Главная » 2009 » Декабрь » 1 » Роберт Бровді: «Наша мета – повернути державу людям!»
11:05
Роберт Бровді: «Наша мета – повернути державу людям!»
    Роберт Бровді У суботу 28 листопада в Києві пройшов позачерговий з’їзд Політичний  Партії «Фронт Змін», у якому взяла участь і делегація від Закарпатської області. Головні підсумки партійного форуму, а також прийняті на ньому рішення ми попросили прокоментувати керівника обласного осередку «Фронту Змін» Роберта Бровді.
     Роберте Йосиповичу, якщо можна, коротко про свої враження від з’їзду і суть прийнятих  на ньому рішень?
Суботній  з’їзд партії «Фронт Змін» пройшов  у діловій, конструктивній атмосфері. Прагматично і  без зайвого пафосу. Близько 1200 учасників з’їзду (делегати і запрошені) прийняли три ключові рішення. Перше, Лідером партії «Фронт Змін» обрано Арсенія Яценюка. Друге, партія висловила одноголосну підтримку своєму Лідеру на виборах Президента України. Третє, «Фронт Змін» заявив про свою обов’язкову участь на принципово нових засадах у виборах до місцевих органів влади в травні 2010 року.
     Чим відрізнятиметься «Фронт Змін» від існуючих політичних партій?
     Головне - це не політичний і не бізнесовий проект. Кожен, хто вступає до лав «Фронту Змін» повинен чітко усвідомлювати, що в цій партії він нічого не купить за гроші (наприклад, місце у виборчому списку), не отримає жодних корисливих чи бізнесових преференцій, не зможе використати її в якості прикриття для приватних справ.  Головні критерії – професіоналізм, уміння не просто агітувати, а переконувати людей у перевагах нашої ідеології та втілювати її на практиці. Ми нікому не гарантуємо «теплі» місця і безтурботну кар’єру. Кожен член «Фронту Змін» обов’язково проходитиме серйозну підготовку у «Школах влади» і матиме лише те, чого він разом з командою однодумців досягне власними здібностями і працею в конкретному місті чи районі. Лише таким чином ми зможемо привести до влади нову генерацію управлінців. Ще один ключовий момент – жорстка політична дисципліна і партійна відповідальність. Позиція «Фронту Змін» буде єдиною і однаковою на центральному та місцевому рівні.  А то сьогодні у центрі між партіями йде війна, а на місцях їхні представники створюють спільні коаліції, щоб тихо ділити між собою землю і бюджет. У нас такого не буде.
     Ви  сказали про ідеологію. Якою вона буде у  новоствореної партії?
Арсеній Яценюк     Ми не відносимо себе ні до лівих, ні до правих. Наша ідеологія – державницька. Ми за сильну, сучасну і самодостатню державу, яка повинна нарешті відбутись в Україні і забезпечити свої ключові функції в інтересах людей. Як підкреслив на з’їзді Арсеній Яценюк, жодна нація в історичній перспективі не збереглась без власної повноцінної держави. Зараз люди практично не відчувають і не бачать ту державу, яка б мала створити їм умови для заможного і безпечного життя. Сьогодні, на жаль, держава асоціюється виключно з владою, яка погрузла у корупції, бездіяльності, безпорадності та безвідповідальності. Вона недієздатна, служить інтересам вузького кола псевдоеліти і є чужою для власних громадян. Отже наша мета – збудувати нову,справжню державу і повернути її людям.
     Програма  партії відрізнятиметься від «Нового Курсу» Арсенія Яценюка, з яким він іде  на президентські вибори? І взагалі, які завдання ставить перед собою «Фронт Змін» на найближчу перспективу?
       «Новий курс» покладено в основу партійної програми «Фронту Змін». Інакше і не може бути, якщо лідер йде у президенти, а партія забезпечує його підтримку. Стратегічне завдання партії та Арсенія Яценюка як її лідера та кандидата в президенти – подолання важкої економічної та соціальної депресії в країні, виведення суспільства зі ступору дезорганізації та невизначеності. Для цього партія «Фронт Змін» визначила чотири цілі – освіта, медицина, законність і правопорядок, високі стандарти життя людини. Партія домагатиметься зміни виборчої системи на всіх рівнях, скасування депутатської, президентської та іншої високопосадової недоторканості. На з’їзді чітко наголошено, що «Фронт Змін» йде у владу для того щоб знищити політичну і економічну корупцію. Зробити це можливо лише шляхом демонтажу існуючої політичної системи, що діє у вигляді «закритого кланового товариства з обмеженою відповідальністю», і повернення народу права керувати країною. З цього приводу блискуче висловився на з’їзді Арсеній Яценюк, - державна влада в країні буде націоналізована і належатиме 46-ти мільйонам українців, а не двом акціонерам!
       На початку нашої бесіди ви сказали про нові засади участі «Фронту Змін» у місцевих виборах наступного року. Що саме мається на увазі?
       Наша партія фактично піде на ці вибори за відкритими списками. Навіть не залежно, чи будуть прийняті діючою Верховною Радою відповідні зміни у виборче законодавство. Тим більше, що особливої зацікавленості у таких змінах провідні парламентські фракції БЮТ і ПР аж ніяк не проявляють. Тому на суботньому з’їзді було чітко заявлено – «Фронт Змін» на парламентських та місцевих виборах реально втілюватиме механізми відкритих списків. Що це означає? Кожен член партії, який претендує на депутатство буде закріплений за певним виборчим округом в області, районі, місті, селі. І саме на нього покладається відповідальність переконати людей у своїй перевазі та перевазі партії, яку він представляє, над конкурентами. У нас не буде партійного «локомотива», який протягує у ради «прицепні вагони» куплених за гроші депутатських мандатів. Виборці знатимуть, що голосують не за абстрактну партію «Фронт Змін», а за конкретну людину, яка її уособлює.
       Яким бачать своє місце партія «Фронт Змін» та її лідер Арсеній Яценюк у взаємодії з іншими кандидатами в президенти та політичними партіями? Чи існують якісь конкретні плани в залежності від результатів президентських виборів?
   Арсеній Яценюк    Своє місце партія визначатиме за наслідками парламентських і місцевих виборів. До виборів – жодних домовленостей про будь-які політичні союзи чи коаліції не буде. Це принципова позиція. Щодо президентських виборів, то зараз ми чуємо, як окремі кандидати ведуть відверту торгівлю за посади, в обмін на підтримку фаворитів у другому турі. Причому, їм все рівно у кого з переможців цю посаду отримати. Інші, ще не вигравши вибори, вираховують скільки депутатів перебіжить у їхню фракцію, кому які міністерські портфелі і цілі регіони роздаватимуть у вигляді бонусів. На фоні такого політичного цинізму, позиція Арсенія Яценюка виглядає найбільш чесною і відповідальною. В першу чергу, по відношенню до простих людей, які його підтримують. Він однозначно заявив, що пішов на президентські вибори не заради обміну голосів своїх виборців на якісь посади. Навіть, якщо це пости Прем’єр-міністра чи голови Нацбанку. Тому кожен, хто проголосує за Яценюка може бути впевненим, – його вибір не буде зраджений, розміняний у закулісних торгах чи просто банально проданий.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 779 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, Закарпаття, політична партія, голова, Фронт Змін, Україна, Ужгород, Вибори 2010 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Kolja   (13.12.2009 09:40) [Материал]
Вся правда о Роберте Бровди

http://clipnews.info/newstopic.htm?id=9045


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]