Главная » 2009 » Ноябрь » 4 » Наливайченко попереджав про небезпеку
09:59
Наливайченко попереджав про небезпеку

"Ще 20 жовтня, тобто практично за півтора тижні до офіційного визнання пандемії (30 жовтня), ми письмово, за моїм підписом, інформували Кабмін, РНБО про загрозу надзвичайно небезпечної ситуації", - сказав він.

"Виклали своє бачення її можливого розвитку. Підкреслювали: неприйняття оперативних і ефективних заходів може спричинити найсерйозніші наслідки", - додав Наливайченко.

На запитання, чи може в Україні бути введений надзвичайний стан, голова СБУ відповів лише: "Дуже б не хотілося".

Він розповів, що СБУ вже приступила до перевірки ефективності витрати коштів держбюджету на боротьбу з епідемією грипу А/Н1N1 за дорученням президента.

"Ми лише за два дні перевірили 80 столичних аптек, 29 – у Київській області, понад 800 у інших регіонах. Виявлено факти корупції, приховування ліків, завищення цін на них", - сказав Наливайченко.

І ще раз спростував інформацію, що СБУ нібито закрила 16 аптек: "Звідки взялася ця цифра, уявлення не маю".

"Ми не вправі закривати аптеки, це не наша функція. Але вказати Мінздоров’я на грубі порушення, - хоча, гадаю, там і без нас про них знають, - зобов'язані", - зазначив голова СБУ.

Наливайченко також розповів, що Служба безпеки теж проводить антиепідеміологічні заходи, приміщення відомства регулярно дезінфікують "спеціальними оліями".

"Захисними масками забезпечені на 100%. Але не тому, що нам їх на шкоду комусь надали – санітарки в шпиталі майстрували самі", - зазначив він.

Категория: соціо | Просмотров: 685 | Добавил: moderator | Теги: Наливайченко, епідемія, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]