Главная » 2009 » Декабрь » 10
"Піккардійська терція": Закарпаття нас завжди
зустрічає сонцем
Без перебільшення можна констатувати - піккардійців на Закарпатті обожнюють! Може тому, що цей чоловічий секстет в епоху попси й несмаку дарує нам ковточок справжнього щирого мистецтва, та й своєю щирістю на сцені підкуповує слухачів. До того ж дійсно відчувається, що вони по-справжньому працюють, а не "відробляють" черговий концерт.

Мені пощастило побувати на репетиції "Піккардійської терції" і на власні очі переконатися, наскільки серйозно співаки готуються до виступу. От і п’ятого грудня в Ужгороді та шостого – в Мукачеві майстри співу а капела радували слухачів програмою "Все для вас", до якої увійшли найкращі їхні пісні за 17 років творчої діяльності.

Категория: Закарпаття10.12.2009| | Комментарии (0)

У закарпатських Часлівцях відкрили дитячий садок "Сонечко"
У вівторок, 8 грудня, у селі Часлівці Ужгородського району Закарпатської області відкрили дитсадок "Сонечко". Ця подія стала справжньою радістю для селян, адже тут не було дошкільного закладу 15 років. Упродовж цих років батьки водили дітей до сусідніх Коритнян.

- Ми мали чудовий дитсадок, - розповідає Часлівецький сільський голова Марія Рояк. – У 1994 році власники повернули собі нерухомість, яку від них забрала радянська влада у період розкулачування. У 2004-му колишню сільську лікарню закрили у зв’язку з аварійним станом будівель. Дві будівлі та територія були віддані Ужгородській районній раді для будинку престарілих. У 2006 році депутати села відкликали дане рішення і прийняли нове – колишню лікарню реконструювати для дошкільного закладу. Місцеві підприємці почали допомагати коштами, робити реконструкцію. За їхні гроші проведено водопровід, каналізацію, опалення. Одним із перших руку допомоги протягнув Микола Жолтані. Невдовзі приєдналися Моніка Товт, Янош Адам, Йосип Рояк та інші. Згодом я вийшла на голландських волонтерів, вони також надали посильну допомогу. Директор Закарпатського управління магістральних газопроводів Федір Лукіта також дуже нам допоміг. Обласна та районна влади приєдналися, коли побачили, що ми взялися за справу серйозно. Загалом бюджетних коштів використано 466 тисяч гривень.


Походженням з України: подружжя та економісти Мілтон і Роуз Фрідман
Походженням з України: подружжя та економісти Мілтон і Роуз Фрідман

Батьки визначного американського економіста Мілтона Фрідмана походять із закарпатського Берегова
Минулого року завершився масштабний медіа-проект телеканалу "Інтер" під назвою "Великі українці", що викликав досить суперечливі відгуки у суспільстві. Нагадаю, що переміг у голосуванні київський князь Ярослав Мудрий (983-1054), за якого проголосувало 648443 чоловік. Основним аргументом було те, що Київська Русь за Ярослава стала великою і могутньою державою Європи і досягнула на той час найвищого розвитку.
У десятку "великих українців" увійшли також (згідно з місцями у рейтингу) Микола Амосов, Степан Бандера, Тарас Шевченко та Богдан Хмельницький. Серед сучасників опинилися у ній Валерій Лобановський та В’ячеслав Чорновіл, випередивши навіть класиків – Григорія Сковороду, Лесю Українку та Івана Франко.
Звісно, було багато незадоволених отриманими результатами голосування. Бо, наприклад, під номером 12 у рейтингу фігурує Роман Шухевич – "видатний борець за незалежність України", а під 23 "відомий російський публіцист, філософ-матеріаліст"  Володимир Ульянов (Ленін), який лише трохи поступився політичним фігурам сьогодення – Віктору Ющенко та Юлії Тимошенко. Але так вже вирішив наш народ, з логікою якого важко посперечатися…
Категория: Закарпаття10.12.2009| | Комментарии (0)

налоговаКак сообщает корреспонденту PRESS-КАРПАТ, вчера, 9 декабря, в г. Ужгороде состоялся кустовой семинар для налогоплательщиков областного центра Закарпатья, Ужгородского, Перечинского и Великоберезнянского районов на тему "Актуальные вопросы налогообложения юридических и физических лиц - субъектов хозяйствования».

Мероприятие уже традиционно организовала Государственная налоговая администрация в Закарпатской области совместно с территориальным отделением Ассоциации налогоплательщиков Украины и Закарпатской торгово-промышленной палатой.

Категория: Ужгород10.12.2009| | Комментарии (0)