Главная » 2009 » Октябрь » 15 » «Перший непрохідний» відвідав Закарпаття
16:44
«Перший непрохідний» відвідав Закарпаття

У вівторок, 13 жовтня на Закарпатті з робочим візитом перебував народний депутат України, голова громадського об’єднання «Громадська позиція» Анатолій Гриценко.У рамках робочого візиту в Ужгороді було відкрито представництво «Громадської позиції», яке розташоване по вул. Крилова,14. Також А. Гриценко провів ряд робочих зустрічей з мешканцями краю.

 
Під час прес-конференції, що відбулася у приміщенні прес-центру «Нове Закарпаття», Анатолій Степанович повідомив, що прийняв рішення брати участь у виборах президента України. В даному контексті він звернув увагу на зміни до закону «Про вибори президента», що були прийняті за участі БЮТ та Партії регіонів, і підкреслив, що «…зараз президентом може стати лише міліонер», оскільки в новій редакції закону було збільшено заставу для кандидатів на посаду президента до 2,5 млн. грн. Враховуючи ці зміни, А. Гриценко був змушений звернутися до українського народу з проханням зібрати кошти на його передвиборчу заставу. З 5 вересня почав працювати його спеціальний рахунок, на який надходять гроші небайдужих українців. Станом на 13 жовтня на ньому було закумульовано понад 2,2 млн. грн.
 
Анатолій Гриценко повідомив журналістів і про останні новини з Києва. Зокрема, він оприлюднив інформацію про те, що голова СБУ В. Наливайченко дав подання на звільнення з посади свого заступника Андрія Кислинського через підлог документів. Як уже стало відомо після прес-конференції, Президент підписав відповідний указ.
 
Крім того, 13 жовтня відбулося засідання РНБО, на якому обговорювався стан збройних сил. Однак на засіданні не було жодного представника уряду. Президент розкритикував дії уряду щодо недофінансування збройних сил, однак ніхто з урядовців шквалу критики так і не почув. На думку А. Гриценка, це є неприпустимо, оскільки питання обороноздатності країни зараз залежить від політичної кон’юнктури, від конкуренції двох посадових осіб. У даному контексті, екс-міністр оборони звернув увагу на бюджет 2010 року, в який закладено видатків на Міноборони на рівні 8,3 млрд. грн., а необхідно як мінімум удвічі більше. Уряд маніпулює громадською свідомістю. Мова йде про те, що є загальний фонд бюджету, з якого і має фінансуватися армія. Однак зараз Тимошенко пропонує використання спеціального фонду для потреб Міноборони, а всім відомо, що спеціальні фонди ще ніколи не наповнювалися в повній мірі і своєчасно.
 
Саме цей факт, є одним із тих ключових моментів, що спонукав Анатолія Степановича розробити власний проект конституції, в якому глова держави був би одночасно і головою виконавчої влади, а відтак не було б дуалізму в питаннях забезпечення обороноздатності держави. Його проект – це президентська форма правління, яка наразі застосовується у США, трохи видозмінено – у Франції та Росії.
 
На переконання А. Гриценка, зараз склалася загрозлива ситуація через розрив вертикалі підпорядкованості по лінії національної безпеки. Нині Президент є фактично одноосібним керуючим армією, оскільки немає міністра оборони, а виконуючий обов’язки не наділений повноцінними повноваженнями міністра. Голова Генерального штабу також іде у відставку. За роки незалежності вперше в країні склалася така ситуація.
 
Анатолій Степанович сфокусував увагу журналістів і на своєму передвиборчому статусі – «Перший непрохідний». Дану тезу, по факти опису діяльності пана Гриценка, свого часу оголосив один з журналістів. Кандидат у президенти її сприйняв і досить своєрідно розтлумачив. Мова йде про те, що багато людей в Україні досить позитивно сприймають особу пана Гриценка, однак аргументуючи, чому не будуть за нього голосувати, зауважують: «Так за ним немає олігархів, тож він і не переможе». Подібний стан справ у суспільстві є неприпустимим, проти нього і прагне працювати Анатолій Степанович. Допоки більшість українців буде дотримуватися наведеної тези, то й збудувати сильну, процвітаючу державу буде важко. Надія на олігархів і їх ставлеників свідчить про колективну безвідповідальність.
 
Категория: Закарпаття | Просмотров: 490 | Добавил: onok | Теги: Закарпаття, Ужгород, прес-конференція, Громадська позиція, Анатолій Гриценко | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]