Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » 'Нафтогаз': дефолту не буде
14:51
'Нафтогаз': дефолту не буде
30 вересня вибігає термін погашення єврооблігацій компанії "Нафтогаз України". Як повідомили Бі-Бі-Сі голова правління компанії Олег Дубина і в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, борги "Нафтогазу" буде вчасно реструктуризовано. Йдеться, насамперед, про цінні папери на суму 500 мільйонів доларів, які комапнія випустила 5 років тому і які хоче пролонгувати ще на стільки ж.
 
Делегація "Нафтогазу" і українських урядовців прибула до Лондона на переговори з інвесторами про відтермінування виплат за єврооблігаціями державної компанії.
 
Олег Дубина і Ігор Уманський в інтерв'ю Бі-Бі-Сі запевнили, що дефолт стратегічної компанії, яка забезпечує транспортування газу для України і Європи, неможливий.
 
Інвестори: бодай щось?
 
Інвестори, за їхніми словами, схвально відгукнулися на ідею реструкрутризації заборгованості і пропозиції обміняти єврооблігації на нові бонди.
 
"Ми вважаємо, що інструмент цей досить позитивний. Прозиції свої ми кредиторам роздали, і я маю впевненість у тому, що наша пропозиція буде прийнята. На 9-те жовтня призначені збори кредиторів і там має бути ухвалене остаточне рішення. Але вже на сьогодні ми маємо позитивну відповідь від деяких банків. Тому думаю, все буде добре", - сказав Олег Дубина.
 
На пропозицію про реструктуризацію вже відгукнувся банк Credit Suisse. Його виконавчий директор Кріс Торді сказав, що інвестори поставилися до необхідності реструктуризації з розумінням. Хоча він визнав, що інвесторів непокоїть статус компанії в умовах мінливої політичної ситуації в Україні. Але додав, що успіх цієї операції не залежить від політичного клімату.
 
Аналітик компанії Astrum Investment Management Сергій Фурса в інтерв'ю Бі-Бі-Сі також припустив, що інвестори погодяться на реструктуризацію, бо "у них зараз немає іншого вибору".
 
"Останні рік-два найвищі українські посадовці запевняли, що держава всіляко підтримує "Нафтогаз", а отже борги цієї компанії надійні, бо ґарантуються державою. Про це неодноразово заявляла Юлія Тимошенко на зустрічах з інвесторами. Тому зараз інветори розгублені, тому що їм обіцяли і так раптово змінили свою думку. Це при тому, що МВФ виділив гроші - зокрема, і на підтримку Нафтогазу", - каже експерт.
 
Категория: Україна | Просмотров: 584 | Добавил: onok | Теги: Україна, запевнення, прогнози, Нафтогаз, дефолт | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]