Главная » 2009 » Октябрь » 26 » Імітація виборів в Росії: український погляд
11:48
Імітація виборів в Росії: український погляд

11 жовтня в 76 регіонах Російської Федерації  відбулися вибори різного рівня.  Практично у всіх регіонах перемогу отримали «єдинороси», що свідчить про те, що Росія поступово скотилася до рівня країни з однопартійною системою, в якій решті партій відведена роль спостерігачів-статистів. 32 мандати з 35 до  Московського «парламенту» здобули  представники – «Єдиної  Росії» і 3 мандати комуністи.

 

Російська преса повідомляє,  -  на виборчі дільниці до Московської міської думи з’явилося тільки 35% мешканців столиці. Поміж тим,  спостерігачі зазначають безпрецедентно велику кількість серйозних порушень виборчого процесу. 

 

Діючій владі була вигідна низька явка, позаяк головним способом фальшування стала «крадіжка голосів» тих громадян, які не брали участь у виборах.

 

Така невисока явка москвичів свідчить про розуміння ними сценарію «виборів без вибору», навіщо приймати участь у виборах, результат яких  заздалегідь відомий?

 

Сценарій за яким відбулися вибори в РФ нічого вам не нагадує? А мені нагадує нещодавню спробу двох найпотужніших політичних кланів в Україні, поділити державу на двох, а там…,  і до однопартійності недалеко, на кшталт КПРС. З усіх-усюд виборцям нав’язують  думку , що в другий тур Президентських виборів  в Україні  вийдуть тільки «ВІН і ВОНА», а в інших кандидатів немає жодних шансів. Переможця будь-яких виборів повинен визначати Народ, а не купка зацікавлених осіб.  Не випадково в ефірі «Шустер-live» з вуст  Ю.Тимошенко пролунало: «Чому ви вирішили, що люди не хочуть диктатури?». Можливо,  таким чином закладається фундамент потреби в Україні встановлення  авторитарного режиму?   

 

На мою думку у нашого народу ще є шанс не допустити «російського сценарію».
 
Андрій БУДКЕВИЧ, політичний експерт PRESS-КАРПАТ
Категория: політика | Просмотров: 571 | Добавил: onok | Теги: оцінка, Влада, вибори різних рівнів, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]