Главная » 2009 » Октябрь » 14 » Онук Сталіна програв судову справу, у якій захищав честь та гідність діда
12:12
Онук Сталіна програв судову справу, у якій захищав честь та гідність діда

Басманний суд Москви у вівторок, 13 жовтня, відмовив онукові Йосипа Сталіна Євгену Джугашвілі у задоволенні позову про захист честі та гідності відомого історичного діяча, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ТСН.

Джугашвілі вимагав від "Нової газети" спростування кількох цитат зі статті "Винним призначений Берія", опублікованої у квітні 2009 року. У статті зазначалося, що Сталін віддавав накази про масові розстріли радянських громадян, відповідальність за які згодом була перекладена на Лаврентія Берію. За словами представників газети, ці відомості були отримані з розсекречених документів.

У суді Євген Джугашвілі вимагав також відшкодування морального збитку в сумі 10 мільйонів російських рублів. У позовній заяві він, зокрема, скаржився на фразу "Сталін і чекісти пов'язані великою кров'ю, найтяжчими злочинами, перш за все проти власного народу".

На першому судовому засіданні представники відповідача попросили долучити до справи архівні документи про розстріли під Катинню, де в 1940 році було вбито 22 тисячі польських громадян. Мотиваційну частину рішення суду поки не оприлюднено.
 
Категория: світ | Просмотров: 609 | Добавил: onok | Теги: Нова газета, онук, Євген Джугашвілі, Йосиф Сталін, москва, відмова, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Kanafik   (29.01.2010 20:10) [Материал]
Звідки в нього стільки наглості? буде горіти в пеклі разом зі своїм дідом-маньяком.
ВІЧНА ПАМЯТЬ ЖЕРТВАМ СТАЛІНСЬКОГО РЕЖИМУ ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ ЯКІ БОРОЛИСЬ З ЦИМ РЕЖИМОМ.ВІЧНА ГАНЬБА ТИМ ЩО СЬОГОДНІ ЗАХИЩАЮТЬ ЦЕЙ РЕЖИМ
СЛАВА УКРАЇНІ!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]