.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 739 | Добавил: foto-uzh | Теги: кдк, вибори, Закарпаття, грип, адвокатура | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]