Главная » 2009 » Октябрь » 28 » Ющенко відсвяткує у Закарпатті 65 річницю визволення України
09:55
Ющенко відсвяткує у Закарпатті 65 річницю визволення України
ЮщенкоПрезидент покладе квіти до монумента "Україна – визволителям" та виступить з промовою на громадському віче з нагоди звільнення України.
Президент України Віктор Ющенко 28 жовтня у рамках відзначення 65-ї річниці визволення України від нацистських загарбників здійснить робочу поїздку до Закарпатської області – західного кордону України.
Як повідомялє прес-служба президента, планується, що глава держави покладе квіти до монумента "Україна – визволителям" та виступить з промовою на громадському віче з нагоди звільнення України.
Також заплановано участь президента у церемонії передачі Всеукраїнської естафети пам’яті "Слава визволителям України", яка проводиться на виконання указу про відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Крім того, у приміщенні Ужгородського національного університету Ющенко проведе зустріч з представниками інтелігенції Закарпаття.
Нагадаємо, 28 жовтня відзначається 65 річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Цього року свято вперше відзначатиметься на державному рівні – такий указ видав президент України Віктор Ющенко.
Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. За сучасними підрахунками, загальні людські втрати України у 1941 – 1945 роках становлять близько 9 мільйонів людей.
 
tsn.ua
Категория: Закарпаття | Просмотров: 614 | Добавил: foto-uzh | Теги: визволення, ющенко, святкування, 65-рычниця | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]