Главная » 2010 » Февраль » 11 » Ужгородський регіонал звинуватив БЮТ і Ратушняка в адмінресурсі, підкупі і "каруселях"
10:55
Ужгородський регіонал звинуватив БЮТ і Ратушняка в адмінресурсі, підкупі і "каруселях"

ФеерКоординатор громадського руху на підтримку єдиного кандидата від демократичних сил Юлії Тимошенко, депутат Ужгородської міської ради Павло Федака та довірена особа кандидата на пост Президента України Віктора Януковича в ТВО № 69, депутат Ужгородської міської ради Віктор Феєр зустрілися з представниками ЗМІ в Ужгороді.

Павло Федака озвучив результати другого туру президентських виборів у м. Ужгород. Так, на виборчі дільниці міста прийшло близько 59 тис. чоловік, 38 тис. виборців проголосували за Юлію Тимошенко (у першому турі 18 тис.) і 16 тис. — за Віктора Януковича (9 тис. у першому турі).  Майже удвічі зріс відсоток тих ужгородців, хто не підтримав жодного з кандидатів (близько 2 тис. чоловік у першому турі і близько 4 тис., або 7 %, у другому).  З огляду на це, обидва кандидати свої результати покращили вдвічі: голоси так званого "помаранчевого" електорату під час другого туру переходили до Юлії Тимошенко, а "біло-блакитного" — до Віктора Януковича. Те, що Юлія Тимошенко набрала в обласному центрі майже 64%,  свідчить, що Закарпаття все-таки знаходиться  в  "помаранчевому" поясі і схиляється до демократичного кандидата. 

Павло Федака нагадав прогнози регіоналів, за якими Тимошенко мала програти з відривом у 15—20 відсотків, однак в реальності відрив склав близько 3 відсотків. На думку Павла Федаки,  необхідно провести перерахунок голосів, а кінцеву крапку мають поставити суди.

Іншої думки довірена особа Віктора Януковича ТВО № 69  Віктор Феєр: вибори відбулися і якщо у нас дійсно є демократія, то вони будуть визнані і треба братися до роботи, розбудовувати країну.  На переконання Віктора Феєра, на покращення результатів Юлії Тимошенко у другому турі, зокрема, суттєво вплинув міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк.  "Це понизило нам голоси в місті", — констатував він.  Недемократичність Тимошенко, на переконання Віктора Феєра, в тому,  що вона не погодиться з поразкою, незалежно від того, який би відсоток не набрав її опонент.

Віктор Феєр зізнається, що в Ужгороді регіонали очікували іншого результату.  За його словами, на результат Януковича вплинув міський адмінресурс (медичні й освітні заклади склали електоральне поле Тимошенко) . "В останні дні перед другим туром і безпосередньо в день голосування БЮТом був викинутий солідний фінансовий потенціал, запущені "каруселі", студенти фотографували свої бюлетені для розрахунку за фактом", — стверджує Віктор Феєр. За його висновками, значна маса людей хотіли на виборах просто заробити гроші й ця мотивація була сильнішою за політичні переконання.

"По-суті, це були вибори не за Тимошенко і за Януковича, а проти Тимошенко і проти Януковича. Голосуючи за когось із кандидатів, люди  робили це тому, щоб інший не став президентом. В Ужгороді більшість не захотіла, щоб Янукович став президентом.  Може, наша команда слабша або ж харизма Тимошенко яскравіша", — аналізує результати Віктор Феєр і зізнається, що особливої радості від перемоги наразі немає, бо надто велика відповідальність перед командою, якщо та дійде до перемоги: витягувати країну з тої ями, у якій вона перебуває. За прогнозами аналітиків, нам потрібно 2-3 роки, щоб вийти на рівень ВВП  2007 року. Небезпекою є те, що на сьогодні в нас відсутній ген державності.

Категория: Ужгород | Просмотров: 729 | Добавил: foto-uzh | Теги: вибори, Ратушняк, Ужгород, каруселі, Феєр | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]