Главная » 2009 » Октябрь » 30

У зустрічі в Центральній районній бібліотеці візьмуть участь: журналіст, член Національної спілки журналістів України, власний кореспондент "Комсомольської правди в Україні" в Закарпатській області, заступник головного редактора закарпатської обласної газети "Срібна Земля" Іван Тупиця, член Національної спілки письменників України, лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Леоніда Глібова та крайових – ім. Федора Потушняка та Героя України о. Августина Волошина, поет Юрій Шип, доктор мистецтвознавства, кандидат педагогічних наук Іван Хланта, Заслужений журналіст України, власкор газети Верховної Ради України "Голос України" Василь Нитка, член Національної спілки журналістів України, кореспондент всеукраїнського видання "Газета по-українськи" Тетяна Грицищук.

Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)

В аэропорту областного центра Закарпатья города Ужгорода Митрополита Киевского и всей Украины, Предстоятеля Украинской православной церкви Московского патриархата Блаженнейшего Владимира встречали управляющий Мукачевской епархии архиепископ Феодор, управляющий Хустской епархией архиепископ Марк, руководители Закарпатской области, воспитанники Ужгородской богословской академии, духовенство и верующие.

Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)

Сучасній українській громадськості село Осій відоме як батьківщина знаного закарпатського співака, народного артиста України Івана Поповича. І дійсно. Тільки одна така постать здатна прославити будь-який населений пункт. Та за свою 800-літню історію з Осою вийшло чимало, як раніше говорили, «справжніх» людей – майстрів своєї справи. Чого тільки варті мудрий учений Федір Потушняк чи епатажний письменник Іван Петровцій. Всі вони роблять вагомий вклад як в розвиток села, так і нашого краю та України загалом.

Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)

У національному характері українців, їх ментальності існувала й існує ціла низка рис, які певним чином впливали і продовжують впливати на формування і сучасний розвиток політичної культури в Україні. Етнічна психологія народу формується впродовж багатьох століть і тому позбутися спадку, який залишився нам від попередніх поколінь, неможливо, як і неможливо людині перекреслити своє минуле, яке постійно живе разом з нею в її підсвідомості.

Категория: політика30.10.2009| | Комментарии (0)

З метою забезпечення державного контролю в рамках встановленої осінньо-зимової заборони на вилов риби та за полюванням в мисливських угіддях краю спеціалістами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області згідно графіку проводяться рейдові перевірки.
25 жовтня 2009 року відбулися 4 рейди на території Ужгородського, Перечинського, В.Березнянського, Іршавського та Рахівського адміністративних районів. В ході їх проведення держінспекторами виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства та притягнуто до адміністративної відповідальності 4 особи за ст. 85 ч.3 КУпАП та 3 особи за ст. 85 ч. 1 КУпАП на загальну суму штрафів 357 гривень.
Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)

МедведевПрезидент России Дмитрий Медведев не намерен отменять действующий мораторий на смертную казнь. Об этом глава государства сообщит во время ноябрьского послания Федеральному собранию. Каким образом будет решена юридическая коллизия, пока не ясно. У государства есть несколько выходов из сложившейся ситуации, пишет "Газета.ru" со ссылкой на сотрудника кремлевской администрации.


Категория: світ30.10.2009| | Комментарии (0)

порноВолжским городским судом на днях вынесен приговор по п. «б» ч.2 ст.242.1 УК РФ (хранение в целях распространения и распространение материалов с порнографическими изображениями лиц, заведомо не достигших четырнадцатилетнего возраста) 44-летнему местному жителю Илье Лябчуку.

Как сообщил заместитель прокурора Волжского Василий Ненашев, Лябчуку предъявлено обвинение в том, что он скопировал с одного из носителей компьютерной информации видеозапись порнографического характера с изображением малолетнего лица, а затем сделал ее доступной для посетителей сети Интернет.

В суде Лябчук признал себя виновным в совершении преступления и ходатайствовал о рассмотрении дела в особом порядке уголовного судопроизводства.


ВиноградівщинаУ середу, 28 жовтня 2009 року відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Виноградівської районної ради, яку очолює Олег Любімов, на якому розглянуто ряд важливих для життєдіяльності району питань.
Зокрема, про нові підходи до формування бюджетів сіл, селищ, міст районного значення у 2010 році присутніх поінформувала начальник фінансового управління РДА Валерія Варга. Вона детально розповіла про прогнозні показники доходів місцевих бюджетів, доведені Міністерством фінансів та ознайомила з принципами їх формування. Сільські голови, занепокоєні запровадженням нового Бюджетного кодексу, запропонували утриматись від його прийняття. Була висловлена думка щодо доцільності запровадження нового підходу формування місцевих бюджетів у двох-трьох областях на два роки як пілотний проект.
Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)