Главная » 2010 » Февраль » 04
Є таке мудре прислів'я: хто хоче знати майбутнє, мусить добре знати минуле. Певно, саме цим правилом керувалося подружжя Володимира і Наталії Топехів, коли взялося за справу збереження й популяризації культури дідів і прадідів - мешканців долини ріки Тереблі.

А почалося все з колекціонування старовинного автентичного одягу.

"Деякі речі ми купували, щось нам дарували родичі і знайомі. Бо ж у багатьох попередніх господарів наші експонати просто припадали пилом", – згадують мої співрозмовники.   

Категория: Закарпаття04.02.2010| | Комментарии (0)

Тіло телеведучої Валерії Крук, знаної як CoolBaba, викликає зацікавлення як у чоловіків, так і у жінок. Власне й дитині силіконова і зататуйована Лєра видалася б цікавою - ще б пак, стільки всього у тітки на тілі намальовано.

Як стверджує чоловічий глянець "Loaded", на думку опитаних редакцією журналу англійських експертів психології, Кульбаба є ідеальною дівчиною з обкладинки.

Власне, цього разу Валерія знову з‘явилася на обкладинці видання для чоловіків. Тож чим і як може бути цікава ця телеведуча можна роздивитися як на серії еротичних фотознімків, так і у відвертому інтерв‘ю білявки.

Категория: світське життя04.02.2010| | Комментарии (0)

Арсений ЯценюкЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вважає, що ніхто у світі не може спрогнозувати долю долара і євро, навіть президент Сполучених Штатів Америки і голова Федеральної резервної системи. Таку думку він вислови під час прямого включення з Давосу в ефірі «Шустер Lіve» на телеканалі «Україна».
Відповідаючи на запитання про те, чи може він за підсумками участі у щорічному бізнес-форумі сказати, в якій валюті українцям варто зберігати свої заощадження, Арсеній Яценюк сказав: «Якби я міг відповісти на це запитання, то можна було б іти у відставку президентові США Бараку Обамі й голові Федеральної резервної системи США Бену Бернанке. А також – половині європейських лідерів».
Категория: політика04.02.2010| | Комментарии (0)

Озирце
— меньший
Озирце — меньший "брат" Синевирского озера

В Межгорском районе Закарпатской области, кроме титулованного, всем известного Синевирского озера, есть еще одно, не такое прославленное, однако не менее прекрасное озеро, называемое Озирце. Наверное, не случайно назвали его так нежно и так уменьшительно. Оно действительно меньше Синевирского, но его красота неповторима, уникальна.

Дикое озеро - это второе название Озирца. По этому поводу в народе рассказывают легенду: "Однажды возвращалась из похода Дикая орда. Этот поход принес хану и его войску большую славу и богатство, ибо они завоевали разные народы и везли домой награбленное добро.

Карпаты оказались слишком суровыми для хана, поэтому было решено часть добытого добра спрятать в горах, чтобы впоследствии вернуться и забрать его.

Каково же было разочарование хана, когда вернувшись, на месте своего укрытия он увидел озеро. Мать природа не выдержала чужестранцев и навечно унесла у них награбленное богатство. С того времени этот горный водоем называют Диким".

Категория: Закарпаття04.02.2010| | Комментарии (0)

В Ужгороді вийшла книжка "Православний Свято-Іоанно-Предтеченський чоловічий монастир у с. Бедевля"
В інтелектуальному просторі Закарпатського краю з'явилася історична праця про один із древніх православних монастирів - Свято-Іоанно-Предтеченський, що у селі Бедевля Тячівського району.

Книга під назвою "Православний Свято-Іоанно-Предтеченський чоловічий монастир у с. Бедевля" вийшла друком у кінці грудня 2009 року у Всеукраїнському державному видавництві "Карпати", що в місті Ужгород.

Авторами праці стали вже відомий молодий історик, директор Богословсько-історичного дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), кандидат історичних наук, доктор філософії, доцент кафедри історії України УжНУ,  Юрій Васильович Данилець та благочинний Грушівського чоловічого монастиря - ієромонах Пімен (Мацола).

Книга видана під грифом кафедри історії України УжНУ та Хустської православної єпархії. Автори отримали благословення на друк від архієпископа Хустського і Виноградівського Марка (Петровцій).

Рецензентом книги став доктор історичних наук, проф. Д.Д. Данилюк та кандидат історичних наук, доц. В.В. Міщанин.

Книга поділена на вступ, 3 тематичні розділи, які в свою чергу мають свої підрозділи, висновки, персоналії, додатки, список використаних джерел та літератури. Загальна бібліографія книги складає 81 положення, включаючи і джерела. Обсяг книги склав 189 сторінок.

Категория: Закарпаття04.02.2010| | Комментарии (0)

Вищі навчальні заклади самостійно визначатимуть кількість місць для пільговиків під час вступу. Водночас квота позаконкурсного зарахування повинна становити не менше 25 відсотків від обсягу держзамовлення, пише «Німецька хвиля».

Такі зміни до правил прийому затвердило міністерство освіти України. Правила довелося змінювати через ситуацію, яка склалася під час торішньої вступної кампанії, коли на окремі спеціальності не могли вступити абітурієнти з максимальною кількістю балів. «Наприклад, на заочну форму навчання юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка 90 відсотків бюджетних місць було зайнято пільговиками, а абітурієнт, який набрав 600 балів не міг вступити», - говорить начальник головного управління освіти і науки Львівською ОДА Павло Хобзей.

Категория: Україна04.02.2010| | Комментарии (0)