Главная » 2009 » Декабрь » 01
Роберт Бровді У суботу 28 листопада в Києві пройшов позачерговий з’їзд Політичної  Партії «Фронт Змін», у якому взяла участь і делегація від Закарпатської області. Головні підсумки партійного форуму, а також прийняті на ньому рішення ми попросили прокоментувати керівника обласного осередку «Фронту Змін» Роберта Бровді.
     Роберте Йосиповичу, якщо можна, коротко про свої враження від з’їзду і суть прийнятих  на ньому рішень?
Суботній  з’їзд партії «Фронт Змін» пройшов  у діловій, конструктивній атмосфері. Прагматично і  без зайвого пафосу. Близько 1200 учасників з’їзду (делегати і запрошені) прийняли три ключові рішення. Перше, Лідером партії «Фронт Змін» обрано Арсенія Яценюка. Друге, партія висловила одноголосну підтримку своєму Лідеру на виборах Президента України. Третє, «Фронт Змін» заявив про свою обов’язкову участь на принципово нових засадах у виборах до місцевих органів влади в травні 2010 року.
Категория: вибори 201001.12.2009| | Комментарии (1)

Квітка ПолониниМинулого тижня члени Експертної Ради щорічного рейтингу «Лідер року» відвідали унікальний закарпатський санаторій «Квітка Полонини». Поїхали, аби пересвідчитися, що всі ті зміни, яких зазнав заклад останнім часом, справді потужні, вигідно відрізняють його з-поміж низки інших, а ще для того, аби дізнатися, яка ситуація в санаторії з епідемією грипу та ГРВІ, і чи бояться болячок відпочивальники. Зустрічала журналістів комерційний директор ТОВ «Сузір’я» (санаторій «Квітка Полонини») Агнеса Кеменяш, вона й провела екскурсію територією закладу, розповіла, як він працює, які нові методики лікування впроваджує, чим живе і чи боїться грипу. З останнім справжні проблеми, каже пані Агнеса.
Категория: Закарпаття01.12.2009| | Комментарии (0)

Jabil…Про пілотний завод "Jabil", який планується збудувати поблизу Ужгорода, закарпатці почули у 2004 році, з моменту реєстрації його як суб’єкта славнозвісної тоді Спеціальної економічної зони (СЕЗ "Закарпаття"). Буде це, мовляв, вертикально-інтегроване масове виробництво продукції для задоволення попиту на товари споживчої електроніки в Європі.  А спеціалісти його займатимуться автоматичним складанням друкованих плат, ручним складанням вузлів, штампуванням та фарбуванням пластикових деталей до виробів. І виготовлена ними продукція, як і продукція 50 інших заводів "Jabil" у 20 країнах світу, стане складовими й до телефонів фірми "Nokia", і до телевізорів фірми "Philips", і до найрізноманітніших виробів світових марок "IBM", "NEC", "Alcatеl"… Все це сприймали як казку, яка, якщо колись і здійсниться, навряд чи принесе у наше життя щось позитивне. І лякали: ви ще на власній шкурі відчуєте, що таке працювати на капіталіста…
Категория: Закарпаття01.12.2009| | Комментарии (0)

Берегсас - місто палаців
Підозрюю, що навіть корінний мешканець Берегова-Берегсасу не назве одразу усіх палаців, що збагатили собою архітектуру давнього міста.

Скільки їх? Один, два чи сім? Я б зупинився на п’яти головних, обравши споруди, які мають неабияке історичне значення. „Місто палаців” – непоганий додатковий бренд для Берегова, яке наразі відоме насамперед термальним басейном та винними підвалами. На жаль, із справжнім, класичним замком Берегсасу не пощастило, проте інших будівель стільки, що інші міста Закарпаття можуть по-доброму заздрити. Як водиться, кожна з них має окрему долю – декому пощастило, в декого вийшло як із життям-зеброю (за смугою білою - смуга чорна), а комусь і зовсім зле, саме час рятувати. Пропоную читачам зробити екскурсію палацами Берегова, аби трохи дізнатися про їхню історію та сучасні проблеми.

Категория: Закарпаття01.12.2009| | Комментарии (0)

Андрій ІванчукПриєднання до Болонського процесу не наблизило Україну до Європи, натомість може полегшити відтік молодих і розумних українців за кордон. Таку думку висловив голова партії «Фронт Змін», довірена особа кандидата на пост Президента України Арсенія Яценюка Андрій Іванчук у програмі «Золота булава» на Першому національному телеканалі.
«Усі говорять про Болонську систему освіти. Я хочу сказати, що її взагалі не існує. Існує Болонський процес, якому всього-на-всього 10 років. Він розпочатий, щоб створити єдиний європейський освітянський простір, який обслуговуватиме єдиний європейський економічний простір. Той самий ринок праці».
Категория: освіта01.12.2009| | Комментарии (0)