Главная » 2010 » Февраль » 22
Програвши президентські вибори, Юлії Тимошенко треба було не в суд йти, а в опозицію

Польовий командир Майдану, поки що член фракції НУ-НС, відверто розповідає про мотиви боротьби Тимошенко, коаліційні переговори, конфлікт у «Народній самообороні» та перспективи «третьої сили».

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Одним із ключових питань політичного сьогодення є питання парламентської коаліції.Даруйте за порівняння, але воно нагадує ситуацію з епідемією в Україні: з одного боку, можливо й цинічно гратися статистикою попередніх років, заявляючи, що проблема була завжди. Але й з другого боку, не чесно не визнавати, що на даний момент ми перейшли епідемічний поріг.

Тривалий процес прийняття рішень, характерний для української політики, як правило, дає можливість експертному середовищу досить детально проаналізувати ту чи іншу ситуацію, численні можливі варіанти розвитку подій, а також, зрештою, знову й знову повертатися до одного й того самого питання у зв'язку зі зміною (часом кардинальною) позицій сторін.

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Непалець Кхагендра Тхапа Магара вважає, що він - найнижча людина у світі. Вчора юнак відправився до Італії, щоб представники Книги рекордів Гіннеса визнали його новим рекордсменом.

Сім'я 18-річного Мгари вперше подала заявку на внесення хлопця до Книги 4 роки тому. Проте заявка була відхилена з огляду на те, що юнак на той момент ще не досягнув повноліття, а, отже, на думку експертів, міг іще підрости.

Родичі Магари стверджують, що місцеві лікарі не можуть пояснити, чому зріст хлопця такий малий.

Категория: світ22.02.2010| | Комментарии (0)

Трагедия произошла на этом месте. На голову прохожей с 13-метровой высоты рухнула льдина.Несчастный случай произошел в воскресенье в центре Киева. Пожилая семейная пара проходила мимо здания Национального транспортного университета, не обратив внимания на сигнальную ленту. Эта прогулка стала последней для пожилой киевлянки. Огромная глыба обледеневшего снега сорвалась с крыши здания и обрушилась на голову женщины. Ледяной снаряд лишь немного не долетел до остальных горожан, стоявших на остановке в ожидании автобуса. 
Категория: Україна22.02.2010| | Комментарии (0)

Закарпаття формально залишається спеціальною економічною зоною і територією перспективного розвиткуУтім, з огляду на закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законодавчих актів України скасовано пільги з оподаткування на територіях усіх СЕЗ (спеціальної економічної зони – ред.) і ТПР (територія перспективного розвитку – ред.), суб'єкти господарювання реалізують інвестиційні проекти на цих територіях у загальному режимі оподаткування, без надання податкових пільг.


Категория: Закарпаття22.02.2010| | Комментарии (0)

Упоминание об Обаме, который «отказался бороться» за Украину, в нашумевшем недавнем письме Бориса Березовского к украинскому народу в очередной раз подтверждает мысль о том, что для нынешнего хозяина Белого дома Восточная Европа и Украина, как ее составная часть, «съехали» на периферию внешнеполитических приоритетов США.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Відповідний Указ глави держави оприлюднений сьогодні на сайті Президента.Президент доручив Кабінету міністрів України розробити та затвердити у тримісячний строк план заходів, спрямованих на забезпечення реалізації Концепції державної мовної політики, схваленої цим Указом, передбачивши, зокрема, заходи щодо розроблення та затвердження Державної програми розвитку і функціонування української мови та мов національних меншин на 2011 - 2015 роки, забезпечення її виконання; удосконалення законодавства про мови; розвитку мережі та поліпшення навчально-методичного забезпечення дошкільних, загальноосвітніх, вищих навчальних закладів для виховання і навчання українською мовою; розширення застосування української мови в засобах масової інформації, сфері культури, освіти і науки.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Депутат Партії регіонів "китаєць" Святослав Піскун зізнався, що облишив свою мрію наростити волосся. Тим більше і дружина екс-генпрокурора Світлана - "натуралка".

Колись лисуватий "регіонал" Піскун зізнавався, що мріяв наростити волосся. Про це на прем‘єрі "Любов у великому місті-2" екс-генпрокурору нагадала ведуча "Світського життя" Катерина Осадча.

Категория: різне22.02.2010| | Комментарии (0)

Вже минулі президентські вибори ледве не затягнули Ігоря Коломойського у капкан глухої опозиції. Ще минулого літа, коли "Українська правда" протягом трьох місяців намагалася записати з співвласником групи "Приват" суто політичне інтерв'ю, яке згодом так і залишилось не опублікованим, олігарх запевняв, що президентство Віктора Януковича - це гірше з двох зол.

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

 Виталий Данильченко
Кримінальну справу про напад на фотокореспондента УНІАН Віталія ДАНИЛЬЧЕНКА під час фотографування рейдерского захоплення новокаховского заводу "Таврія" у вересні минулого року готують до передачі в суд.

Про це УНІАН повідомив сам В.ДАНИЛЬЧЕНКО.

"Мене сьогодні ознайомили зі справою, я її підписав. Тепер справу покажуть обвинуваченому і передадуть до суду", - сказав В.ДАНИЛЬЧЕНКО.

Також він пояснив, що справу було порушено за двома статтями Кримінального кодексу України - ст.171 (Перешкоджання професійній діяльності журналіста) і ст.125 (хуліганство).

Категория: кримінал22.02.2010| | Комментарии (0)

У своєму нещодавньому інтерв’ю російському телебаченню Віктор Янукович рефреном повторив власну передвиборну риторику, яка загалом указує на те, що новий український президент готовий змінювати зовнішньополітичний курс України.

А ще зовсім недавно міністр закордонних справ Петро Порошенко чітко заявив, що Україна триматиметься поточного курсу у своїй зовнішній політиці. Про те, наскільки насправді буде зацікавленим змінювати чи коригувати орієнтири України на міжнародній арені Віктор Янукович, «Главред» запитав у наукового директора Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександра Сушка

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

У день інавгурації 25 лютого новий Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ урочисто прийме під командування Збройні сили України.Як розповів УНІАН один із учасників Організаційного комітету із забезпечення проведення заходів інавгурації, військова частина церемонії відбудеться на ганку перед будівлею Секретаріату Президента і триватиме 8 хвилин.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Глава "Укртелекома" Георгий Дзекон, возглавляющий компанию с 2004 года, может лишиться должности. Его отставку поддержали 5 из 8 членов набсовета компании. На его место предложена кандидатура нынешнего главы Госконцерна радиовещания Олега Копейки. Поводом для смены менеджмента называется финансовый отчет госоператора, который второй год подряд показывает многомиллионные убытки. Но для смены главы компании необходим еще хотя бы один голос, заявляют в "Укртелекоме".
Категория: Україна22.02.2010| | Комментарии (0)

Член олімпійської збірної України Віталій Шумбарець потрапив до лікарні після падіння на тренуванні у Вістлері.За словами представників оргкомітету Ігор, у спортсмена немає серйозних пошкоджень.Втративши орієнтацію у повітрі після стрибка з високого трампліну (K-125) і приземлившись лицем вперед, українець на деякий час знепритомнів.

Категория: спорт22.02.2010| | Комментарии (0)

Співачка Настя Каменських та продюсер Костянтин Меладзе стали найкрасивішою парою України.У суботу ввечері у київському Палаці "Україна" пройшов фінал конкурсу найвродливіших знаменитостей року за версією журналу "Viva! Україна".Тож найгарнішими чоловіком і жінкою року 2009-го названо Каменських і Меладзе-старшого.
Категория: світське життя22.02.2010| | Комментарии (0)

В нинішній економічній ситуації Сергій Тігіпко і Арсеній Яценюк на посаді прем’єра ризикують спалити своє політичне майбутнє, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.На погляд експерта, зупинятися на трьох кандидатах на прем’єрське крісло сьогодні не варто. «Сам Віктор Янукович відзначив, що прізвища кандидатів тільки обговорюються. І вони дійсно обговорюються в засобах масової інформації», - уточнює експерт.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Шансів виграти цей позов у Коломойського немає, адже ця виборча система є конституційною і законною. Про це зазначив ГАРТу політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.«Це екстравагантний вчинок, одного з найекстравагантніших українських олігархів, який звертається через свого представника до КСУ з проханням роз‘яснити відповідність виборчої системи Конституції – каже він. – Зрозуміти мотивацію Коломойського важко. Не виключено, що він побився об заклад на якісь символічні гроші. Як, свого часу, він те робив з іншим екстравагантним політиком і бізнесменом Бродським».
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Блок Юлії Тимошенко наполягає на негайному розгляді проекту постанови про відставку Кабінету Міністрів, ініційованого Партією регіонів."Найнебезпечніше сьогодні – це невизначеність у владі. Саме тому Блок Юлії Тимошенко, фракція нашого блоку в парламенті наполягає на негайному розгляді цього питання, і для цього внесла 150 підписів, щоб цей проект було розглянуто не пізніше, ніж у середу", - йдеться в заяві першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)



Високопоставлених чиновників міліції знову звинувачують

Нові скандальні викриття про зловживання в МВС опублікував журнал The New Times. Про це в ефірі "Ехо Москви" заявила головний редактор Євгенія Альбац. За відомостями видання, на дачі в заступника глави МВС Михайла Суходольського в районі Фрязіно працювали раби-гастарбайтери.

Джерело видання стверджує, що бійці загону силою захоплюють приїжджих з країн СНД на ринку робочої сили на Ярославському шосе, а потім безкоштовна рабська праця використовується як на базі ОМОНу, так і на дачах у вищого керівництва міліції.

Категория: світ22.02.2010| | Комментарии (0)

Заступник голови київського осередку "Громадянської позиції" Олексій Гриценко заявляє, що 19 лютого о 16.30 книгарню знову захопили молоді люди спортивної зовнішності.Кілька десятків молодиків зайшли всередину і закрились в книгарні, заваривши двері, інша група залишилась назовні охороняти вхід, повідомляє прес-служба "Громадської позиції".
Категория: Україна22.02.2010| | Комментарии (0)

В 82 года. В Москве скончался режиссер Владимир Мотыль. Автор знаменитого «Белого солнца пустыни» умер в больнице, куда он недавно попал с переломом шейных позвонков и пневмонией. В последнее время перед кончиной он лежал в реанимации.
Категория: культура22.02.2010| | Комментарии (0)

Те, що Каменських і Меладзе-старший стали найгарнішими чоловіком і жінкою 2009-го року, було новиною не для всіх.Однак всі, хто прийшов на "Viva! Найкрасивіші люди України" спробували подати себе на "тарілочці з блакитною облямівкою".
Категория: світське життя22.02.2010| | Комментарии (0)

До Росії ще ближче.Американські комплекси ППО Patriot буде розміщено в Польщі у квітні 2010 року.Відповідну заяву розповсюдило польське Міністерство оборони. Батарею ракет протиповітряної оборони буде розташовано в м. Мораг на півночі Польщі, передає радіостанція Europe I з посиланням на польські ЗМІ.
Категория: різне22.02.2010| | Комментарии (0)

Депутат Партії регіонів Микола Азаров просить мера Києва Леоніда Черновецького прибрати сніг у столиці під час підготовки до інавгурації новообраного президента Віктора Януковича.Про це він сказав в ефірі каналу "Інтер"."Я подзвонив Черновецькому, і сказав, що треба упорядкувати центр міста, а то соромно буде", - заявив Азаров.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

В субботу около 4 часов утра охранник, дежуривший на борту плавучего отеля-ресторана на Днепре, услышал подозрительный треск. Мужчина спустился в трюм корабля и обомлел - дебаркадер стремительно наполнялся водой.
Категория: Україна22.02.2010| | Комментарии (0)

В отсутствие медалей биатлонистов, лыжников и саночников мы надеемся на другие виды спорта. А почему бы нам не добыть вожделенную (пусть любую, пусть одну!) медаль в Ванкувере в таком виде, как фристайл? А что! Наши ребята настроены вполне по-боевому. По крайней мере один из наших лидеров в фристайле - Энвер Аблаев - надеется именно на такой результат. Но поговорить с ним мы сегодня решили не о спорте как таковом, а о закулисье Олимпиады. Спортсмен любезно согласился раскрыть всю подноготную Игр-2010.
Категория: різне22.02.2010| | Комментарии (0)

Для Москви цей візит – приїзд лідера звичайної незалежної держави. Той факт, що незалежність Абхазії досі не визнана майже всіма державами світу (винятком є Венесуела, Нікарагуа і маленька острівна держава Науру, готовність якої фактично довелося оплачувати), Росію не турбує. Навпаки: така незалежна Абхазія, яка може орієнтуватися тільки на Росію, для Кремля навіть зручніша. Не Сергій Багапш, а Дмітрій Медвєдєв стає гарантом її Конституції.
Категория: світ22.02.2010| | Комментарии (0)

У суботу у київський палац "Україна" злетілася шоу-еліта. Там же пройшла п'ята щорічна церемонія "Viva! Найкрасивіші люди України".За традицією, на це звання були номіновані 25 жінок і 25 чоловіків. Усі вони відомі особистості України, хоча й не всі модельної зовнішності. Та, на колір і смак товариш не всяк.
Категория: світське життя22.02.2010| | Комментарии (0)

Партії "Сильна Україна” та "Інформаційна Україна” об`єдналися у блок Сергія Тігіпка "Сильна Україна”.Як повідомляє газета "КоммерсантЪ-Украина” (№ 31 від 22 лютого), відповідне рішення було ухвалене вчора на міжпартійному з`їзді.З`їзд проходив у закритому режимі в київському готелі "Турист", в його роботі взяли участь близько 100 делегатів. "20 і 21 лютого партії провели свої з`їзди, на яких підтримали рішення про створення цього виборчого блоку, - розповіло виданню джерело у «Сильній Україні». - Вчора ж пройшов об`єднаний з`їзд, на якому також було ухвалено рішення про вихід «Сильної України», як правонаступниці Трудової партії України, з Блоку Литвина".
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Оплот антиукраїнських настроїв? Почаївська Лавра – видатна пам’ятка архітектури і другий найбільший монастир в Україні – нібито стала осередком проросійської пропаганди на заході України. Монастир належить Українській православній церкві Московського Патріархату. Наразі депутати Тернопільської обласної ради ініціювали повернення її в державну власність – пише Тетяна Серветник у польській Rzeczpospolita.

Категория: соціо22.02.2010| | Комментарии (0)

«Все ради победы Януковича» - итог двухдневного рассмотрения иска Юлии Тимошенко в Высшем админсуде.

Бютовцы часами рассказывали суду о системных фальсификаций во время второго тура президентских выборов, но с доказательствами у них  был явный «напряг». Однако из ситуации был найден крайне неожиданный выход.

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Cупруга боксера старается не «светить» мужа на фото в «Одноклассниках»

Виталий Кличко и его жена Наталия – образец счастливого семейства. Пара жената уже 13 лет, у них трое детей – два мальчика и девочка. Кличко часто появляется со своей женой на светских мероприятиях. Кроме того, звезда спорта с удовольствием проводит с семьей праздники и ездит в отпуск. Но вот рассказывать о подробностях своей личной жизни и рассказывать о буднях своей семьи главный оппозиционер не любит.

Категория: різне22.02.2010| | Комментарии (0)

Президент Польщі Лех КАЧИНСЬКИЙ планує 25 лютого взяти участь в інавгурації новообраного Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному веб-сайті польського Президента.Під час свого візиту до Києва Л.КАЧИНСЬКИЙ також має намір провести двосторонню зустріч із новообраним Президентом України, в ході якої, зокрема, планує обговорити дату можливого візиту В.ЯНУКОВИЧА до Польщі.

Категория: Україна22.02.2010| | Комментарии (0)