Главная » 2010 » Февраль » 11 » Цимбалюк мріє про Roberto Cavalli, а у Галліни є Dior (ФОТО)
16:13
Цимбалюк мріє про Roberto Cavalli, а у Галліни є Dior (ФОТО)
Модний костюм для VIP-лижника.

Мода існує на все: на місце відпочинку, на здоровий спосіб життя, машину, одяг, аксесуари, навіть на роботу, навчання, поведінку, дружбу тощо. Усе в той чи інший спосіб та час накриває якась хвиля популярності. Ось, приміром, останніми роками стало модним кататися на лижах. На них стають і дорослі, і малюки, які щойно почали ходити. Добре, що погодні умови бувають сприятливими, аби з вітерцем спуститися з гори на своїх напівзігнутих двох. Але мода існує і на те, де кататися, і, звісно, в чому. Так от, якщо лижі мають бути бажано професійними, а їх розмір кожен підбирає за власними фізичними параметрами та вмінням на них стояти, то костюм, окуляри, рукавиці, шапки та решта екіпірування має бути якраз модною. Хоча майже всі лижники в один голос кажуть, що передусім важливі функціональність, зручність та комфорт.

Це твердження складається з правди та лукавства. Бо коли українські VIPи вибирають собі одяг для катання на лижах, то, попри зручність, так чи інакше віддають данину моді. Тобто коли телеведуча Інна Цимбалюк каже, що мріє про гірськолижний костюм від Roberto Cavalli, їй треба вірити. Два роки красуня каталася в темно-сірому костюмі, який купила виключно через те, що був зручним. Але, здається, він не дуже подобався Інні – колір був не той. «Цього року я купила штани, про які мріяла з дитинства. В них катаються спортсмени. Вони, облягаючи, підкреслюють жіночі форми, зручні», – каже дівчина. І хоча кучерява чернівчанка уявляє себе в гламурному гірськолижному костюмі, віддавати купу грошей на це вона не вважає за потрібне. «Навіщо мені витрачати такі гроші, якщо є спеціалізованої фірми костюми, що забезпечуватимуть мені задоволення. Немає сенсу. Найчастіше це роблять дівчата, які не вміють кататися, на таких курортах, як Куршевель. Купують якісь речі для прогулянки,– вважає Інна. – Якщо обирати між зручністю і тим, що подобається, – звісно, зручність на першому місці». Під гірськолижним костюмом у Інни Цимбалюк обов’язково є термобілизна: «Я мерзлячка, навіть у чоботи купила собі спеціальні засоби для того, щоб підігрівати їх. Одягаюсь якомога тепліше». Про безпеку та комфорт телеведуча думає перш за все. Обов’язково беру із собою окуляри, оскільки доволі швидко їжджу, а від вітру сльозяться очі, та шапку. Шолома ніколи не носила», – каже Інна.

Донька Олександра Червоненка Саша голову захищає шоломом, бо їздить на високій швидкості. Очі теж обов’язково мають бути захищеними за допомогою окулярів. Щодо вибору гірськолижного костюма, то на цьому Саша добре розуміється: «Насамперед костюм має подобатися за дизайном. Важливі колір, фірма. Знаю, найкращі лижні костюми у фірми Bogner. Це те, чому я віддаю перевагу. Головне – зроблено так, щоб було зручно для катання. Для мене, в принципі, що стосується гірськолижного костюма, інших фірм не існує. Маю три лижні костюми, всі різного дизайну, кольору, але однієї фірми», – каже Саша. І якщо одяг може бути гламурним, то екіпіровка, на думку лижниці, повинна бути все ж таки професійної марки. Тому купувати лижі Chanel, скажімо, вона не буде, хоча й не має власних. «Незручно їх щоразу возити за собою, тому я беру лижі напрокат», – пояснює Саша.

Колишній спортивний міністр Віктор Корж теж дотримується думки, що костюм має бути функціональним та відповідати сучасним спортивним вимогам. Народний депутат-регіонал оцінює свій реальний гірськолижний професіоналізм, тому вважає дурним тоном, коли «чайники» одягають супердорогу екіпіровку чи комбінезони, особливо коли це не відповідає рівню катання, на який вони зазіхають. «Для мене головне – безпека та функціональність», – запевняє Корж. Однак як не стояв би на своїх власних лижах екс-міністр, костюмів спокійних кольорів у нього аж два й термобілизна на додачу. «В олімпійському комплекті є гірськолижний костюм національних кольорів. Буде приємно найближчим часом приміряти та скористатись цим костюмом, відчути хоч у такий спосіб себе олімпійцем», – радіє Віктор Корж.

Для дружини нинішнього міністра спорту Юрія Павленка Юлії колір костюма має значення. «Можливо, фірма й не важлива, а ось зовнішній вигляд, тобто колір, як для жінки, має значення. Я маю один костюм, одні штани й куртку не від комплекту. Термобілизна має бути обов’язково», – каже Юлія Павленко. Ох уже ці жінки – навіть якщо піднімаються на гору раз у п’ятирічку, мають виглядати бездоганно. Як каже Юля, востаннє каталася два роки тому в Буковелі. «Хотілось би поставити на лижі дітей, їм дуже цікаво кататися», – мріє дружина міністра.

Співачка Галліна, здається, боїться, аби не дай Боже з нею чогось не трапилося в горах Австрії, Польщі чи Франції, тому й гірськолижний костюм обирає яскравого кольору, щоб у разі чого її було видно на снігу. «Мені важливо, щоб фірма виробника костюма відповідала певному спорту, тому що це особлива тканина, яка не пропускає холоду й затримує тепло», – пояснює співачка. Наразі у неї в шафі є один комбінезон та два костюми. «Колись я купила собі костюм від Dior, але він більше для прогулянки, ніж для катання. Незручний і непрактичний, я в ньому мерзла. Тому здебільшого віддаю перевагу тим фірмам, які шиють професійний одяг для катання, наприклад, Bogner», – продовжує Галліна.

Навіть якщо українські VIPи й не мають модних гірськолижних костюмів лінії Dior Ski, створених Джоном Гальяно, прикрашених хутром лисиці та набитих тонким пір’ям сибірської гуски, чи лижних штанів від Escada Sport оранжевого, яблучно-зеленого чи бірюзового кольорів, утеплених курток від Adidas by Stella McCartney, хутряних навушників Chanel та великих білих окулярів D&G, однак кататися вони їздять переважно за кордон. Інна Цимбалюк цього року була на французькому курорті Шамоні: «У нас була можливість піднятись під Монблан і спускатися по трасі протяжністю 22 км. Паралельно можна було їздити і в Швейцарію, і в Італію. На підйомниках можна переїжджати з однієї країни до іншої».

Саша Червоненко теж катається переважно в Італії та Австрії. «Хоча мені дуже подобається, що зробили в Буковелі. Вважаю, що для України це великий прорив. Я можу поїхати до Буковеля на два дні, але щодо повноцінного відпочинку – мені там нудно, тому що кататися особливо ніде. Наші траси поки що не порівняти ні за довжиною, ні за якістю. В Італії, Австрії, Франції є де розігнатися, отримати задоволення від катання», – пояснює Саша Червоненко. Віктор Корж майже змушений кататися в українському Буковелі. Як і більшість зайнятих людей, йому просто бракує часу. «Відпустка на тиждень-два, на жаль, останніми роками не припадала. Щоправда, можу собі дозволити під час виїзду на Олімпійські ігри чи на етап Кубка світу, якщо це відбувається на гірськолижних курортах, покататись і побачити рівень сервісу. Буковель наблизився до європейського рівня, але, на мій погляд, там надто завищені ціни», – бідкається Віктор Корж.

Цікаво, якою була б реакція регіонала на інкрустовані напівкоштовним камінням лижі від Christian Lacroix за 50 тисяч євро, що продаються в бутику в модному Куршевелі? Звичайний же гірськолижний костюм, для порівняння, коштує від 200 до 3000 умовних одиниць. Саме в Куршевелі останнім часом збираються «вершки» суспільства, щоб і себе показати, і на інших подивитись. «Там, як мені здалося, самі понти і ніякого катання», – каже співачка Галліна. Можливо, тому, як каже Інна Цимбалюк, кататись і не обов’язково.

Серед українців найвідданіша цьому курорту, напевно, заступник голови КМДА Ірена Кільчицька. Бачили там і екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського. Мав намір у Куршевелі святкувати свій день народження і народний депутат Нестор Шуфрич, але, здається, через вибори нічого не вийшло. Хоча якщо регіонал у майбутньому збереться полетіти в той-таки Куршевель, то ось йому, а особливо жіночій половині гостей, кілька порад, що були надруковані в журналі ОК від російської тусовщиці Ксенії Собчак. Вибрати зручний і дорогий гірськолижний костюм нейтрального кольору, на голову одягти теплу вовняну плетену шапку, на шию – шарф, яким можна обмотати півобличчя, купити дуті із щільною резинкою рукавиці, що не промокають, підібрати термобілизну та освоїти сноуборд, що стає модним серед селебрітіс.

Модні бренди, що створюють костюми для гірськолижників: D&G і MaxMara, Jean Paul Gaultier і Ralph Lauren, Rip Curl, Chanel Sport, Escada Sport, Chapurin NRG.

Модні та найдорожчі гірськолижні курорти: французькі Куршевель та Мерібель, швейцарський Сент-Моріц, французький курорт Валь д’Ізер, містечко Церматт у Швейцарії, там же курорт Верб’є, австрійський Кітцб’юель, швейцарський курорт Вілларе, містечко Межеве та курорт Шамоні у Франції.

11.02.10 13:57 // Христина Багрій,журнал «Главред»

Категория: Україна | Просмотров: 893 | Добавил: foto-uzh | Теги: цимбалюк, Roberto Cavalli, Мрія | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]