Главная » 2009 » Октябрь » 16
Академік НАН України Володимир Семиноженко днями відвідав Закарпаття з метою презентації Громадянського руху "Нова Україна", лідером якого він є. За словами Семиноженка, новоутворений рух покликаний об’єднати громадські організації та партії навколо спільної стратегії розвитку України.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Кабинет Министров обжаловал решение Окружного административного суда Киева об отмене решения правительства об уравнении физических лиц и физических лиц-предпринимателей в уплате пенсионных взносов.
Категория: економіка16.10.2009| | Комментарии (0)

Цього тижня лідер «Громадянського руху Нова Україна» Володимир Семиноженко презентував на Закарпатті очолювану ним організацію та Національну стратегію розвитку «Україна 2015», що була розроблена під егідою «Нової України» численними експертами та фахівцями.
Категория: політика16.10.2009| | Комментарии (0)

foto Nadra BankМинистерство внутренних дел Украины установило и объявило в розыск четырех человек, причастных к нанесению банку "Надра" и его вкладчикам убытков на сумму 384 млн грн.
Категория: економіка16.10.2009| | Комментарии (0)

foto janukovichПрисуждение Нобелевской премии мира Бараку Обаме, с недоумением встреченное по всему миру, у восточноевропейских политиков, недовольных «перезагрузкой» американско-российских отношений, вызвало саркастическую усмешку. Мол, вместо премии мира получилась премия за «умиротворение».
Категория: вибори 201016.10.2009| | Комментарии (0)

інтернет кафеЯк відомо, в Україні заборонено гральний бізнес. Відповідний закон, прийнятий Верховною Радою ще в травні, набрав чинності з 25-го червня цього року.
Однак заправили грального бізнесу, не бажаючи втрачати надприбутків, придумують щоразу нові хитромудрі схеми, як обійти цю заборону. Зокрема, вони переключаються зі звичайних гральних автоматів та казино на Інтернет-послуги. Проте це ніщо інше, як лише зміна форми забороненого  грального бізнесу. Тому з цим явищем продовжує боротьбу міліція.
Категория: кримінал16.10.2009| | Комментарии (0)

Арсеній ЯценюкЯкщо Україна в нинішніх умовах не виступить з ініціативою, то за кілька років може втратити суверенітет, вважає лідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк. «Ми не можемо бути посередником: або ми гравець на цьому ринку, або ми тоді будемо розірвані між Росією і Заходом. Якщо Україна не перехопить ініціативу і не скаже: хлопці, ми ініціюємо новий простір, на нових умовах, на абсолютно чітких проектних умовах, пішли разом з нами, - то через 5 років ми будемо говорити вже не про Україну», - сказав політик в програмі «Я так думаю» з Анною Безулик на «5 каналі».
Арсеній Яценюк наголосив, що після нинішньої цивілізаційної кризи світ дуже радикально змінився, в ньому більше немає світового гегемона – Сполучених Штатів, Вашингтон  дуже чітко висловився, що займатиметься вирішенням своїх проблем.
Категория: вибори 201016.10.2009| | Комментарии (0)

Невідомий пограбував одне з відділень "ПриватБанку" у Києві. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив в.о.начальника Відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у м.Києві Володимир Дмитренко.

Категория: Україна16.10.2009| | Комментарии (0)

В ближайшие двое суток на Западной Украине, по прогнозам метеорологов, погода будут ухудшаться: ожидается налипание мокрого снега, гололед, порывы ветра до 15–20 м/с, температура опустится до 8 градусов мороза ночью и 0–5 градусов мороза днем.

Категория: Україна16.10.2009| | Комментарии (0)

— На Закарпатті масово споруджують храми, стараються зробити їх величезними. Це вже якась гігантоманія. Видно, приходи всі зайняті, а випускників духовних семінарій щороку більшає, — каже дослідник сакрального мистецтва Михайло Сирохман, 55 років. На початку 1990-х у Західній Україні почали масово зводити церкви. На Закарпатті будують найбільше. Тут уже освятили понад 100 греко-католицьких храмів і 85 православних Московського патріархату. Триває будівництво 65 греко-католицьких і 80 православних святинь.

Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

У німецькому Франкфурті-на-Майні триває найвідоміший і наймасштабніший у світі книжковий ярмарок, який з 14 до 18 жовтня об’єднує під одним дахом понад сто країн світу, та близько 300 тисяч відвідувачів. Почесним гостем Міжнародного Франкфуртського книжкового ярмарку цьогоріч випало бути Китаю. У форумі беруть участь понад сім тисяч представників книго- та медіа-індустрії, які представлять майже 400 тис. видань, у тому числі 120 тис. прем’єрних.

Категория: культура16.10.2009| | Комментарии (0)

Цього дня, як очікується, Союз європейських футбольних асоціацій розгляне підготовку України до проведення Європершості. За словами віце-прем’єр-міністра Івана Васюника, на своєму засіданні у швейцарському Ньйоні УЄФА прийме до розгляду, зокрема, звіт Кабінету міністрів про готовність українських міст приймати футбольний турнір.

Категория: Україна16.10.2009| | Комментарии (0)

Учора, 15 жовтня, на ділянці відділу прикордонної служби «Косино» (Закарпатська область) було затримано родину вихідців з Афганістану, – повідомили ЗІКу у прес-службі Західного регіонального управління ДПС України.

Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

На Марсі в долині Ерітрея виявлено сліди трьох озер, що висохли, які в давнину були сполучені один з одним протоками. Подробиці дослідження автори представили на міжнародній Робочій зустрічі з порівняльної планетології "Вернадський-Браун" в Інституті геохімії імені Вернадського, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Lenta.Ru.

Категория: світ16.10.2009| | Комментарии (0)

Популярний у світі поп-гурт A-ha заявив про намір завершити музичну діяльність, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Reuters. Перш ніж припинити існування, тріо відправиться у прощальний музичний тур. "Група проведе своє останнє світове турне у 2010 році. Співаки закінчать свою діяльність дійсно на високій ноті", - йдеться у заяві компанії Universal Music.

Категория: світ16.10.2009| | Комментарии (0)

Кажуть, що мовне питання – не з найбільш нагальних. Та, судячи з того, які пристрасті навколо нього нуртують, воно є ключовим. Або його таким роблять.

Категория: Україна16.10.2009| | Комментарии (0)

журналістЖурналістам із закарпатського райцентру Берегово офіційно заборонили висвітлювати роботу депутатів під час проведення сесій районної ради. Про таке рішення повідомив на сторінках «Вісника Берегівщини» головний редактор районної газети Ласлов Зубанич.
Нещодавно від одного із заступників голови Берегівської РДА на адресу редакції надійшов лист, в якому чиновник висловив своє невдоволення публікаціями журналістів, які розміщуються у газеті. Зокрема, там є такі рядки (дослівно): «журналісти упереджені, інформація про діяльність депутатського корпусу основується не на підставі фактів».
Особливо не сподобалися заступнику голови, вочевидь, докладні звіти з сесійної зали, які зазвичай пише Ласлов Зубанич (до речі, також депутат районної ради).
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

знакДержавна податкова адміністрація у Закарпатській області інформує, що останнім часом на території області почастішали випадки шахрайських дій з боку осіб, які, представляючись працівниками податкової служби, можуть звертатися до суб'єктів господарської діяльності Закарпатської області з метою незаконного отримання коштів чи інших матеріальних благ.
Як поінформували "PRESS-КАРПАТ" у відділі по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Закарпатській області, протягом жовтня 2009 року посадовим особам та власникам ряду престижних готельно-ресторанних закладів Закарпатської області надходили телефонні дзвінки від громадянина, який називає себе заступником голови ДПА у Закарпатській області Ковальовим (Ковальчуком) Валерієм Петровичем та робить замовлення щодо організації проживання і харчування 8-10 працівників ДПА. Вищевказаний громадянин телефонує з номерів 0683779978 або 0934214311. Також від його імені може телефонувати жінка, яка представляється Анастасією - секретарем заступника голови ДПА у Закарпатській області.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Із початку вересня у рамках спільних заходів відділу освіти районної державної адміністрації та Міжгірського районного центру зайнятості, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю, майже щодня проводяться дні відкритих дверей.
Профорієнтаційна робота – це завжди складна і наполеглива праця, що потребує великих зусиль та завзяття.
Із початку вересня у рамках спільних заходів відділу освіти районної державної адміністрації та Міжгірського районного центру зайнятості, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю, майже щодня проводяться дні відкритих дверей. Їх організовує і проводить районний центр зайнятості для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл Міжгірщини. Так, тільки у вересні проведено 10 днів відкритих дверей для чотирьохсот школярів, які навчаються у Майданській, Торунській, Синевирській та Негровецькій загальноосвітніх школах.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Мешканка села В.Визниця Мукачівського району орендує приміщення їдальні сільської школи. І от жінка повідомила в міліцію, що вночі до їдальнi залізли через незачинене вікно невiдомі особи й викрали соки, печиво та олiю.
 Сума незначна, та все ж крадіжка. Міліціонери за підозрою в її скоєнні затримали 4-х учнів цієї школи віком 11-14 років, серед яких була й 11-річна дівчина. З’ясувалося, що печиво й сік юні злодії вже з’їли, а от олію правоохоронці встигли вилучити...
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Спiвробiтники міліції спiльно з прикордонниками пiд час проведення операцiї "Iноземець" в Ужгородi бiля залiзничного вокзалу затримали двох нелегальних мiгрантiв, жителів далекого  Китаю. Обидва чоловiки не мали документiв на  право перебування в Українi, тож їх було передано в Чопський прикоронний загiн.
 Того ж дня в селі Глибоке Ужгородського району на вулицi правоохоронці затримали автомобіль “БМВ” на словацьких номерах пiд керуванням 37-річного жителя села Ратiвцi. В салонi іномарки перебувало двоє нелегальних мiгрантiв із Iраку. Як і в попередньому випадку, нелегалів передали прикордонникам.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Арсеній ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк вважає, що Україні потрібні реальні безпекові гарантії, а не розмови про можливе приєднання до європейської системи колективної безпеки. Про це він сказав у четвер, 15 жовтня, на прес-конференції в Києві.
Лідер «ФРОНТУ ЗМІН» підкреслив, що питання приєднання України до НАТО не на часі. «Мені немає чого говорити про НАТО, тому що НАТО самостійно вже все сказало устами двох Генеральних секретарів, попереднього і сьогоднішнього Генерального секретаря. Було дуже чітко висловлено: Україна не готова стати членом НАТО», - сказав політик.

Категория: вибори 201016.10.2009| | Комментарии (0)

Головне управління боротьби з оргзлочинністю перевірить дипломи про вищу освіту у посадовців. Про це повідомили в прес-службі МВС. Про відповідне завдання було оголошено під час наради в ГУБОЗ з керівниками територіальних та міжрегіональних підрозділів.

Категория: Україна16.10.2009| | Комментарии (0)

Розмову з закарпатськими журналістами заступник головного редактора українського часопису «Дзеркало тижня» Юлія Мостова розпочала з досить невтішного твердження: «Я так само, як і ви, відчуваю, що наша професія просто вмирає». Згадуючи минулу президентську кампанію та її результати, Юлія Володимирівна визнала, що журналістика дістала формальну свободу, однак одночасно дана свобода дозволила владі не прислухатися до шквалу інформації, не прислухатися до результатів роботи журналістів.

Категория: преса15.10.2009| | Комментарии (0)