Главная » 2009 » Октябрь » 26 » Міністерські портфелі олігархам?!
15:04
Міністерські портфелі олігархам?!

Ще один мільйонер Петро Порошенко, який входить до двадцятки найбагатших громадян України, призначений Міністром закордонних справ, за його призначення проголосували 240 депутатів ВРУ.

 

Це вже не перший випадок в українському політикумі,  коли представників великого бізнесу призначають на високі державні посади. Донині ДПА України очолює мільйонер Сергій Буряк, одним із заступників Голови СБУ є мільйонер Валерій Хорошковський, в недалекому минулому Голова Державної митної служби. В черзі за міністерським портфелем одним з перших вишикувався Народний депутат від фракції БЮТ – мільйонер Таріел Васадзе.

 

Добре зрозуміло, що головним завдання будь-якого бізнесмена є – розширення власного бізнесу, не важко здогадатися, які питання в першу чергу будуть вирішувати «одержавлені олігархи», бізнесові чи державні?

 

Отже, останнє  призначення , це не виняток з правила, а швидше закономірність. Новоспеченому  очільнику МЗС належать: група компаній «Укрпромінвест»,  5 канал телебачення, кондитерський концерн «Roshen», автомобільне  підприємство «Богдан» та ін.

 

Можемо припустити, що МЗС на чолі з П.Порошенко у сфері зовнішньої політики  плавно повертатиме до багатовекторності часів Президента Кучми.

 

Петро Олексійович має власний бізнес на теренах РФ і Молдови, тому не виключено, що як міністр закордонних справ він буде дуже вразливим перед російською владою.  Відомий факт, що  у пана Порошенка свого часу були певні складнощі, йому забороняли в’їзд до Росії. Тепер за допомогою дипломатичного імунітету дуже зручно буде контролювати свій бізнес  у РФ. 

     

      З поняттям дипломатія пов'язують мистецтво ведення переговорів для  запобігання чи врегулювання конфліктів, пошуків компромісів і взаємоприйнятих рішень, розширення і поглиблення міжнародного співробітництва. Чи володіє мистецтвом дипломата П. Порошенко? Який в свій час, посідаючи посаду Секретаря РНБО запам’ятався  хіба що,  перманентним протистоянням з Прем’єр - Міністром Ю. Тимошенко.  

 

Шкода, що одне з гасел Майдану « про відділення влади від бізнесу», так і залишилося,  лише гаслом.
 
Андрій БУДКЕВИЧ, політичний експерт PRESS-КАРПАТ
Категория: політика | Просмотров: 606 | Добавил: onok | Теги: Призначення, політика, міністр, Петро Порошенко, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]