Главная » 2009 » Ноябрь » 24 » Кількість хворих грипом на Закарпатті у 80-ті була вшестеро вищою, ніж сьогодні
22:39
Кількість хворих грипом на Закарпатті у 80-ті була вшестеро вищою, ніж сьогодні
грипПротягом останнього тижня на Закарпатті фіксується помірне зниження щоденної кількості хворих. У порівняні з днями найвищої захворюваності з 1 по 3 листопада сьогодні щоденна кількість захворілих на грип та ГРВІ нижча в середньому у 5 разів, разом з тим показник захворюваності по області перевищує порогове значення у 2,3 рази. Інтенсивні показники захворюваності дітей дошкільного віку знизилися у 2,5 рази, шкільного - у 3,4 рази. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила заступник головного державного санітарного лікаря Закарпатської області Світлана Піца.Станом на 23 листопада у заклади охорони здоров’я Закарпаття звернулося 53327 хворих. Питома вага дітей у структурі захворілих – 42,8%. На Рахівщині та Хустщині фіксується найбільше перевищення епідпорогу: відповідно у 5 та 5,5 разів.

За словами Світлани Піци, якщо проаналізувати дані по захворюваності наприклад у 80-их роках (1981-1989 рр), то тоді під час щорічної епідемії грипу фіксували по 2,5 тисячі на 10 тисяч населення. Цьогорічний показник – 430 осіб на 10 населення. Щоправда, минулі десятиліття грип "традиційно" приходив у січні-лютому, цього ж року вірус неочікувано прийшов восени. У січні-лютому 2010 року лікарі прогнозують другу хвилю грипу, згодом третю.

З цього тижня на Закарпатті відновлено роботу навчально-виховного процесу: з 23 листопада у Великоберезнянському, Берегівському та Воловецькому районах, з 24 листопада – у Берегові та Свалявському районі. В Ужгороді, Мукачеві, Чопі, Виноградівському, Міжгірському, Тячівському та Перечинському районах карантин продовжено до 25 листопада, у Хустському, Рахівському, Ужгородському та Іршавському – до 27 листопада.

Наразі фахівці СЕС розпочали перевірку дотримання температурного-повітряного режиму закладів, які відновлюють роботу після карантину.

За порушення протиепідемічного режиму призупинено експлуатацію 121 об’єктів, відсторонено від роботи 349 осіб, оштрафовано 479 осіб, 7 справ передано у прокуратуру.


ZAXID.NET
Категория: Закарпаття | Просмотров: 634 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, грип, Карантин, СЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]