Главная » 2009 » Октябрь » 26

19 жовтня 2009 року, офіційно стартувала Президентська кампанія, але неофіційно, вона розпочалася набагато раніше. З огляду на ті процеси, що відбуваються на політичній арені України,  можна стверджувати, що це будуть найбрудніші і не демократичні вибори.

Категория: вибори 201026.10.2009| | Комментарии (0)

Ще один мільйонер Петро Порошенко, який входить до двадцятки найбагатших громадян України, призначений Міністром закордонних справ, за його призначення проголосували 240 депутатів ВРУ.

Категория: політика26.10.2009| | Комментарии (0)

Как сообщил «Багнету» источник из бизнес-кругов Днепропетровска, не исключено, что к убийству днепропетровского бизнесмена Вячеслава Брагинского может быть причастен нардеп Гарегин Арутюнов, бывший криминальный авторитет (хорошо известен сотрудникам местного УБОПа под кличкой «Гарик»).
Категория: скандал26.10.2009| | Комментарии (0)

церкваНевідомі у селі Мошни Черкаської області дві дерев`яні ікони та Євангелія 1902 року.
Як повідомили у Відділі зв`язків з громадськістю ГУ МВС України в Черкаській області, в неділю зранку парафіянка цієї церкви, прийшовши до храму, не побачила навісного замка на дверях. Про це жінка одразу повідомила настоятеля церкви.
Отець Олег виявив зламаний замок і на інших дверях цервки. Грабіжники винесли з храму дві дерев`яні ікони: "12 апостолів та Спаситель", "Коронування", а також Святе Письмо.

Категория: кримінал26.10.2009| | Комментарии (0)

11 жовтня в 76 регіонах Російської Федерації  відбулися вибори різного рівня. Практично у всіх регіонах перемогу отримали «єдинороси», що свідчить про те, що Росія поступово скотилася до рівня країни з однопартійною системою, в якій решті партій відведена роль спостерігачів-статистів. 32 мандати з 35 до  Московського «парламенту» здобули  представники – «Єдиної  Росії» і 3 мандати комуністи.

Категория: політика26.10.2009| | Комментарии (0)

топ-менеджерУ 2007-2008-му роках ринок акцій США впав на 37%, а ринок праці скоротився на 2,6 мільйонів робочих місць. Економічний хаос призвів до того, що показники результативності абсолютної більшості компаній у 2008-му році виявилися куди нижчими, ніж у 2007-му. Було звільнено сотні тисяч працівників. Здавалося б, всі сфери потрапили під вплив нещадної економічної кризи.

Як виявилося — не всі. Тому що у вихорі рецесії, гіршої за яку світ не спостерігав протягом останніх 50-ти років, одна група все-таки виявила імунітет до негативних змін.

Категория: економіка26.10.2009| | Комментарии (0)

грошіСтарші люди нерідко  відкладають невеличкі суми з пенсії на «чорний день». Можливо, саме цим пояснюються посилений інтерес до цієї категорії громадян з боку різних зловмисників. Адже дуже часто пенсіонери стають жертвами шахраїв і зухвалих нападників. Скоріш за все, сподівався заволодіти такими заощадженнями і грабіжник, який нещодавно в обідню пору проник в оселю 81-річної жительки райцентру Виноградів Закарпатської області пані Ганни. Жінка, зробивши деякі покупки у центрі міста, саме повернулася додому, коли в коридорі власного помешкання наштовхнулася на непрошеного гостя.
 
На голові невідомця була маска з прорізами для очей та рота, у руках він  тримав ніж. Не давши  господині отямитись, зухвалець  почав вимагати у неї гроші, погрожуючи при цьому серйозними проблемами. Старенька відразу зрозуміла: візитер напідпитку, а від п'яного можна чекати що завгодно.  Тому вона заходилася просити, аби молодик не чіпав її, і погодилася віддати усі гроші, які тільки мала. Але в бабусі було всього кілька гривень. Запевняла, що  сама перебивається на мізерну пенсію, ледь зводячи кінці з кінцями. Діставши зі сховку  шість гривень, жінка простягнула їх зловмиснику. Той  недовірливо перепитав ще раз,  чи немає більше грошей  або чогось цінного. Але так нічого й не знайшовши, подався геть. Правда,  попередив свою жертву не «суватися» в міліцію.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

пожарВ ніч на 24 жовтня в оперативно-рятувальну службу поступило повідомлення про пожежу на території готельного комплексу в с. Соломоново Ужгородського району.
Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області, за короткий час полум’я окрім приміщення сауни, де власне й сталося загорання, покрівлею поширилося на весільну залу.
Пожежу ліквідували чотири відділення вогнеборців та попри це вогонь знищив покрівлю, стелю приміщення сауни та весільної зали, меблі, вікна, музичну апаратуру та обладнання кухні. Завдана матеріальна шкода складає 200 тисяч гривень. За попередніми висновками все могло статися через порушення правил експлуатації пічного опалення.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

Тетяна ШиповаловаДнями у засобах масової інформації з'явилося повідомлення з посиланням на прес-службу прокуратури Закарпатської області, у якому йдеться про затримання працівника обласної податкової адміністрації під час отримання хабара та порушення проти нього кримінальної справи. Випадок коментує голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова:
- Одразу хочу повідомити, що особа, яку нещодавно затримано УСБУ у Закарпатській області і проти якої прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за шахрайські дії та зловживання, на час інциденту в податкових органах області вже не працювала. Дуже прикро, що нехай навіть колишній податківець зважився на такі дії. І ми раді з того, що така людина у нас вже не працює.
Але хочу також відзначити, що, на жаль, суб’єкти господарювання, часто порушуючи закон, не бажають нести відповідальність за ці порушення відповідно до законодавства та шукають незаконні шляхи вирішення проблеми. При цьому, напевно, забувають, що відповідальність несе не тільки той, хто бере хабарі, а й той, хто їх дає. Якби ж суб’єкти господарювання дотримувалися законодавства, то й не було б спокуси "вирішувати питання". Як і сталося у згаданому випадку.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

соціоКриза змусила змінити ліберальну політику, - наголосив у своєму виступі на черговій колегії директор обласного центру зайнятості Ю.І.Фущич, - на жорсткі позиції активізації власних зусиль людей у вирішенні своїх життєвих проблем. Нині реалізовується нове гасло "Роботою треба дорожити".
Ринок праці був і залишається одним із найбільш чутливих у соціальному плані ринків, - зазначила у доповіді на колегії перший заступник директора обласного центру зайнятості З.І.Катрич. - Будь-які зміни, що відбуваються на ньому, створюють суспільний резонанс і можуть призвести до соціального напруження. Які ж умови диктує нині ринок праці області?
На підприємствах області продовжується застосування режиму неповної зайнятості. Зростають обсяги вивільнення з причин скорочення чисельності. Фактично у січні-вересні 2009 року за ст.40 п.1 КЗпП України втратили роботу 2,3 тис. працівників, що в 2,6 рази перевищує обсяги вивільнення відповідного періоду минулого року.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

шлем"Зелені" Берегівщини закликають громаду до активних дій
За політичними перипетіями трохи призабулися скандальні антиекологічні дії влади - місцевої та на найвищому рівні. Однак більшість з цих проблем, які наносять значну шкоду природі та здоров’ю людей, досі не вирішені. А подеколи ситуація з часом навіть погіршилася…
Завдяки активній позиції громади, журналістів та представників громадських організацій у 2005 році увага області, а потім і всієї країни були прикута до проблеми токсичних відходів "премікс". Місця зберігання нелегальних промислових відходів з Європи, які завозили в Закарпатську область протягом п’яти років, за цей час відвідало чимало парламентарів, міністрів, членів урядових комісій. Однак це "паломництво" не змінило ситуацію - "премікс" залишається на своїх місцях, лише частина його була перевантажена у невідповідну для зберігання тару. Про проблему з екологією та брутальним порушенням прав людини на Закарпатті довідалися навіть у ООН. Адже місця, де зберігаються токсичні відходи в місті Берегове, селах Велика Бакта, Шом відвідав спеціальний доповідач Організації Об'єднаних Націй з питань токсичних відходів Окечукву Ібеану. Він  звернувся до влади України із закликом не допустити перетворення країни на смітник токсичних відходів із сусідніх держав, підготував доповідь про візит в Україну й представив його на розгляд Ради по правах людини Генеральної Асамблеї ООН.
Категория: різне26.10.2009| | Комментарии (0)