Главная » 2009 » Декабрь » 02
Золтан БабякЗолтан  Бабяк живет и  работает в Берегове, хотя имел прекрасную возможность сделать  карьеру в Киеве. Родное Закарпатье тянуло к себе. Но и здесь  он не потерялся. Его  знания и умение, профессиональные и организаторские качества не могли остаться незамеченными.  В 1997 Золтана Бабяка назначили заместителем главы райгосадминистрации (проработал на должности 5 лет), потом два года был заместителем мера Берегова.  После этого снова вернулся в частный бизнес. Принимал участие в политической жизни, но после ноябрьских событий 2004-го ушел из нее. Он абсолютно не жалеет об этом, потому что смог больше времени уделять семье и бизнесу. Но политика опять настигла его.  Да еще, как говорят, с огня да в полымя: Золтана Бабяка избрали председателем Береговской районной организации «Фронт Перемен».
Категория: вибори 201002.12.2009| | Комментарии (0)

отці  Всечесні отці, улюблені у Христі Іісусі брати й сестри!
  Розкол українського Православ’я — біль усієї Православної Церкви. Поза спасенною огорожею Церкви опинилися наші однокровні, єдиновірні брати й сестри. Певна частина цих людей опинилися у розколі свідомо — егоїстично відокремившись від Матері-Церкви внаслідок помилок у власному духовному житті: гордині, владолюбства, хибно усвідомленого патріотизму тощо. Втім, ми знаємо, що багато православних віруючих, які перебувають сьогодні в розколі, опинилися там не шляхом усвідомленого вибору, а через ті або інші життєві обставини. Багато було зваблено лжепатріотичною риторикою розколоначальників, дехто відійшов через брак достовірної інформації, або вже й народився в розколі. Ясно одне — той шлях, яким вони йдуть — не є спасенним, а ті, що йдуть ним, на жаль, дедалі більше укорінюються у своїх хибних поглядах. Наша мета і пастирський обов’язок — вказати на помилки і повернути заблукалих в церковну огорожу.

фотоаппаратУчора, 1 грудня, громадянин Італії намагався незаконно вивезти з України старовинний фотоапарат. Про це сьогодні, 2 грудня, власкорові ЗІКу повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Чоловік перетинав кордон у пункті пропуску «Тиса» на автомобілі «Лендровер». Він заявив представникам контролюючих органів, що не везе предметів чи товарів, які потрібно декларувати. Але спільна оглядова група виявила у багажнику старовинний фотоапарат іноземного виробництва у дерев’яному корпусі та три дерев’яні пластини до нього. Орієнтовна дата випуску фотоапарата – кінець XIX – початок XX століття.
Раритет вилучили, буде проведена експертиза для встановлення його історичної та культурної цінності.
Категория: Закарпаття02.12.2009| | Комментарии (0)

Нещодавно з дев’ятого та десятого поверхів будинків в Ужгороді викинулися молоді жінки. Одна дивом залишилася живою, інша загинула. І от--чергова трагічна історія.
У неділю в міліцію Ужгорода надiйшло  повiдомлення  вiд чергового лiкаря міської клінічної лікарні про те, що до них каретою швидкої допомоги з дiагнозом: полiтравма, численнi переломи доставлено 25-річну мешканку міста, жительку вул.Унiверситетської. Потерпіла  вистрибнула зранку з вiкна своєї квартири на 5-му поверсi й вiд отриманих травм невдовзі померла в реанiмацiї.
Як з’ясувалося, нещасна мала проблеми з психікою й перебувала на відповідному обліку.

Категория: Закарпаття02.12.2009| | Комментарии (0)

коньякОбідньої пори спiвробiтниками ДАI в ходi вiдпрацювання Ужгорода зупинили для перевірки два легковики. В обидвох "девятках”, водіями яких були молоді ужгородці, стражі доріг виявили 21 літр коричневої рiдини iз запахом спирту, схожої на коньяк. Тепер з”ясовується, чи, бува, не з коньячного заводу украли це пійло? До з”ясування обставин справи, обидві машини помiщено на штрафмайданчик.
Категория: Закарпаття02.12.2009| | Комментарии (0)

Останнім часом в Ужгороді почастішали випадки пограбунків перехожих. Якісь зухвалі молодики нападали на неосвітлених вулицях на самотніх жінок, виривали сумочки з грошима, документами та мобільними телефонами й тікали. За описами потерпілих виходило, що нападники були одними й тими ж. Аби спіймати зухвальців, міліція розпочала цілодобові посилені відпрацювання міста. І от пізно ввечері у неділю зловмисники таки попалися.Наряду міліціонерів у цивільному одязі видався підозрілим невисокого зросту молодик, який тинявся вулицею. На пропозицію пред”явити документи хлопчина раптом кинувся навтьоки, але був затриманий. У міському управлінні його особу встановили--це був 18-річний житель Перечина Іван. Невдовзі взяли і його подільника--на два роки старшого перечинця Олександра. Схоже, за цими хлопцями потягнеться цілий шлейф пограбунків жінок в Ужгороді...Так, 48-річна ужгородка, працівниця залізниці, поскаржилася в міліцію, що близько 23.30 на перехрестi вулиць Капушанська-Погорєлова в Ужгороді невiдома особа чоловічої статі вiдкрито вiдiбрала від неї сумочку, в якiй знаходились набiр косметики, два мобiльнi телефони та незначна сума грошей. З аналогічною заявою в міське управління міліції звернулася ще одна потерпіла. На 20-річну перукарку близько 20-ї години на вул.Пестеля в Ужгороді напав невiдомий молодик і вiдiбрав жiночу сумочку, в якiй знаходилися перукарськi приладдя та мобiльний телефон. Як з”ясувалося, обидва напади--справа рук затриманих перечинців. Один грабував жінок, а інший стояв "на атасі”...Усі "подвиги” молодиків повинно встановити слідство.
Категория: Закарпаття02.12.2009| | Комментарии (0)

Микола Рішко - відома й шанована людина не тільки в області чи Україні, а й далеко за її межами. Він один із провідних кардіологів Європи, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри госпітальної терапії УжНУ, заслужений лікар України, голова обласного товариства терапевтів та кардіологів, член президії кардіологів і терапевтів України, дійсний член Європейської асоціації кардіологів, депутат обласної ради, заступник голови обласного товариства мисливців "Лісовик”.

Категория: Закарпаття02.12.2009| | Комментарии (0)

В последнее время очень много разговоров о Великой Венгрии, Новой Речи Посполитой (от моржа до моржа) Великой Румынии. Все они претендуют на свой кусок "пирога" в Западной Украине. По сути нынешняя территория Западной Украины ее ближайшими соседями уже поделена. Но кроме внешних есть и внутренние факторы отделения нынешней Западной Украины от остальной. Просто существует политическая конъюнктура.

Если Подкарпатская Русь начнет процедуру международного признания своей государственности - ее, несомненно, признают. Украина уже и так принесена в жертву, а Подкарпатская Русь прошла все этапы своих притязаний на государственность в правовом международном поле.

Категория: Закарпаття02.12.2009| | Комментарии (0)