Главная » 2009 » Декабрь » 29
Более трех месяцев  прошло с того времени, когда Ужгородщину всколыхнуло событие, имеющее косвенное отношение к спорту но которое является проявлением правового нигилизма правоохранительных органов района. Об этом резонансное действо с течением времени закарпатцы забыли и не удосужились при этом даже вникнуть в причины и последствия скандального события.  Речь идет о  зловещий футбольный матч, состоявшийся между командами ФК «Нива» села Невицкое и ФК «Соломоново» одноименного населенного пункта Ужгородского района. Тот матч закончился со счетом 0:0 и, как сказали бы футбольные комментаторы, победила дружба. Однако об этой футбольную встречу этого сказать нельзя, поскольку закончилась она мордобоем с довольно непростыми юридическими последствиями. Это совсем не спортивное состязание приобрело широкую огласку среди населения и в средствах массовой информации - рядовых граждан в первую очередь интересовало, как такое могло случиться. Но исчерпывающего ответа на этот вопрос пока не дали ни участники тех событий, ни правоохранительные органы. Чтобы выяснить причины и последствия футбола по-Ужгородский газета «Правозащита» провела собственное журналистское расследования. 
Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (0)

  З 03 по 22 грудня 2009 року з благословіння Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в Ужгородській українській багословській академії імені святих Кирила і Мефодія проведено та завершено випускні іспити студентів-богословів заочної форми навчання.
   За результатами роботи грудневої випускної (кваліфікаційної) екзаменаційної комісії академії 2009 року 50 випускників здобули базову вищу духовну освіту та кваліфікафію бакалавра богослов'я, а 30 – повну вищу духовну освіту та кваліфікацію магістрів богослов'я. В числі випускників – 27 черниць, 11 ченців у священному сані, 2 диякони, 24 священнослужителі та 20 мирян із чисельних єпархій Української Православної Церкви, Руської Православної Церкви (Російська Федерація) та Православної Церкви Чеських Земель і Словакії.
Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (0)

Юрій Кіфор - «Містер УжНУ – 2009»

Конкурс «Містер УжНУ – 2009» відбувся 22 грудня у великому залі економічного факультету університету. У конкурсі взяли участь 11 студентів усіх факультетів, які виступили у багатьох цікавих та видовищних номінаціях. Організатором конкурсу виступив студентський профком УжНУ.

Зі слів Юрія Олексика, голови студентського профкому, цьогоріч хлопці-учасники конкурсу, вперше вийшли на сцену у костюмах Ольги Краснової, відомої ужгородської дизайнерки. Це були костюми спартанських воїнів, з мечами – захоплююче видовище. Також хлопці виступали у формі десантників тощо. На завершення конкурсу хлопці дефілювали в класичних костюмах, демонструючи свою діловитість та елегантність. Був на «Містері» конкурс, під час якого хлопці демонстрували свої інтелектуальні здібності.

Серед недоліків конкурсу, як зазначив Юрій Олексик, слабке освітлення сцени тощо, але загалом конкурс вдався.

Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (0)

Валерій Мурга про галузеві проблеми, уроки кризи і плани на 2010-й. Закарпатські лісівники поволі оговтуються після нокауту, якого галузі завдала криза. Впродовж усього року практично не було попиту на продукцію наших держлісгоспів, в результаті чого обласне управління лісового та мисливського господарства завершує рік із боргами. Проте не без оптимізму. Про підсумки року, що минає, і плани на 2010-й "Замку" розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
Категория: Закарпаття29.12.2009| | Комментарии (1)