Главная » 2009 » Сентябрь » 30
Про це сьогодні заявив голова виконкому "Фронту Змін" Андрій Іванчук. Він наголосив, що на нині зазнали поразки всі спроби Ужгородського міського голови перешкодити законній діяльності "Фронту Змін" та уникнути кримінальної відповідальності за хуліганство, перевищення влади і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.Рішенням виконкому Ужгородської міськради від 2 вересня цього року Ратушняк намагався заборонити встановлення наметів у громадських місцях і суттєво обмежити, я сказав би навіть контролювати, всі масові заходи в місті", – повідомив Андрій Іванчук. Але за заявою "Фронту Змін" прокуратура Ужгорода 24 вересня принесла протест і цим зупинила дію чергового незаконного рішення, яке обмежує конституційні права і свободи громадян.
Категория: кримінал30.09.2009| | Комментарии (0)

Центральна виборча комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів щодо підготовки і проведення виборів Президента. За ухвалення календарного плану проголосували одноголосно всі присутні на засіданні членів комісії. За словами голови ЦВК Володимира Шаповала, план буде розісланий всім міністерствам і відомствам, причетним до підготовки і проведення президентських виборів.

Категория: вибори 201030.09.2009| | Комментарии (0)

Одеський припортовий належить державі. Про це заявляє міністр юстиції Микола Оніщук. Він також стверджує, що комісія з приватизації підприємства, скасувавши результати торгів - діяла на основі закону. Тим часом, заступник генпрокурора Тетяна Корнякова заявила, що наразі немає підстав для порушення кримінальної справи щодо процедури продажу Одеського припортового заводу. Напередодні після спроби продажу ОПЗ Президент заявив, що вимагатмие вивчення дії чиновників, причетних до приватизації. У генеральній прокуратурі кажуть - такого зверення від Віктора Ющенка іще не отримували.

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

За останні 4 роки рівень усиновлення в Україні зріс майже на 30 відсотків, повідомляють у Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту. Лише торік українці всиновили понад дві тисячі дітей. А за останній рік навіть сформувалася черга батьків, які бажають усиновити дитину. За прогнозами Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, українці до кінця року візьмуть на виховання 2 тисячі 300 дітей. Причин зростання інтересу до усиновлення є декілька.

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

По меньшей мере 75 человек погибли в результате землетрясения магнитудой 7,9 на индонезийском острове Суматра. Об этом заявил в Джакарте вице-президент страны Юсуф Калла. По его словам, в пострадавших районах разрушены сотни зданий, включая гостиницы и больницы.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

Лідер ЛДПР, віце-спікер Держдуми Володимир Жириновський закликає активізувати економічне співробітництво між Україною і Росією. Про це він заявив у ході телемосту Київ-Москва "Російсько-українські відносини: чи можливе перезавантаження?", повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ.  На думку В.Жириновського, Росії й Україні вигідне економічне співробітництво по всіх параметрах. "Продовольство ми купуємо, перетинаючи Україну, у сусідів на Заході. Ну невже комусь це вигідно? Вам невигідно, і нам. Давайте тут домовлятися - всі, що Україна готова продати, ми маємо купувати в Україні", - заявив він, додавши, що Росії це "вигідно вже тому, що ми сусіди".

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

Центральна виборча комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року. Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову ЦВК прийняв на своєму засіданні сьогодні.

Категория: вибори 201030.09.2009| | Комментарии (0)

 «Вкусно готовить может каждый!» – уверял мышонок Реми в любимом многими детьми и взрослыми мультфильме «Рататуй», и именно этот лозунг вдохновил организаторов взяться за проведение нового кулинарного феста «Карпатский рататуй». На нем свое кулинарное умение демонстрировали как профессионалы – работники городских ресторанов, так и любители.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Ющенко не збирається відмовлятись від своїх губернаторів. Секретаріат Президента оскаржує рішення Окружного адмінсуду Києва про припинення дії 16 кадрових указів Глави держави. Апеляційну скаргу представник Президента подав сьогодні - заявила глава президентської канцелярії Віра Ульянченко.

Категория: політика30.09.2009| | Комментарии (0)

Державна служба автомобільних доріг «Укравтодор» оцінює вартість будівництва мережі швидкісних автомобільних доріг в 300 млрд. гривень. Про це мовиться в повідомленні служби. Зокрема, за ініціативою «Укравтодора» був розроблений проект закону «Про швидкісні автомобільні дороги». Його метою є створення умов для будівництва мережі швидкісних автодоріг і забезпечення їх функціонування. На даний момент в країні є тільки 280 км швидкісних доріг, які відповідають всім європейським нормам.

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

Нардеп-самооборонець Юрій Гримчак, посилаючися на дані з джерел у Генпрокуратурі, стверджує, що затриманий у липні колишній генерал «наружки» Олексій Пукач дав свідчення, які “підтверджують причетність колишнього першого заступника Міністра внутрішніх справ України - начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Миколи Джиги до підготовки й організації розправи над журналістом Георгієм Гонгадзе”. Таку заяву нардепа розповсюдила прес-служба Народної самооборони. (Нагадаємо, що наразі Микола Джига є народним депутатом Верховної Ради у фракції Партії регіонів).

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

30 вересня вибігає термін погашення єврооблігацій компанії "Нафтогаз України". Як повідомили Бі-Бі-Сі голова правління компанії Олег Дубина і в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, борги "Нафтогазу" буде вчасно реструктуризовано. Йдеться, насамперед, про цінні папери на суму 500 мільйонів доларів, які комапнія випустила 5 років тому і які хоче пролонгувати ще на стільки ж.

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

Раскопки проводились в лесу возле села Малая Копаня на Закарпатье. Именно здесь расположены могильник и городище древнего племени даков, которым более 2 тысяч лет. Археологи работают в этом регионе уже несколько десятилетий, и вот, наконец, им улыбнулась удача: впервые найдены золотые предметы — браслеты и торквес (шейные гривны вождей). Также была обнаружена ритуальная посуда, которую древние погребали вместе с умершим.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Ізраїльські науковці створили новий унікальний медичний герметик, який "закриває" рани і зупиняє кровотечу, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ізраїльське медичне видання BestMedIsrael. Винахідниками медичного "клею" стали біомедичні інженери Ішай Атар та Орен Прайс-Блюм.

Категория: різне30.09.2009| | Комментарии (0)

В Госдуму Росии внесен проект закона о применении медикаментозных форм наказания за совершение преступлений сексуального характера в отношении несовершеннолетних, так называемой "химической кастрации". Об этом сообщили в аппарате нижней палаты.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

Катерина Бондаренко знову доводить, що її успішний виступ на Відкритому чемпіонаті США не був випадковістю. Наша співвітчизниця пробилася до третього кола тенісного турніру серії Прем’єр, який триває в Японії. У другому раунді Катя в трьох сетах завдала поразки четвертій ракетці світу, росіянці Єлєні Дємєнтьєвій з рахунком 6:2, 6:7 та 6:1. За вихід у чвертьфінал українка позмагається із китаянкою На Лі.

Категория: спорт30.09.2009| | Комментарии (0)

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект «Про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні». Документом пропонується створити правові передумови для формування постійної мережі територіальних виборчих утворень — виборчих дільниць та територіальних виборчих округів.

Категория: вибори 201030.09.2009| | Комментарии (0)

Учора, 29 вересня, львівські таксисти провели акцію-протест. Протестували близько ста водіїв таксі… Хоча організатори акції обіцяли, що участь братимуть 500 автомобілів. Під стіни Львівської облдержадміністрації та обласного управління міліції таксистів не пустили даішники. Водії їхали з вулиці Пасічної, через центр - до собору Св. Юра… Свої основні вимоги перевізники виклали на папері та віднесли до облдержадміністрації – там їх зареєстрували. Головний транспортник міста - Микола Шкурган – у кризовий момент зник з поля зору журналістів. Чиновник протягом цілого дня не брав слухавки.

Категория: регіони30.09.2009| | Комментарии (0)

Рата28 вересня міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк відкрив власний інтернет-блог.
Наразі на ньому - всього два короткі матеріали, які, втім, за тональністю і суттю мало відрізняються від того, що ужгородцям і загалом закарпатцям доводилося чути від самого мера і читати в його пресі. Зате багато помилок, так що пану меру, що має вищу освіту, треба або терміново підвищити грамотність самому, або давати свої тексти на вичитування своєму прес-секретареві.
Як свідчить профіль новозареєстрованого блогера, йому зараз 48 років, за астрологічним знаком - Водолій, за роком зодіаку - Тілець. Улюблений фільм - "Свой среди чужих...", улюблену музику уособлююють Дж.Коккер, Кріс де Бург, Гаррі Мур, улюблені книги - "Мартін Іден" Джека Лондона, "Фінансист", "Титан" та "Стоїк" Теодора Драйзера, увесь Оноре де Бальзак, Гі де Мопассан, Віктор Гюго та О'Генрі.
Категория: Ужгород30.09.2009| | Комментарии (0)

СШАКолишній викладач Гарвардського університету і його діловий партнер стали жертвами віртуозного пограбування - у них викрали 13 безцінних картин Поллока, Ван Гога, Рембрандта і Ренуара. Пограбування відбулося в курортному місті Паббл Біч.

"Це.. неприємно", - вимучено посміхнувся журналістам колекціонер Анджело Амадіо, який став жертвою грабіжників.

Ще в 2002 році страхові компанії оцінили полотна в 27 мільйонів доларів, зараз би вони коштували набагато дорожче. До того ж колекція з тих пір поповнилася. Одна тільки робота Поллока коштує приблизно 40 мільйонів доларів.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

ЛьвівУчора, 29 вересня о 15.50 невідома особа по телефону "102" повідомила оперативного чергового Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області про закладення вибухового пристрою в приміщенні навчального корпусу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій (м. Львів, вул. Пекарська, 50 , будівля чотирьохповерхова цегляна).
Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось, – повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА.
Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

Сьогодні о 3-ій ночі був підпалений арт-центр Павла Гудімова, колишнього учасника гурту "Океан Ельзи", "Я Галерея".

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

Меморіальну дошку Августину Штефану, міністру культів, шкільництва та народної освіти Карпатської України, відкрито сьогодні у його рідному селі Порошкове на Закарпатті. Освятив дошку єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Нове ЗакарпаттяВчора прес-конференцію  щодо підготовки до нового опалювального  сезону у прес-центрі “Нове Закарпаття”  дали представники підприємств  пов’язаних з теплопостачанням обласного центру.

Головний  інженер КП “Уж-тепло” Дмитро Петрина поінформував, що підприємство готує  до початку опалювального сезону 28 міських котелень і 22 ЦТП.  Розпорядженням міського голови створений і працює оперативний штаб, який контролюватиме хід підготовки до зими. 

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

В Украине стали чаще подделывать 20- и 50-гривневые купюры, хотя в целом число фальшивок в стране снизилось. Об этом сообщил Департамент Госслужбы по борьбе с экономическими преступлениями, сравнивая данные со статистикой прошлого года. «Эти купюры — самые ходовые у фальшивомонетчиков из-за того, что народ более тщательно присматривается к более крупным деньгам, чем к этим.

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

Литовський парламент схвалив поправки до Кримінального кодексу, які вводять покарання за заперечення чи виправдання радянської агресії проти цієї держави. Як передає Газета.ру, за ухвалення даних поправок, ініційованих консерватором Вілією Алякнайте-Абрамікене, в першому читанні проголосував 41 парламентарій, проти - 13, утрималися 25 депутатів.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

На 79-му році життя раптово помер льотчик-космонавт СРСР, перший космонавт-українець, двічі Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації Павло Попович. Як повідомляє Аерокосмічний портал України, П.Попович помер учора, 29 вересня. У той же час, як повідомило УНІАН інформоване джерело, П.Попович помер у гурзуфському санаторії від інсульту.

Категория: Україна30.09.2009| | Комментарии (0)

3-4 жовтня обласний центр Закарпаття святкуватиме день міста. Програма святкових заходів надзвичайно насичена. Як повідмили PRESS-КАРПАТ, у рамках святкування дня Ужгорода відбудуться різноманітні виставки, турніри, концерти, агропромисловий ярмарок "Золота осінь", гала-концерт "Караоке над Ужем" та інші цікаві заходи.

Категория: Ужгород30.09.2009| | Комментарии (0)

Найбільший виробник автомобілів у Росії, АВТОВАЗ, на тлі економічної кризи скорочує 27 тис. 600 робочих місць. Це означатиме звільнення понад чверті працівників компанії, в якій працює 102 тис. робітників. Згідно з повідомленнями, розглядалася можливість скоротити 36 тисяч людей, проте АВТОЗАЗ твердить, що їм вдалося «значно зменшити попередню цифру».

Категория: економіка30.09.2009| | Комментарии (0)

Наближення виборів у закритому закладі № 30, що на вулиці Шевченка у Львові знову відбувається «прикручування гайок». Про це сьогодні, 30 вересня, під час сесії Львівської міської ради заявив депутат Юрій Кардашевський.

Категория: регіони30.09.2009| | Комментарии (0)

долларДоллар стремительно похудел на 20 копеек всего за день. На межбанке в понедельник он стоил 8,5 грн./$, а во вторник опустился до отметки 8,3 грн./$. «Скорее всего, это было связано с ожиданием поступлений валюты для осуществления сделки по приватизации Одесского припортового завода. И в среду, по всей вероятности, получим обратный процесс: доллар может вернуться на прежние позиции. Других объективных причин для резкого провала доллара именно во вторник я не вижу», — считает аналитик Международного центра перспективных исследований Александр Жолудь. Он также отметил, что в дальнейшем на курс повлияет то, насколько удачно пройдут переговоры «Нефтегаза» о пролонгировании кредитов по выплатам за российский газ.
Категория: економіка30.09.2009| | Комментарии (0)

Сегодня в селе Копачевка Хмельницкой области похоронят прокурора Таращанского района Киевской области — 33-летнего Сергея Мрука, расстрелянного в минувшее воскресенье в своем служебном кабинете. Об этом пишет "Сегодня".
Категория: кримінал30.09.2009| | Комментарии (0)

Парламентская Ассамблея Совета Европы (ПАСЕ) считает, что Россия сознательно не выполняет рекомендации Совета Европы относительно последствий войны с Грузией.

Как передает собственный корреспондент УНИАН, об этом говорится в одобренном 29 сентября депутатами ПАСЕ докладе “Война между Грузией и Россией: ситуация через год”.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

Несколько волн цунами, возникших в результате землетрясения, обрушились на острова Западного и Восточного (Американского) Самоа, послужив причиной гибели более 100 человек. Цунами возникли после землетрясения магнитудой 8,0 балла по шкале Рихтера, произошедшего в океане близ Американского Самоа. Цунами незначительных размеров также достигли берегов Новой Зеландии и Гавайев. Японское метеорологическое агентство предупредило о возможности небольших цунами на восточном побережье страны.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

Заместитель генерального прокурора Украины Татьяна КОРНЯКОВА заявляет об отсутствии оснований для возбуждения уголовного дела по результатам конкурса по продаже Одесского припортового завода.

Об этом Т.КОРНЯКОВА сообщила в эксклюзивном интервью УНИАН.

Категория: скандал30.09.2009| | Комментарии (0)

Бывшему министру финансов высказали недоверие его партийные соратники. Глава партии «Реформы и порядок» Виктор Пинзеник уйдет с поста, отправившись поддерживать на президентских выборах Виктора Ющенко. Как стало известно «ВВ», новым лидером партии может стать либо Игорь Грынив, либо Владимир Бондаренко.

Категория: політика30.09.2009| | Комментарии (0)

Вони дихають книжковим пилом, знаються мало не на всіх науках і ... отримують мінімальну зарплату. Професія бібліотекаря залишається непрестижною, втім, напрочуд необхідною. До центральної бібліотеки Києва імені Лесі Українки за останні роки на роботу не прийшов жоден молодий спеціаліст. Не дивно, - каже директор Людмила Ковальчук, - за такі гроші бути бібліотекарем можна хіба що за покликанням.

Категория: культура30.09.2009| | Комментарии (0)

Африканський чиновник 44-річний Мілтон Мбеле одружився одразу з чотирма жінками. Весілля справляли в його рідному селищі у провінції Натал Південно-Африканської Республіки.  На всіх наречених були білі весільні сукні. Кожна отримала букет квітів, мала обручку. Мбеле вбрався у білий фрак із чорною сорочкою. Молодят возили на білому лімузині. На весілля прийшли подивитися сотні людей — церемонії на європейський зразок тут рідкість.

Категория: світ30.09.2009| | Комментарии (0)

На Закарпатті 14-річна школярка отруїлася алкоголем, наразі дівчинка в комі. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління УМВС у Закарпатській області. Як йдеться в повідомленні, до Мукачівського райвідділу ГУМВС надiйшла інформація з приймального вiддiлення Мукачiвської обласної дитячої лікарні про те, що до них у тяжкому стані потрапила школярка однієї з шкіл району.

Категория: Закарпаття30.09.2009| | Комментарии (0)

Американський літературний часопис The Millions опублікував дві версії списку 20 кращих книжок XXI століття. Один варіант складено читачами часопису, які голосували в спеціальній групі в соціальній мережі Facebook, а другий - експертами видання, в число яких увійшли видавці, критики і письменники, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Lenta.Ru.

Категория: культура30.09.2009| | Комментарии (0)

У Хмельницькій області водій вантажівки „Мерседес” із причепом, що перевозив бензин марки АІ-92, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання автомобіля, внаслідок чого з цистерн витекло близько 2 тонн пального.

Категория: ДТП30.09.2009| | Комментарии (0)

ЯценюкЛідер Громадської ініціативи  «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк сподівається, що депутати припинять порушувати Конституцію і фальсифікувати закони, голосуючи за своїх колег із фракцій, які відсутні на засіданнях парламенту. Так у вівторок, 29 вересня, на брифінгу в Тернополі він прокоментував розпорядження голови парламенту України Володимира Литвина щодо перевірки функціонування програмно-технічного комплексу-системи «Рада-3».
Категория: політика30.09.2009| | Комментарии (0)