Главная » 2010 » Февраль » 01
30-річний Михайло на заробітках у Києві з 2003-го. Ще рік тому переводив нелегалів через західний кордон. Зустрічаємося в парку на Нивках. - Нервуюся, щоб не бовкнути чогось зайвого, - запалює цигарку "Мальборо".
Наступні півгодини палить кожні 5 хв. Постійно озирається. Записувати розмову на диктофон і фотографувати себе не дозволяє.
Категория: Закарпаття01.02.2010| | Комментарии (0)

Затверджено офіційну транслітерацію українського алфавіту латиницею.
Кабінет міністрів України постановою від 27 січня затвердив офіційну транслітерацію українського алфавіту латиницею, повідомляє Урядовий портал.
Так, українська буква Aа відповідатиме латинській Aа, Бб - Bb, Вв - Vv, Гг передається латинською Hh, Ґґ - Gg, Дд - Dd, Ее - Eе, Єє - Ye (на початку слова), ie (в інших позиціях), Жж - сполученням Zh zh, Зз - Zz, Ии - Yy, ІІ - Ii, Її - сполученням Yi (на початку слова), i (в інших позиціях), Йй - Y (на початку слова), i (в інших позиціях).
Бува Кк передається латинською Kk, Лл - Ll, Мм - Mm, Нн - Nn, Оо - Oo, Пп - Pp, Рр - Rr, Сс - Ss, Тт - Tt, Уу - Uu, Фф - Ff, ХХ - Kh kh, Цц - сполученням Ts ts, Чч - сполученням Ch ch, Шш - сполученням Sh sh, Щщ - сполученням Shch shch, Юю - сполученням Yu (на початку слова), іu (в інших позиціях), Яя - сполученням Ya (на початку слова), ia (в інших позиціях).
Відтепер буквосполучення "зг" офіційно передається латиницею як "zgh", на відміну від "zh", що відповідає українській букві "ж".
Що ж стосується м'якого знаку та апострофа, то вони латиницею не передаються.
Транслітерація прізвищ та імен осіб і географічних назв здійснюється шляхом відтворення кожної літери латиницею.
Категория: культура01.02.2010| | Комментарии (0)

Литвин переконаний, що достроковий розпуск ВР буде невигідним Януковичу в разі його перемоги на президентських виборах
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН переконаний, що достроковий розпуск парламенту буде невигідним Віктору ЯНУКОВИЧУ в разі його перемоги на виборах Президента України.
Зокрема, в інтерв`ю «Лівому берегу», у відповідь на зауваження, що «донецькі вже серйозно обдумують способи розпуску ВР і дуже сподіваються на вашу, як спікера, і вашої фракції, підтримку», В.ЛИТВИН сказав: «Пам`ятається, абсолютно всі гравці обіцяли змінити виборчу систему. Якщо обіцянку виконають – на вибори можуть не ходити, вони їх з тріском провалять, навіть гроші не допоможуть. Звичайно, рішенню про розпуск люди поаплодують. Скажуть: сильний Президент. ЯНУКОВИЧ, зрозуміло. Відбудуться дострокові вибори. Далі що? Країна паралізованою буде весь цей час. Зате уряд ТИМОШЕНКО – є! Він розповість, як треба жити».
Категория: політика01.02.2010| | Комментарии (0)

Как сообщает корреспондент UA-Reporter.com, у мэра Ужгорода, накануне второго тура выборов 7 февраля, начинают сдавать нервы. В субботнем выпуске своей газеты "РИО" Сергей Ратушняк отдал целую страницу для пиар-статьи ... партии Регионов.
("РIO", 30 січня,"Виправити всі негаразди в країні можна буде лише після перемоги нашего лідера Віктора Януковича", 6 сторінка).
Категория: Закарпаття01.02.2010| | Комментарии (1)

30 января в Лас Вегасе, в Planet Hollywood Resort & Casino, прошел конкурс Miss America 2010. Победительницей стала представительница штата Вирджиния Каресса Кэмерон. Все фото: www.etoday.ru

Miss America 2010 Каресса Кэмерон (Caressa Cameron)
Категория: світ01.02.2010| | Комментарии (0)

Невеста Орландо Блума демонстрирует обнаженное тело на страницах февральского номера журнала GQ. По материалам sutki.net.
Категория: світське життя01.02.2010| | Комментарии (0)

Родные Елены Полюхович, матери пострадавших от педофилов детей, обнародовали новые подробности скандального «дела педофилов». Как рассказал в интервью журналистам дядя Елены, заслуженный мастер спорта по баскетболу Владимир Ткаченко, в одной из бесед с Еленой психолог «ясно сказал, что ей нужно подумать о самоубийстве».
Категория: Закарпаття01.02.2010| | Комментарии (0)

Кандидат в президенты, лидер Партии регионов Виктор Янукович заявил, что «немного перебрал», отправив главу правительства Юлию Тимошенко «на кухню». Об этом политик заявил в эфире «Шустер Live».
«Я, конечно, немножко перебрал... так как на самом деле у нас женщины играют большую роль в политике. И чем больше будет женщин в политике - но уравновешенных - тем лучше. Так как женщины всегда уравновновешеннее, не такие агрессивные, как мужчины. Но Тимошенко - это частный случай», - отметил лидер ПР, пишет Украинская правда.
Категория: політика01.02.2010| | Комментарии (0)

«Давоські промови» Тимошенко та Януковича засвідчили вже медичний факт: обоє завзято критикують «владу», виносячи за дужки свою власну вмонтованість у неї
На жаль (чи на щастя), українського виборця вже, мабуть, нічим не здивуєш. Навіть якщо кандидати заходяться танцювати канкан у прямому ефірі чи представлять аудиторії зелененьких чоловічків із Альфи Центавра, які прилетіли підтримати брата по розуму на виборах. А тому проект телеканалу ICTV, у якому 29 січня представляли «український ланч» у Давосі, навряд чи додав інтелектуальної чи емоційної поживи пересиченому видовищами масовому глядачеві. Та й тим, хто в силу тих чи інших причин ретельно стежить за політичними подіями, телеДавос навряд чи дав багато. От якби за часів президента Кучми його зять утнув на своєму каналі щось таке... Але кожній добі свої розваги юрби і свої види політичного героїзму.
Категория: політика01.02.2010| | Комментарии (0)

«Надія помирає останньою». Незважаючи на політичний параліч і погіршення стану економіки, чимало українців і досі вірять у обіцяні їм п‘ять років тому зміни. Не побоявшись морозної погоди, 66% виборців України прийшли на дільниці. 7 лютого Юлія Тимошенко змагатиметься з Віктором Януковичем у другому турі. А поки що Янукович заявляє про «кінець помаранчевих», маючи на увазі поразку чинного президента і героя Помаранчевої революції Віктора Ющенка – пише Філіп П. Пен в американській The Washington Post.
У неділю політик, якого підтримував Кремль і якого звинувачували у фальсифікації голосів, що спричинила вибух Помаранчевої революції п’ять років тому, здобув перемогу в першому турі президентських виборів. Але, йому забракло багато голосів, необхідних для здобуття президентського крісла після першого туру.
Як свідчать екзит-поли, лідер опозиційної Партії регіонів Віктор Янукович, який тривалий час користується підтримкою Москви, здобув від 31 до 36% голосів. Це означає, що за три тижні він повинен буде зустрітися в другому турі з прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, яка посіла друге місце з 25-27% голосів – набагато кращий результат, ніж очікувалося.
Категория: політика01.02.2010| | Комментарии (0)

На Закарпатті прикордонники затримали італійця, що в'їздив на територію України на автомобілях, а повертався повітряним транспортом.
Як повідомив "PRESS-КАРПАТ" начальник прес-служби  –   прес-секретар начальника Чопського прикордонного загону старший лейтенант Сергій Бровко, 30 січня до  міжнародного  автомобільного  пункту пропуску  "Тиса” (українсько-угорський кордон, Ужгородський  район Закарпатської області )  прибув легковий  автомобіль  марки  „Ауді А4”. Транспортним  засобом, який  прямував  на в’їзд в Україну,  керував  громадянин  Італії.  Прикордонники зауважили, що іноземець щось приховував, помітно нервував.
Підозри прикордонників підтвердилися. Як з’ясувалося, восени минулого року  чоловік ввіз на територію України  автомобіль    "Мерседес S400" 2004-го року випуску, який передав на території України невстановленій особі, а сам  з України вилетів літаком без вищевказаного транспортного засобу.
Категория: Закарпаття01.02.2010| | Комментарии (0)

Виктор Черномырдин провел на Украине четыре дня — уже в статусе не посла, а советника и спецпредставителя президента РФ по экономическим отношениям со странами СНГ. И хотя Виктор Степанович больше не посол и не дуайен дипломатического корпуса, он продолжает «работать Черномырдиным». Об этом говорят украинские политики, по-прежнему намеренные решать с ним вопросы. О том, что в Украине изменилось после Черномырдинской дипломатической миссии и как после выборов сложатся отношения Украины и России, Виктор Степанович рассказал главному редактору «Известий в Украине» Янине Соколовской.

Известия: Вы приехали в Киев между первым и вторым туром президентских выборов, сразу после прибытия нового российского посла Михаила Зурабова. Опыт передавали?
Категория: політика01.02.2010| | Комментарии (0)