Главная » Закарпаття
З метою забезпечення державного контролю в рамках встановленої осінньо-зимової заборони на вилов риби та за полюванням в мисливських угіддях краю спеціалістами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області згідно графіку проводяться рейдові перевірки.
25 жовтня 2009 року відбулися 4 рейди на території Ужгородського, Перечинського, В.Березнянського, Іршавського та Рахівського адміністративних районів. В ході їх проведення держінспекторами виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства та притягнуто до адміністративної відповідальності 4 особи за ст. 85 ч.3 КУпАП та 3 особи за ст. 85 ч. 1 КУпАП на загальну суму штрафів 357 гривень.
Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)

ВиноградівщинаУ середу, 28 жовтня 2009 року відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Виноградівської районної ради, яку очолює Олег Любімов, на якому розглянуто ряд важливих для життєдіяльності району питань.
Зокрема, про нові підходи до формування бюджетів сіл, селищ, міст районного значення у 2010 році присутніх поінформувала начальник фінансового управління РДА Валерія Варга. Вона детально розповіла про прогнозні показники доходів місцевих бюджетів, доведені Міністерством фінансів та ознайомила з принципами їх формування. Сільські голови, занепокоєні запровадженням нового Бюджетного кодексу, запропонували утриматись від його прийняття. Була висловлена думка щодо доцільності запровадження нового підходу формування місцевих бюджетів у двох-трьох областях на два роки як пілотний проект.
Категория: Закарпаття30.10.2009| | Комментарии (0)

Коли  головний редактор «НЕДІЛІ» Михайло  Носа зателефонував мені з пропозицією  від газети і Українського журналістського  фонду взяти участь у фестивалі  короваїв на Волині, я відверто кажучи, завагалась. Однією з причин були чисельні пересадки з потяга на потяг. Остаточне  рішення прийняла, коли ознайомилася із програмою перебування, яка передбачала  і відвідання музею-садиби Лесі Українки. З усіх поетів та письменників, яких вивчала у школі та університеті, найбільше припала до душі творчість  Лесі Українки.

Читаючи її «Лісову пісню», я була впевнена, що поетеса бувала у наших малораковецьких лісах – настільки описане нею співпадало. Пригадую, учитель української мови та літератури розповідав, що Леся малою застудилася і хворіла, певний час була навіть прикутою до ліжка. Я дивилася на фото Лесі і не вірила вчителю. Я думала, що хворіють і помирають тільки старі люди. А Леся була гарною, молодою. Тоді, у підлітковому віці, у мене виникло бажання побачити ту місцевість, де вона зростала, ходила, творила. 

Категория: Закарпаття29.10.2009| | Комментарии (0)

Мирослав ХомякВ Ужгороде состоялось рабочее совещание с участием председателя ГНА Украины.

27 октября в Ужгороде в Государственной налоговой администрации в Закарпатской области состоялось выездное рабочее совещание, которое провел председатель Государственной налоговой администрации Украины Сергей Васильевич Буряк.

Категория: Закарпаття28.10.2009| | Комментарии (0)

Нещодавно побачила світ книжка «За покликом серця», присвячена 90-річчю від дня народження Дмитра Снігурського (1919-1999) – лікаря-невропатолога, викладача УжДУ, організатора неврологічної служби Закарпаття.

Категория: Закарпаття28.10.2009| | Комментарии (0)

Кількість злочинів на Закарпатті за дев’ять місяців цього року у порівнянні з попереднім періодом зросла на 50%. На 20% збільшилась кількість розбоїв і грабежів. Такі дані оприлюднив сьогодні, 28 жовтня, на прес-конференції в Ужгороді Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, – повідомляє власкор ЗІКу.

Категория: Закарпаття28.10.2009| | Комментарии (0)

ЮщенкоПрезидент покладе квіти до монумента "Україна – визволителям" та виступить з промовою на громадському віче з нагоди звільнення України.
Президент України Віктор Ющенко 28 жовтня у рамках відзначення 65-ї річниці визволення України від нацистських загарбників здійснить робочу поїздку до Закарпатської області – західного кордону України.
Як повідомялє прес-служба президента, планується, що глава держави покладе квіти до монумента "Україна – визволителям" та виступить з промовою на громадському віче з нагоди звільнення України.
Категория: Закарпаття28.10.2009| | Комментарии (0)

Останнім часом у засобах масової інформації, в тому числі й центральних, з’явилася інформація про те, що в місті Хуст Закарпатської області якийсь молодик нападає на жінок, гвалтує  їх і калічить. А міліція буцімто не реагує на ці злочини, бо мати підозрюваного, відома в місті заможна особа, “всіх купила”... Отож ми вирішили з’ясувати, що з цього всього правда, а що звичайнісінькі домисли та перебільшення?

Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

телефонДержавна податкова адміністрація у Закарпатській області повідомляє, що у середу 28 жовтня 2009 року відбудеться сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія".
Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області, на питання щодо сплати земельного податку громадянами відповідатиме в.о. начальника відділу адміністрування податків з фізичних осіб УОФО ДПА у Закарпатській області Костів Мар’яна Василівна.
Телефонувати  з 14-ої до 16-ої години за номером в Ужгороді 61-21-31.
Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

У минулу суботу в Ужгороді була проведена чергова спроба зміни керівництва Державної податкової адміністрації в Закарпатській області.
У п'ятницю телеграмою з ДПА України прилетів наказ зібрати на наступний день колектив. І вже в суботу відбулася спроба представлення "нового-старого" начальника - Мирослава Хом'яка, "завзятого антиоранжа" і друга сім'ї Віктора Медведчука.
Мирослав Хом'як - яскравий представник львівської "команди" Медведчука-молодшого (Сергія Вікторовича) за часів керівництва останнім Львівської податкової. На заході сонця кучмівської ери, у січні 2004-го, Сергій Медведчук був призначений першим заступником ДПА України в Києві, а його місце керівника податкової служби Львівщини у спадок перейшло Мирославові Хом'яку.
Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

Завтра, 28 жовтня, о 13.30 у Головному управлінні МВС України у Закарпатській області відбудеться прес-конференція за участю міністра МВС України Юрія Луценка.  Про це ЗІКу повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
 
Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

Ця книжка віршів писалася усе життя - українською, російською й італійською. Ірина Сима народилася на Берегівщині, потім тривалий час жила і працювала у Мукачеві, аж поки не перебралася до Флоренції. Але зв'язків з рідними краями не пориває. Тому свою першу, але схоже, що не останню, книжку видала в Ужгороді.
"Сум дощу" зразу викликає в пам’яті давню пісню про шум дощу, перші кадри фільму А.Тарковського "Соляріс". Асоціації ці зумовлено не тільки зовнішньою співзвучністю, а й глибокими змістовними перегуками.
"Соляріс" - про складність взаємин між чоловіком і жінкою, про спроби повернути втрачену любов, пережити її знову, про численні підводні камені на цьому шляху, про надії і розчарування.
Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

Нещодавно в малому залі Виноградівської районної ради відбувся інформаційний семінар з планування лісового та мисливського господарства в районах Закарпатської області. В даному заході взяли участь представники: українського державного проектного лісовпорядного об’єднання «Укрдержліспроект» - Микола Рековець, Закарпатського облуправління лісового та мисливського господарства – Іван Орос, заступник начальника Виноградівського держлісгоспу – Василь Густа та лісничі, керівники районної ради та райдержадміністрації – Йосип Борто та Анатолій Бажура, члени постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, екології та раціонального використання земельних ресурсів, голови місцевих рад.

Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

Управління культури ОДА, Управління освіти ОДА, Управління у справах молоді та спорту ОДА, Благодійний фонд „Вільна сцена” презентують: культурно-освітню акцію „СЕЗОНИ МИСТЕЦТВА”.

Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

Протягом останніх кількох років вийшли друком унікальні за змістом і фундаментальні за кількістю пізнавальної інформації такого роду книжки. Їх цінність сьогодні у першу чергу полягає у туристичній необхідності, що продиктовано вимогою часу. Влада вже давно зрозуміла, що потрібно інвестувати туристично-рекреаційний сектор, який згодом стане чи не єдиним найприбутковішим джерелом поповнення обласного бюджету. І видання подібної друкованої продукції повинно стати таким собі путівником для допитливого туриста у плані пізнання історії та побуту сіл і містечок нашого краю. Розглянемо деякі з них.

Категория: Закарпаття27.10.2009| | Комментарии (0)

грошіСтарші люди нерідко  відкладають невеличкі суми з пенсії на «чорний день». Можливо, саме цим пояснюються посилений інтерес до цієї категорії громадян з боку різних зловмисників. Адже дуже часто пенсіонери стають жертвами шахраїв і зухвалих нападників. Скоріш за все, сподівався заволодіти такими заощадженнями і грабіжник, який нещодавно в обідню пору проник в оселю 81-річної жительки райцентру Виноградів Закарпатської області пані Ганни. Жінка, зробивши деякі покупки у центрі міста, саме повернулася додому, коли в коридорі власного помешкання наштовхнулася на непрошеного гостя.
 
На голові невідомця була маска з прорізами для очей та рота, у руках він  тримав ніж. Не давши  господині отямитись, зухвалець  почав вимагати у неї гроші, погрожуючи при цьому серйозними проблемами. Старенька відразу зрозуміла: візитер напідпитку, а від п'яного можна чекати що завгодно.  Тому вона заходилася просити, аби молодик не чіпав її, і погодилася віддати усі гроші, які тільки мала. Але в бабусі було всього кілька гривень. Запевняла, що  сама перебивається на мізерну пенсію, ледь зводячи кінці з кінцями. Діставши зі сховку  шість гривень, жінка простягнула їх зловмиснику. Той  недовірливо перепитав ще раз,  чи немає більше грошей  або чогось цінного. Але так нічого й не знайшовши, подався геть. Правда,  попередив свою жертву не «суватися» в міліцію.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

пожарВ ніч на 24 жовтня в оперативно-рятувальну службу поступило повідомлення про пожежу на території готельного комплексу в с. Соломоново Ужгородського району.
Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області, за короткий час полум’я окрім приміщення сауни, де власне й сталося загорання, покрівлею поширилося на весільну залу.
Пожежу ліквідували чотири відділення вогнеборців та попри це вогонь знищив покрівлю, стелю приміщення сауни та весільної зали, меблі, вікна, музичну апаратуру та обладнання кухні. Завдана матеріальна шкода складає 200 тисяч гривень. За попередніми висновками все могло статися через порушення правил експлуатації пічного опалення.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

Тетяна ШиповаловаДнями у засобах масової інформації з'явилося повідомлення з посиланням на прес-службу прокуратури Закарпатської області, у якому йдеться про затримання працівника обласної податкової адміністрації під час отримання хабара та порушення проти нього кримінальної справи. Випадок коментує голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова:
- Одразу хочу повідомити, що особа, яку нещодавно затримано УСБУ у Закарпатській області і проти якої прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за шахрайські дії та зловживання, на час інциденту в податкових органах області вже не працювала. Дуже прикро, що нехай навіть колишній податківець зважився на такі дії. І ми раді з того, що така людина у нас вже не працює.
Але хочу також відзначити, що, на жаль, суб’єкти господарювання, часто порушуючи закон, не бажають нести відповідальність за ці порушення відповідно до законодавства та шукають незаконні шляхи вирішення проблеми. При цьому, напевно, забувають, що відповідальність несе не тільки той, хто бере хабарі, а й той, хто їх дає. Якби ж суб’єкти господарювання дотримувалися законодавства, то й не було б спокуси "вирішувати питання". Як і сталося у згаданому випадку.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)

соціоКриза змусила змінити ліберальну політику, - наголосив у своєму виступі на черговій колегії директор обласного центру зайнятості Ю.І.Фущич, - на жорсткі позиції активізації власних зусиль людей у вирішенні своїх життєвих проблем. Нині реалізовується нове гасло "Роботою треба дорожити".
Ринок праці був і залишається одним із найбільш чутливих у соціальному плані ринків, - зазначила у доповіді на колегії перший заступник директора обласного центру зайнятості З.І.Катрич. - Будь-які зміни, що відбуваються на ньому, створюють суспільний резонанс і можуть призвести до соціального напруження. Які ж умови диктує нині ринок праці області?
На підприємствах області продовжується застосування режиму неповної зайнятості. Зростають обсяги вивільнення з причин скорочення чисельності. Фактично у січні-вересні 2009 року за ст.40 п.1 КЗпП України втратили роботу 2,3 тис. працівників, що в 2,6 рази перевищує обсяги вивільнення відповідного періоду минулого року.
Категория: Закарпаття26.10.2009| | Комментарии (0)


Овощи-великаны заполонили Закарпатье
Овощи-великаны заполонили Закарпатье

Этот год в Украине считают урожайным. Не взирая на “сюрпризы” погоды аграриям удалось вырастить хороший урожай овощей, среди которых есть настоящие рекордсмены.

Категория: Закарпаття24.10.2009| | Комментарии (0)

Шустер31 жовтня в Ужгороді пройде кастинг телепроекту Студії Савіка Шустера "Стань лідером!". А в понеділок, 2 листопада, в Ужгороді відбудеться прес-конференція з Савіком Шустером.

Якщо ти хочеш жити в демократичній сильній державі,
Якщо ти знаєш ціну приватної власності,
Якщо ти віриш у майбутнє своїх дітей у цій країні,    
Тобі – з нами.
Категория: Закарпаття24.10.2009| | Комментарии (0)

кошкаДвоє людей: 31-річна мати та 8-річна донька, мешканці с. Туриця, що на Перечинщині, перебувають під наглядом лікарів районної лікарні через укуси хворої на сказ домашньої кицьки.
Як стало відомо, 18-го жовтня з невідомих причин домашня тварина накинулася на господиню та її 8-річну доньку. Через укуси жінка звернулася до лікарів, як і в сою чергу окрім обробки ран одразу ж призначили потерпілим профілактичну вакцинацію від сказу. Наступного дня тварина загинула, її тіло було передано в обласну ветеринарну лабораторію для проведення аналізів. 21 жовтня попередній діагноз захворювання тварини на сказ підтвердився.
Тіло тварини спалили, а в дворогосподарствах населеного пункту проведено ветеринарні заходи.
Категория: Закарпаття23.10.2009| | Комментарии (0)

Роберт БровдіОбщественная организация «Фронт перемен» приняла непосредственное участие в организации и проведении этапа Кубка Украины по мотокроссу. Очередной этап Кубка Украины прошел в г. Хуст 11.10.2009. В Закарпатской области город Хуст заслуженно пользуется славой столицы мотокросса.Этот вид спорта славен своими традициями, спортивными достижениями и целыми династиями спортсменов. Отдавая дань уважения спортивным свершениям, руководитель Областного отделения организации «Фронт перемен» Роберт Йосипович Бровди, открывая официальную часть соревнований, вручил ценные подарки, как ветеранам закарпатского мотокросса, так и самым юным участникам. На правах организатора Роберт Бровди дал торжественный старт первому этапу.

Категория: Закарпаття23.10.2009| | Комментарии (0)

судПрезидент України Віктор Ющенко підписав Указ про призначення строком на п'ять років у місцевих загальних судах на посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області  РОТМІСТРЕНКА Михайла Володимировича.

Офіційне Інтернет-представництво Президента України
Категория: Закарпаття21.10.2009| | Комментарии (0)

слепой15 жовтня цього року Ужгородська міська громадська організація інвалідів
зору "Дивосвіт" розпочала реалізацію проекту "Доступне Закарпаття".
Метою проекту є проведення апробації моделей забезпечення безпеки пересування інвалідів зору містом та користування об’єктами міської громадської інфраструктури з використанням інноваційних технічних
приладів звукового та голосового сповіщення у місті Ужгороді та Закарпатській області.
Зокрема, планується:
- провести моніторинг потреби осіб з вадами зору у пристроях голосового та звукового сповіщення, визначення конкретних об’єктів де такі пристрої мають бути встановлені,
- встановити ці пристрої та провести дослідження особливостей їхнього використання з метою подальшого вдосконалення самих приладів та методів їхнього використання,
- організувати висвітлення у ЗМІ та круглий стіл для представників влади та бізнесу (особливо туристичного) задля демонстрації можливостей використання пристроїв голосового та звукового сповіщення для забезпечення безпеки та зручності користування транспортом, об’єктами міської громадської інфраструктури для осіб з вадами зору, поширення відповідного досвіду серед інших регіонів України.
Категория: Закарпаття21.10.2009| | Комментарии (0)

терновоУ неділю, 18 жовтня 2009 року жителі села Терново, що на Тячівщині, святкували 605 річницю села. Терново, яке розташоване на лівому березі річки Тересва, - одне з найбільших сіл Закарпаття і за кількістю населення (близько 9 тисяч), і за територією. Тут у злагоді й взаєморозумінні проживають представники більше 30-ти національностей - чудові й працьовиті люди, серед яких немало талановитих народних умільців. У селі на початку 50-х років минулого століття сільською громадою, без допомоги держави, вперше на Закарпатті була побудована електростанція. Ріка Тересва, вирвавшись із гірських долин, має в селі немалий гідроенергетичний потенціал. Пам'яткою природи оточуючих гір є унікальний водоспад.
У селі є краєзнавчий-музей, одна загальноосвітня школа І-Ш ступенів та дві І-ІІ ступенів, три дитячі садочки, лікарська амбулаторія, два ФАПи й клуби, сільська бібліотека.
    
Категория: Закарпаття20.10.2009| | Комментарии (0)

Ліка РоманМинулого тижня Міс Україна відвідала чотири сумські школи і виступила в ТЮГу, закликаючи юнаків і дівчат зберігати невинність.
Незайманість - не порок, а гідність, вважає Ліка. Вона переконана, що саме "чистота" допомогла їй два роки тому виграти конкурс "Міс Україна". В інтерв'ю "Данкор" Ліка Роман розповіла, чому приїхала до Сум, як стала найкрасивішою українкою і чим зараз займається.
- Родом я з Ужгорода. Два роки тому, абсолютно випадково, коли я працювала в салоні краси перукарем, одна клієнтка запропонувала мені представляти Закарпаття на конкурсі "Міс Україна", сказавши, що могла б знайти багато красивих дівчат, але їй сподобалися мої переконання, цінності, внутрішній світ і вона хоче, щоб саме це я показала на конкурсі. Мені це запало в душу, і я погодилася. Знаючі люди говорили, що перші місця на цьому конкурсі вже продані "потрібним" людям. Не знаю, як в інші роки, але в той рік все було чесно: без будь-яких грошей, протеже, інтимних зв'язків я перемогла. Зараз мені 24 роки, я незаміжня і незаймана. Займаюся громадською діяльністю. Інший бік мого життя - участь у різних фотосесіях, рекламних проектах (буває, комерційних), але здебільшого, соціальних. Я щаслива тим, як живу, і своїм життям хочу подати приклад іншим, як можна бути щасливим, не займаючись сексом до шлюбу, не вживаючи алкоголю та наркотиків.
Категория: Закарпаття20.10.2009| | Комментарии (0)

В.БерезнийСьогодні, 19 жовтня, у селищі Великий Березний Закарпатської області проходять урочисті заходи з нагоди 65-ї річниці визволення селища Великий Березний від німецько-фашистських загарбників.

Початок об 11.00.

Місце проведення — малий зал Великоберезнянської районної ради.
Категория: Закарпаття19.10.2009| | Комментарии (2)

градусВсе про глобальне потепління та його наслідки можна довідатися сьогодні в Ужгороді: тут стартував інформаційний тур "Клімат змінюється! Час діяти разом!", організований Всесвітнім фондом природи WWF та Дніпродзержинською громадською екологічною організацією "Голос природи".
У програмі акції - виставка , яка розповідає про альтернативні джерела енергії, можливості кожного з нас протистояти глобальному потеплінню в побуті і т.д. Долучившись до акції, можна отримати "екологічний" приз - енергоефективну лампочку. Інформаційний тур "Клімат змінюється! Час діяти разом!" є частиною європейського туру WWF, що проводиться в Угорщині, Румунії, Болгарії, Сербії та Україні.
Стартувавши в неділю в Ужгороді, акція буде продовжена сьогодні у Львові, далі - Тернопіль, Рівне, Київ, Дніпродзержинськ...
Фінішує тур 26 жовтня в Одесі.
Категория: Закарпаття19.10.2009| | Комментарии (0)

Академік НАН України Володимир Семиноженко днями відвідав Закарпаття з метою презентації Громадянського руху "Нова Україна", лідером якого він є. За словами Семиноженка, новоутворений рух покликаний об’єднати громадські організації та партії навколо спільної стратегії розвитку України.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

— На Закарпатті масово споруджують храми, стараються зробити їх величезними. Це вже якась гігантоманія. Видно, приходи всі зайняті, а випускників духовних семінарій щороку більшає, — каже дослідник сакрального мистецтва Михайло Сирохман, 55 років. На початку 1990-х у Західній Україні почали масово зводити церкви. На Закарпатті будують найбільше. Тут уже освятили понад 100 греко-католицьких храмів і 85 православних Московського патріархату. Триває будівництво 65 греко-католицьких і 80 православних святинь.

Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Учора, 15 жовтня, на ділянці відділу прикордонної служби «Косино» (Закарпатська область) було затримано родину вихідців з Афганістану, – повідомили ЗІКу у прес-службі Західного регіонального управління ДПС України.

Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

журналістЖурналістам із закарпатського райцентру Берегово офіційно заборонили висвітлювати роботу депутатів під час проведення сесій районної ради. Про таке рішення повідомив на сторінках «Вісника Берегівщини» головний редактор районної газети Ласлов Зубанич.
Нещодавно від одного із заступників голови Берегівської РДА на адресу редакції надійшов лист, в якому чиновник висловив своє невдоволення публікаціями журналістів, які розміщуються у газеті. Зокрема, там є такі рядки (дослівно): «журналісти упереджені, інформація про діяльність депутатського корпусу основується не на підставі фактів».
Особливо не сподобалися заступнику голови, вочевидь, докладні звіти з сесійної зали, які зазвичай пише Ласлов Зубанич (до речі, також депутат районної ради).
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

знакДержавна податкова адміністрація у Закарпатській області інформує, що останнім часом на території області почастішали випадки шахрайських дій з боку осіб, які, представляючись працівниками податкової служби, можуть звертатися до суб'єктів господарської діяльності Закарпатської області з метою незаконного отримання коштів чи інших матеріальних благ.
Як поінформували "PRESS-КАРПАТ" у відділі по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Закарпатській області, протягом жовтня 2009 року посадовим особам та власникам ряду престижних готельно-ресторанних закладів Закарпатської області надходили телефонні дзвінки від громадянина, який називає себе заступником голови ДПА у Закарпатській області Ковальовим (Ковальчуком) Валерієм Петровичем та робить замовлення щодо організації проживання і харчування 8-10 працівників ДПА. Вищевказаний громадянин телефонує з номерів 0683779978 або 0934214311. Також від його імені може телефонувати жінка, яка представляється Анастасією - секретарем заступника голови ДПА у Закарпатській області.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Із початку вересня у рамках спільних заходів відділу освіти районної державної адміністрації та Міжгірського районного центру зайнятості, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю, майже щодня проводяться дні відкритих дверей.
Профорієнтаційна робота – це завжди складна і наполеглива праця, що потребує великих зусиль та завзяття.
Із початку вересня у рамках спільних заходів відділу освіти районної державної адміністрації та Міжгірського районного центру зайнятості, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю, майже щодня проводяться дні відкритих дверей. Їх організовує і проводить районний центр зайнятості для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл Міжгірщини. Так, тільки у вересні проведено 10 днів відкритих дверей для чотирьохсот школярів, які навчаються у Майданській, Торунській, Синевирській та Негровецькій загальноосвітніх школах.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Мешканка села В.Визниця Мукачівського району орендує приміщення їдальні сільської школи. І от жінка повідомила в міліцію, що вночі до їдальнi залізли через незачинене вікно невiдомі особи й викрали соки, печиво та олiю.
 Сума незначна, та все ж крадіжка. Міліціонери за підозрою в її скоєнні затримали 4-х учнів цієї школи віком 11-14 років, серед яких була й 11-річна дівчина. З’ясувалося, що печиво й сік юні злодії вже з’їли, а от олію правоохоронці встигли вилучити...
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

Спiвробiтники міліції спiльно з прикордонниками пiд час проведення операцiї "Iноземець" в Ужгородi бiля залiзничного вокзалу затримали двох нелегальних мiгрантiв, жителів далекого  Китаю. Обидва чоловiки не мали документiв на  право перебування в Українi, тож їх було передано в Чопський прикоронний загiн.
 Того ж дня в селі Глибоке Ужгородського району на вулицi правоохоронці затримали автомобіль “БМВ” на словацьких номерах пiд керуванням 37-річного жителя села Ратiвцi. В салонi іномарки перебувало двоє нелегальних мiгрантiв із Iраку. Як і в попередньому випадку, нелегалів передали прикордонникам.
Категория: Закарпаття16.10.2009| | Комментарии (0)

14 жовтня – свято Покрови Матері Божої. У цей день, згідно з канонами християнської віри, пречиста Богородиця захистила стражденних людей-християн, розіславши над ними омофор. Згідно з легендами, наші предки також були свідками того, як Пречиста Діва врятувала славний Почаївський монастир від турків.

Категория: Закарпаття15.10.2009| | Комментарии (0)

У вівторок, 13 жовтня на Закарпатті з робочим візитом перебував народний депутат України, голова громадського об’єднання «Громадська позиція» Анатолій Гриценко. У рамках робочого візиту в Ужгороді було відкрито представництво «Громадської позиції», яке розташоване по вул. Крилова,14. Також А. Гриценко провів ряд робочих зустрічей з мешканцями краю.

Категория: Закарпаття15.10.2009| | Комментарии (0)

У Закарпатському обласному клінічному онкологічному диспансері вперше проведено оперативне втручання із застосуванням малоінвазивних технологій методом лапароскопії.

 

Категория: Закарпаття15.10.2009| | Комментарии (0)

СнігЗа останні  дні погодні умови на території  України, особливо в гірській місцевості, значно погіршилися: випав сніг, який завдав чималого клопоту власникам  транспортних засобів та працівникам  різних організацій, що займаються відновленнями  електропостачання та очищення вулиць. Пропонуємо читачам фоторепортаж  кореспондента PRESS-КАРПАТ Ярослава ХОМИНЦЯ, який зафіксував перші снігові заметілі на Міжгірщині та Воловеччині.
Категория: Закарпаття15.10.2009| | Комментарии (0)

Сьогодні голова облдержадміністрації Олег Гаваші взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу в селі Невицьке Ужгородського району. Все більше закарпатців долучаються до благородної справи – створення будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Категория: Закарпаття14.10.2009| | Комментарии (0)

У  м. Виноградів на території ЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім.Жігмонда Перені проведено мітинг з нагоди відзначення 160-річчя страти у місці Арад генералів-героїв визвольної боротьби за незалежність угорського народу від Габсбурської монархії.

Категория: Закарпаття14.10.2009| | Комментарии (0)

Днями в с.Шаланки Виноградівського району урочисто відзначено 10-річчя новозбудованої школи. У святкуванні, серед інших, взяли участь Генеральний Консул Угорщини в м.Берегово Йожеф Бачкаї, та його заступник голови райради Борто Й.Й., радник голови ради Керечан А.О., перший заступник голови районної державної адміністрації Краснай Ю.В., начальник відділу освіти РДА Белень В.І., чисельна делегація благодійних фондів «Моріко боратої», «Едьмаширт» (Австрія, Угорщина).

Категория: Закарпаття14.10.2009| | Комментарии (0)

Днями проуратурою області порушено кримінальну справу проти інспектора Берегівського РВ ГУМНС за одержання ним хабара (ст.. 368 ч.2 КК України).

 

Категория: Закарпаття14.10.2009| | Комментарии (0)

деревоЗлива із сильним вітром, що пройшлася Закарпаттям в ніч з 13 на 14 жовтня, залишила без електропостачання 21 населений пункт регіону: Воловецький район - 8 населених пунктів повністю та 1 частково, Іршавський - 4, Хустський - 2 частково, Свалявський - 1 повністю та 1 частково, в Ужгородському, Мукачівському Рахівському - по 1 населеному пункті повністю та в Тячівському - 1 частково.
Як повідомили "PRESS-КАРПАТ" у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області, без телефонного зв’язку в області, станом на 06.00 14 жовтня, залишалося 18 населених пунктів в Іршавському, Хустському та Мукачівському районах.
Для ліквідації наслідків негоди задіюються аварійні бригади ВАТ "Закарпаттяобленерго" та зв’язківців. На Іршавшині та Воловеччині підрозділи ГУ МНС проводили розчистку проїжджих шляхів та опор електропередач від гілок та стовбурів дерев, повалених вітром.
Ситуація перебуває на контролі ГУ МНС в Закарпатській області. Дані щодо наслідків негоди уточнюються.
Категория: Закарпаття14.10.2009| | Комментарии (0)

Про працелюбність закарпатців відомо далеко за межами нашої країни. В багатьох куточках Європи можна почути закарпатський діалект. Це наші краяни трудяться на благо своїх родин, традиції яких з дитинства їх вчать шанувати батьки. Та є в Срібній землі і такі куточки, де люди навчені забезпечувати свої родини, не виїжжаючи за кордон. До них без вагань можна віднести село Великі Комяти, що розкинулось на трьох пагорбах в долині річки Боржава. В місцевих жителів закладена любов до праці на землі. Сільське господарство – основа їх добробуту. В неділю, 11 жовтня, вся місцева громада святкувала 664 річницю з часу першої згадки про село.

Категория: Закарпаття13.10.2009| | Комментарии (0)

У четвер, 8 жовтня, напередодні професійного свята працівників стандартизації та метрології відбулося нагородження переможців та учасників регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції – «100 кращих товарів України».

Категория: Закарпаття09.10.2009| | Комментарии (0)

Голова Ужгородської міської ТВК Юрій Келемен має намір подати до суду позовну заяву проти газети «Слово», яка звинуватила його у фальсифікації останніх виборів до Ужгородської міської ради.

Категория: Закарпаття09.10.2009| | Комментарии (0)

Серед мальовничої природи Копашнева на Хустщині Михайло Данилович Ковач ще з дитячих літ із цікавістю пізнавав довкілля, знаходив у навколишній красі гармонію і натхнення, що потім буде постійно супроводжувати його у нелегкому житті. А Господь, зважаючи на його недуги, страждання і безмежне терпіння, щедро наділив мистецьким даром і працьовитістю – не кожному дістається стільки ласки й благодаті від Нього.

Категория: Закарпаття08.10.2009| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »