Главная » 2009 » Октябрь » 27 » Друге нашестя Хом'яка. Навіщо Тимошенко Закарпатська ДПА?
16:57
Друге нашестя Хом'яка. Навіщо Тимошенко Закарпатська ДПА?
У минулу суботу в Ужгороді була проведена чергова спроба зміни керівництва Державної податкової адміністрації в Закарпатській області.
У п'ятницю телеграмою з ДПА України прилетів наказ зібрати на наступний день колектив. І вже в суботу відбулася спроба представлення "нового-старого" начальника - Мирослава Хом'яка, "завзятого антиоранжа" і друга сім'ї Віктора Медведчука.
Мирослав Хом'як - яскравий представник львівської "команди" Медведчука-молодшого (Сергія Вікторовича) за часів керівництва останнім Львівської податкової. На заході сонця кучмівської ери, у січні 2004-го, Сергій Медведчук був призначений першим заступником ДПА України в Києві, а його місце керівника податкової служби Львівщини у спадок перейшло Мирославові Хом'яку.
Хом'яка у Львові не любили завжди. Не любили, це м'яко сказано. Ненавиділи. За грубість і безцеремонність. При Медведчукові він здійснював всю практичну роботу по збору данини з львівських підприємців. Саме данини, а не податків. А ставши головою ДПА Львівської області він і зовсім, не ховаючись, збирав кошти у величезних кількостях. Його побори настільки всіх дістали, що в революційному грудні 2004-го львів'яни перекрили вхід в будівлю Львівської податкової служби і, стоячи кілька днів на морозі, вимагали звільнення Хом'яка.
Інформповідомлення того часу виглядають як зведення з фронту: "В'їзд на автостоянку Львівської філії ДПАУ перекрили двома вантажними машинами фірми "Комфортбуд". Серед учасників пікету - активісти ГК "Пора", представники Спілки підприємців Львівщини та ін Вони вимагають звільнення голови міської податкової Мирослава Хом'яка та припинення злочинних дій, зокрема, збору коштів для проведення виборчої кампанії Віктора Януковича. Пікетники палять багаття і б'ють у барабани. Біля пікету встановлені колонки, лунають революційні пісні. На початку робочого дня близько 400 працівників податкової зібралися біля перекритого входу, але нікого всередину не пропустили. Після цього керівництво дало вказівку всім розходитись по домівках... ".
Спільними силами, включаючи Львівської облради і громадськості, податкову вдалося очистити від Мирослава Степановича Хом'яка, та й то лише в жовтні 2005 року. Він влаштувався доцентом Львівської державної фінансової академії. Але паралельно Хом'як не припиняв зусиль на придбання для себе прибуткового місця в милій його серцю системі ДПАУ. Оскільки в Ужгороді у нього є ділові інтереси, а в Закарпатській області - бізнес, він вибрав як "місце приземлення" Закарпатську область. Тим більше, що ці його приватні інтереси абсолютно збігалися з планами і намірами тандему Тимошенко-Медведчук.
У травні 2009 року була здійснена перша спроба рейдерського захоплення ДПА у Закарпатській області. Поки начальниця обласної податкової - Шаповалова була на лікарняному, заступник голови ДПА України Олександр Буханевич привіз Хом'яка в Ужгород і представив колективу податківців у статусі в.о.
Але з цим призначенням Хом'яка вийшла незадача. Коли начальство повернулося і виявило Хом'яка на посаді першого заступника голови ДПА у Закарпатській області, було видано наказ, яким його з цієї посади усунули. Наказ датований 8 липня 2009 року. Іншим наказом на посаду першого заступника голови ДПА у Закарпатській області був призначений Василь Іванчо, і одночасно з 15 липня 2009 року на нього було покладено виконання обов'язків голови ДПА у Закарпатській області.
Однак Фантомас повертається. У минулу суботу, як уже було сказано, Хом'яка знову спробували представити колективу закарпатської податкової. Цього разу цю функцію виконав інший заступник голови ДПА України - Василь Регурецький. Але Закарпаття знову не прийняло Хом'яка: Регурецький навіть не пручався, коли всі заступники Шаповалової дружно встали і вийшли, кабінет і сейфи опечатали, Хом'яка до робочого місця не допустили.
У принципі іншого варіанту розвитку подій бути не могло. Закарпатці просто не сприймають ті методи роботи, які намагається витягнути з "домайданного" минулого і реанімувати на Закарпатті Юлія Тимошенко, керована, крім усього іншого, "реваншистськими" амбіціями колишнього есдківського(о) господаря Закарпаття Віктора Медведчука.
Тимошенко потрібна влада. А для того, щоб її утримати та захопити у ще більших масштабах - і гроші. Криза здорово підкосила економічні можливості БЮТу, і компенсувати втрати можливо тільки використовуючи важелі адміністративної влади. Причому - заради подвійного задоволення - саме в регіоні, в якому БЮТ займає, м'яко кажучи, аж ніяк не чільні позиції. У підсумку, задоволення, зрештою, виходить потрійним: адже не можна скидати з рахунків можливість віддячити цим призначенням нинішньому соратникові по боротьбі за владу - колишньогму головному адміністраторові Кучми Вікторові Медведчуку.
Плани у Тимошенко, поза сумнівами, великі. Якщо рейдерство з Хом'яком "прокатіт" за варіантом зміни керівництва закарпатської міліції у виконанні Юри Луценка (тобто з повною реорганізацією всієї структури органу), Тимошенко з Медведчуком продовжать розставляти свої кадри схожим безцеремонним чином і в інших місцях. І тоді "домайданні" реалії підприємницьких буднів - з вибиванням грошей і постійним пресингом на підприємців - стануть реаліями не тільки Закарпаття, а й усієї України. Але це тільки на період до виборів. Після виборів, у випадку власної перемоги, вона вже пообіцяла повну диктатуру.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 627 | Добавил: foto-uzh | Теги: ДПА, Хом'як, Медведчук, Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]