Главная » 2009 » Ноябрь » 4 » Трагедія в Ракошині а Керівництво закарпатської міліції «кришує» винуватця
11:11
Трагедія в Ракошині а Керівництво закарпатської міліції «кришує» винуватця
Учора, 2 листопада, близько 18.15 буквально на пішохідному переході в центрі Ракошина водій на авто «Шкода-Фабія «Елегантс» збив чоловіка. Дівчина, що працює поряд у ларьку «Кури гриль» каже, що довкола потерпілого було багато крові. Фельдшер місцевої «швидкої», який саме в цей час повертався з виклику, Мирослав Машіка, констатував, що допомогти постраждалому вже не можна – він був мертвий. За переказами очевидців водій, який скоїв ДТП був не просто п’яний, а настільки неадекватний, що на людей, що зібралися на місці трагедії, розмахував пістолетом. Міліціонери, що прибули на місце, теж проганяли сельчан, забороняли знімати місце аварії на мобільні телефони, брутально намагалися прогнати свідків події, дійшло мало не до бійки. Люди зрозуміли, що «правоохоронці» намагаються покрити і відмазати «свого», отож уже нині про подію говорять неохоче.

В обласному ДАІ підтвердили, що аварія справді була, і її жертвою став пенсіонер органів внутрішніх справ, тобто колишній міліціонер. Додамо, сиротами залишилося двійко дітей. Нікуди було діватися від коментарів і начальнику ГУ МВС у Закарпатській області Павлу Кононенку, якого весь день «діставали» журналісти. Відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС повідомив наступне:

«Село  Ракошино Мукачівського району має  сумну “славу” як місце концентрації ДТП: тут часто стаються дорожні  автопригоди з тяжкими наслідками. Аби відвернути біду, на трасі Київ-Чоп  у цьому місці стоять знаки  обмеження швидкості руху до 40 км./год. Однак пішоходи та велосипедисти й далі гинуть...

На жаль, чергова ракошинська трагедія сталася  за участю працівника міліції. Близько 19.30 2-го листопада водій автомобіля “Шкода-Фабія” смертельно травмував  пішохода, котрий переходив вулицю Леніна. Водій не впорався з керуванням транспортного засобу й допустив наїзд на пішохода. Потерпілий, 41-річний житель Мукачівського району Віктор, від отриманих травм помер на місці пригоди. За фатальним збігом обставин, потерпілий--колишній працівник міліції, пенсіонер ОВС...

За кермом “Фабії” того злощасного вечора перебував 34-річний капітан міліції М. Офіцер знаходився поза службою, був у цивільному одязі. В нього взято кров на встановлення факту вживання алкоголю, результати аналізу будуть готові через 5 днів.

--Ця  прикра подія міліцією не приховується  від громадськості, тим паче, що  сам потерпілий--теж наш колишній працівник,--запевняє начальник ГУМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Павло КОНОНЕНКО.--Такий факт справді мав місце. Однак я заперечую чутки про те, що водій, що смертельно травмував людину, був п”яний а, тим паче, розмахував пістолетом... Зброї він не мав, а щодо наявності в крові алкоголю, давайте зачекаємо висновку медиків.

Ракошинська ДТП була зареєстрована належним чином у Мукачівському РВ ГУМВС. Автомобіль доставлено на штрафмайданчик райвідділу міліції. На місце пригоди виїжджали, окрім слідчо-оперативної групи, заступники начальника ГУМВС М.Піняшко, В.Петрицюк та І.Гульпа, представники прокуратури та відповідних міліцейських служб.

Зібрані за фактом цієї дорожньо-транспортної пригоди матеріали надіслані  в прокуратуру Мукачівського  району. Інспекцією з особового складу ГУМВС області за даним фактом проводиться службове розслідування».

Як видно, сам коментар починається з констатації, мовляв, стоять знаки про обмеження швидкості, але люди гинуть. Так, ніби самі. Причому прямісінько на пішохідному переході, який позначений не просто «зеброю», а ще й виділений червоним кольором. Не забув генерал і про те, що міліціонер, який вбив людину, був у цивільному і в позаробочий час. І хоч сам же каже, що треба дочекатися висновків експертизи, проте стверджує: «Однак я заперечую чутки про те, що водій, що смертельно травмував людину, був п”яний а, тим паче, розмахував пістолетом...». А уся справа в тому, що, як стало відомо з достовірних джерел, винуватець аварії – працівник закарпатського УБОЗу Андрій Магурський. Отак «орли Луценка», чи, точніше б сказати, «ворони», які, як відомо, один одному очей не виклюють, починають «відмазувати» своїх, навіть не розібравшись у всіх обставинах справи. На що розраховувати простим закарпатцям, якщо навіть смерть екс-міліціонера, що загинув серед дороги через самодурство і впевненість у безкарності «колеги», схоже, залишиться непокараною… В Радянські часи була популярною приказка, мовляв, колишніх офіцерів не існує. На жаль, у нас, як бачимо, існує поділ на колишніх та теперішніх. Нинішніх правоохоронців цікавить лише збереження шкури та репутації. Про честь у цій структурі забули…

П.С. Нещодавно Юрій Луценко під час візиту на Закарпаття оцінив роботу Павла Кононенка на 4 з плюсом. Цікаво, чи дотягнув цією блискавичною «відмазкою» головний міліціонер краю до оцінки «відмінно»?
Категория: ДТП | Просмотров: 835 | Добавил: foto-uzh | Теги: кришує, дтп, керівництво, Міліція, Ракошино | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Ракошино   (17.11.2009 13:29) [Материал]
Не новина! Світом панують гроші! А нашим політикам, на нас просто "насрати"!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]