Главная » 2009 » Ноябрь » 4 » Проект Канада-Україна РВР продовжує підтримку розробки інфраструктурних проектів на Закарпатті
19:32
Проект Канада-Україна РВР продовжує підтримку розробки інфраструктурних проектів на Закарпатті

В Ужгороді відбулося засідання Наглядової ради проекту партнерства Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток". Йшлося про результати діяльності проекту за квітень - вересень 2009 року. Представники Закарпатської обласної адміністрації, керівництво проекту та експерти розглянули також основні напрямки реалізації проекту на період до березня 2010 року.


Результати роботи проекту у першому півріччі  (квітень – вересень 2009 р.) п’ятого року проекту РВР представила  регіональний керівник проекту Марія Попадинець. Вона підкреслила, що проект РВР знаходиться на завершальному етапі впровадження і основні заходи, що здійснювались спільними діями проекту партнерства Канада-Україна „Регіональне врядування та розвиток” та облдержадміністрацією були направлені на підтримку процесу розбудови інституційної спроможності органів влади усіх рівнів, забезпечення ролі робочих груп та громадськості у процесі реалізації стратегії. Основна увага діяльності проекту у цей період була надана питанню завершення навчання з управління та впровадження малих проектів.

За словами Марії Попадинець, упродовж квітня-червня було завершено навчання для державних службовців середньої ланки з впровадження  стратегії та управління малими проектами. Одним з важливих компонентів навчання стало інформування учасників щодо правил оформлення та подання заявок на фінансування до донорських організацій. У результаті окремі проекти з відібраних минулого року 13 таких проектів подано до програми ЄС "Сприяння розвитку регіонального потенціалу" та ряду фондів на суму близько 900 тис. євро. Як результат -- проект зі створення хоспісу у Виноградівському районі вже отримав грант від мережі нідерландських благодійних фондів для країн Центральної та Східної Європи  (CNF-CEE) у сумі 20 тис. євро,  ще дев’ятьма проектами зацікавилися потенційні інвестори.

Проект продовжив підтримку у напрямку розробки інфраструктурних інвестиційних проектів: у вересня в області відібрано ще шість таких проектів вартістю 98,3 млн. грн. для навчання команд за стандартами міжнародних фінансових інституцій.

За цей період діяльності проекту здійснювались заходи з вдосконалення системи моніторингу та оцінки регіональної стратегії розвитку області. Зокрема, створено Тимчасовий комітет з питань моніторингу, до складу якого увійшли представники органів місцевої влади та місцевого самоврядування, головного управління статистики, громадськості, експерти галузевих управлінь. Схвалено 60 індикаторів моніторингу, відтак підготовано відповідний проект розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації, який передбачає механізм здійснення моніторингу Регіональної стратегії.
 
Наміри продовжити вдосконалення знань фахівців у напрямку розробки та втілення інвестиційних проектів підтримав на засіданні начальник Головного управління економіки Закарпатської ОДА Віктор Погорєлов. "Це позитивне напрацювання, чим більше коло громад буде навчено, тим якісніше впроваджуватимемо економічні та соціальні зміни у районах,-- зазначив Віктор Погорєлов. За його словами, протягом останніх півтора роки діяльність проекту РВР стала більш прикладною і відіграє важливу роль в розбудові інвестиційної спроможності органів влади через механізм проведення навчальних семінарів з розроблення інфраструктурних інвестиційних пропозицій, проектного менеджменту. Він наголосив, що підготовлена група фахівців може передавати отримані знання іншим службовцям і в подальшому розробляти все більше проектів за стандартами міжнародних фінансових інституцій, що сприятиме підвищенню інвестиційного клімату області і забезпечить кращі можливості впровадження проектів".

Категория: Закарпаття | Просмотров: 533 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, Співпраця, Канада | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]