Главная » 2009 » Октябрь » 30 » Закарпаття: На Виноградівщині сільські голови не схвалюють нові підходи до формування місцевих бюджетів
10:07
Закарпаття: На Виноградівщині сільські голови не схвалюють нові підходи до формування місцевих бюджетів
ВиноградівщинаУ середу, 28 жовтня 2009 року відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Виноградівської районної ради, яку очолює Олег Любімов, на якому розглянуто ряд важливих для життєдіяльності району питань.
Зокрема, про нові підходи до формування бюджетів сіл, селищ, міст районного значення у 2010 році присутніх поінформувала начальник фінансового управління РДА Валерія Варга. Вона детально розповіла про прогнозні показники доходів місцевих бюджетів, доведені Міністерством фінансів та ознайомила з принципами їх формування. Сільські голови, занепокоєні запровадженням нового Бюджетного кодексу, запропонували утриматись від його прийняття. Була висловлена думка щодо доцільності запровадження нового підходу формування місцевих бюджетів у двох-трьох областях на два роки як пілотний проект.
Відтак, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури РДА Василь Черкун розповів сільським головам про Тимчасовий порядок введення в експлуатацію житлових будинків, а начальник БТІ - Ярослав Данко виступив з доповненнями стосовно цього. Мова йшла про те, що постановою Кабінету Міністрів України № 1035 від 09.09.2009 року дозволено, практично без підтверджуючих документів, узаконювати раніше побудоване житло. Зазначеним документом передбачений механізм та умови прийняття в експлуатацію добудованих приватних будинків садибного типу, дачних і садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, зведених фізичними особами.
Щодо проведення на Виноградівщині щорічного районного конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку" інформував присутніх заступник голови районної ради Йосип Борто.
Детального обговорення набула інформація начальника відділу юридичного забезпечення виконавчого апарату районної ради Юрія Бори про застосування норм нового Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції".
Присутні на засіданні координаційної ради сільські та селищні голови схвально сприйняли проект (ескіз) великого Державного герба України, що розглядатиметься у Верховній Раді та ознайомились з календарним планом проведення виборів Президента України.

Надія Сарана, сайт Закарпатської обласної ради
Категория: Закарпаття | Просмотров: 590 | Добавил: foto-uzh | Теги: Виноградівський район, формування бюджету, сільські голови | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]