Главная » 2009 » Декабрь » 25
Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо виготовив 20-кілограмову новорічну ялинку з шоколаду
Відомий в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді кондитер Валентин Штефаньо підготував для городян 20-кілограмову ялинку з чорного шоколаду. До речі, в минулому році, напередодні святкування Нового 2009 року ужгородець також виготовив шоколадну ялинку, але - 10-кілограмову.
Солодкий виріб заввишки 1,32 м має незвичний вигляд: основа – трикутник, що звужується доверху, наповнений усередині ялинковими прикрасами. Верхівку прикрашають маленькі білі кульки, що символізують сніг. Всі іграшки теж шоколадні, покриті кольоровими натуральними барвниками.
Для солодкої ялинки Валентин Штефаньо використав французький шоколад з 55% какао. Деякі елементи виконані з білого шоколаду.
Категория: Закарпаття25.12.2009| | Комментарии (0)

Кандидат на пост президента Украины Арсений Яценюк считает, что раздувание междунациональной вражды в Украине серьезно навредило имиджу Украины в мире, передает Фокус.

В частности на пресс-конференции в Ровно политик заявил, что антисемитскую тему использовали в качестве политическую технологию для снижения его рейтинга, но «дело не в Яценюке, дело - в авторитете государства».

Категория: вибори 201025.12.2009| | Комментарии (0)

Розповідає 28-річна Анна Дербаль із воловецьких Лазів,ріст якої 75 сантиметрів, а вага – близько 40 кілограмів

Задля зустрічі зі студенткою-юристкою Анною  Дербаль я планував їхати в  село Лази, що на Воловеччині. Але неждано  обставини підказали інший варіант: крихітна жінка у справах навідалась в Ужгород. Зворушеним  спостерігаю, як вона вправно йде по коридору університету, а точніше своєрідно пересувається за допомогою маленького дерев’яного стільчика. У комп’ютерному класі пані Анна витягує з сумочки гребінець і, причісуючись, зауважує: «Ми з водієм Віталієм вирушили в дорогу ще вдосвіта, о 5-ій ранку. Та й не спала я цілу ніч, хіба що  покимарила, тому почуваюся втомленою і постійно думаю, ніби виглядаю неохайно». Мене відразу приємно дивує майже бездоганна літературна бесіда нової знайомої. Як виявилося, її батьки Іван Федорович та Марія Юріївна – філологи, працюють вчителями у лазівській школі.
Категория: Закарпаття25.12.2009| | Комментарии (0)

Радион РабиновичОлександр Суханов і Шон Карр побували на «кухні» суперпопулярного телешоу «Американський чопер» і залишили своє замовлення
Коли декілька років тому на каналі «Дискавері» з’явилася перша передача «Американський чопер», важко було спрогнозувати, що вона матиме такий шалений усіх.  Несамовита сімейка Тотулів просто перед камерою у своїй же майстерні вигадує і виготовляє ексклюзивні байки. Сьогодні мотоцикли в Тотулів замовляють всесвітньовідомі зірки, а шоу стало одним із найпопулярніших у світі.
Категория: Закарпаття25.12.2009| | Комментарии (0)

митиціЗакарпатське неформальне літературне об'єднання (НЛО) "Ротонда", засноване п'ять років тому в Ужгороді молодими поетами, нещодавно офіційно стало "Асамблеєю митців "Ротонда". Головою Асамблеї обрано відомого ужгородського поета Віка Коврея.
За словами голови АМ "Ротонда" Віка Коврея, "необхідність офіційної реєстрації постала вже давно, адже НЛО "Ротонда" щороку проводить ряд актуальних заходів сучасного мистецтва в Ужгороді, і багато спонсорів не могли взяти участі в підтримці цих чи не єдиних в місті гепенінгів через те, що наше об’єднання не мало ні рахунку, ні печатки. Зараз ситуація змінилася – і я впевнений, що це допоможе нам проводити наші заходи на ще вищому рівні. Зі свого боку запевняю, що офіційний статус не завадить "Ротонді" бути й надалі осередком неформального культурного життя Закарпаття".

Арсеній ЯценюкКандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк у четвер на мітингу-телемості в місті Шепетівка Хмельницької області запропонував дві моделі фінансування центрів соціальної реабілітації для дітей-інвалідів.
Відповідаючи на питання, чи не передбачає Арсеній Яценюк переведення на бюджетне фінансування центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, політик озвучив два можливі варіанти фінансування.
«Перший варіант. Я зроблю таку формулу трансфертів, коли у міський бюджет буде перераховуватися сума, яка буде покривати можливість фінансування вашого інтернату. По-простому: частина доходів, які йдуть у державний бюджет, лишатиметься тут. Наприклад, з податків на прибуток і на додану вартість. У них просто буде більший обсяг», - сказав лідер «Фронту Змін».
Категория: Україна25.12.2009| | Комментарии (0)