Главная » 2009 » Сентябрь » 17
Работники Уманского районного управления МЧС в Черкасской области были вынуждены снять входные ворота, чтобы провести пожарно-тактические учения на территории синагоги в городе Умань.
Категория: соціо17.09.2009| | Комментарии (0)

В украинской политике отныне появится и восточный колорит. Лидер объединения “За демократию и справедливость” Иосиф ВИНСКИЙ избран координатором народно-патриотического объединения “Набат”, в создании которого приняли участие более 20 демократических, социал-демократических и народно-патриотических партий и общественных организаций.
Категория: політика17.09.2009| | Комментарии (0)

Валерій МургаСпоконвіків для Східної України природний престижний імідж – степ і море, а для Західної – ліси та гори. Для наших краян Карпати – перлина серця та душі, а ліс – дорожче золота, скарбниця добробуту, сенс життя. Він одягає і гріє, годує і вабить, захоплює чарами божественної краси. Із цього випливає необхідність турботи про його збереження та раціональне використання. Дбати про нього – найсвятіший обов’язок тих, в чиїх руках його доля, хто тут володарює та ґаздує, прагне зиску та задоволення багатьох інших життєвих потреб. Навколо цієї проблеми здавна донині постійно схрещують шаблі щирі друзі та недруги природи, справжні та лженауковці, а також лісоохоронці та виробничники. Любителі згущувати чорні фарби кажуть, що постріли й пилу зараз частіше в лісі чути, як спів птахів. Тож, як ся насправді мають наші карпатські ліси і що їх чекає в перспективі? Що болить і тривожить їхніх справжніх господарів? Що треба, щоб у прийдешньому Верховина буйно зеленіла?
Про це розмова з Валерієм Мургою – начальником Закарпатського управління лісового та мисливського господарств.


Категория: Закарпаття17.09.2009| | Комментарии (0)

Завтра, 18 вересня, починається Глобальний тиждень клімату, який пройде у більш ніж 100 містах світу.
Категория: екологія17.09.2009| | Комментарии (0)

Низка газет, зокрема, «Дейлі Телеґраф», «Таймз», пише про те, що у Лондоні відбулася церемонія реєстрації до Книги рекордів Ґіннесса на 2010 рік найвищої людини світу. Новим рекордсменом, як інформують газети, став громадянин Туреччини Султан Кезен висотою 2 метри 47 сантиметрів. 
Категория: персона17.09.2009| | Комментарии (0)

Лолита - такая женщина, которую сложно представить без мужчины. И вот спустя пару месяцев после развода с последним супругом Александром Зарубиным поклонник появился. Правда, за это время молва успела приписать Лолите роман с молодым певцом Данко, но это, оказалось, был лишь творческий альянс. Певицу забавляло, что ей «присватали» молодого певца. По ее собственным словам, после развода она долго была в депрессии и не смотрела по сторонам. Пока несколько месяцев назад в одной из компаний не познакомилась с симпатичным молодым человеком. Им оказался Дмитрий Иванов, известный теннисист и тренер по игре в сквош (это игра наподобие тенниса).  


Категория: світське життя17.09.2009| | Комментарии (0)

Командування Першого окремого полку Президента України, який дислокується у Києві, вживає усіх заходів з метою запобігання масового отруєння військовослужбовців. Як повідомив УНІАН начальник прес-центру командування Сухопутних військ Сергій АЗИРКІН, у вівторок та середу 15 військовослужбовців строкової служби Президентського полку поскаржилися на погіршення самопочуття у зв’язку із розладом шлунка.
Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

На території одного з найпрестижніших вузів світу — Єльського університету в США — задушили аспірантку 24-річну Енні Лі. 13 вересня її тіло знайшли в лабораторії факультету фармацевтики в місті Нью-ґевен, штат Коннектикут. За чотири дні Енні мала вийти заміж.
Категория: світ17.09.2009| | Комментарии (0)

Національний університет імені Каразіна оточено міліцією: правоохоронці шукають міну, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. 


Категория: регіони17.09.2009| | Комментарии (0)

Раніше "Динамо" тричі зустрічалося з російськими командами в єврокубках і тричі обігравало їх на своєму полі. На старті чергового розиграшу Ліги чемпіонів УЭФА біло-блакитним вдалося продовжити переможну серію, поклавши на лопатки дебютанта турніру казанський "Рубін", пише офіційний сайт УЄФА. На гол-красень з штрафного Алехандро Домінгеса українська команда відповіла точним ударом Айіли Юсуфа, результативною "гарматою" Жерсона Маграо і кинджальним уколом Олега Гусєва.


Категория: спорт17.09.2009| | Комментарии (0)

Через 5 лет после оранжевой революции односельчане президента пасут коров, убирают урожай и не помнят, когда у братьев Ющенко день рожденья.

ХоружевкаЗа эти 5 лет в селе многое изменилось – признают хоружевцы. Только некоторые из этих изменений вряд ли можно назвать необходимыми. Так, большинство сельчан не понимают, зачем в Хоружевке столько религиозных символов.
«Нам бы хватило и одной церкви, - сказала одна жительница села корреспонденту «Городского Дозора». – Лучше бы вместо этого какое-нибудь производство открыли, а то работы для людей не хватает. И агрофирма вся в долгах, развалится скоро, наверное».
В то, что Виктор Ющенко будет переизбран президентом на второй срок, в Хоружевке мало верят.
«Это для села нашего он много сделал, это да. А вот для страны… Не будет он больше президентом», - сказал хоружевский пенсионер корреспонденту

Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

На основе медицинской экспертизы, полученной следователями от врачей, Галкину будет предъявлено новое обвинение, по которому ему светит 15 лет тюрьмы.

На исследование состояния здоровья участкового Рената Зинатуллина, которого избил известный актер, ушло более месяца. Московские врачи завершили экспертизу, основанную на первичном диагнозе, с которым поступил милиционер в больницу, его лечении и выписном эпикризе. Свои выводы медики передали в Следственный отдел по Пресненскому району Следственного управления СК при Прокуратуре РФ по городу Москве.


Категория: світ17.09.2009| | Комментарии (0)

За інформацією Вол Стріт Джорнал, Сполучені Штати відмовляться від планів розміщення системи протиракетної оборони в Польщі та Чеській Республіці. Газета твердить, що така відмова пов’язана з тим, що потенційна загроза від програми ракет далекого радіусу дії, яку, буцімто, розробляє Іран, менша, ніж вважали раніше.
Категория: світ17.09.2009| | Комментарии (0)

Арсений ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк заявляє, що основою пенсійної реформи має стати економічне зростання країни. Про це він сказав на зустрічі з громадою міста Жовква в середу, 16 вересня.
Він пояснив систему, за якою сьогодні нараховуються пенсії. «У нас сьогодні в Україні умовно на 10 працюючих людей 9 пенсіонерів. Тобто 10 працюючих забезпечують 9 людей пенсією. Зрозуміло – чим більше працюючих, тим кращу можна отримати пенсію. А тепер я вам опишу майбутню ситуацію: через 10 років буде з точністю до навпаки – пенсіонерів в Україні буде більше, ніж працюючих. Це означає, що я вже пенсію не отримаю. Вже її не буде звідки брати», – підкреслив лідер «ФРОНТУ ЗМІН».
Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Во время получения мзды стражи порядка задержали заместителя начальника Главного управления МЧС в Луганской области.



Категория: кримінал17.09.2009| | Комментарии (0)

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з міськвідділів земельних ресурсів. Про це PRESS-КАРПАТ повідомили сьогодні, 17 вересня, у прес-службі МВС.
Чиновники у 2004 році, порушуючи вимоги ЗУ «Про землеустрій» та Земельного кодексу України, без погодження із міською радою незаконно передали у приватну власність місцевій мешканці земельну ділянку площею 1,14 гектара, чим завдали збитки державі на суму 438,4 тисяч гривень.
Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.
Категория: кримінал17.09.2009| | Комментарии (0)

Хто не спокуситься на солодке слово "принада"? Ми не виняток. Тому схід сонця зустрічаємо у нашому Chavrolet Aveo LT по дорозі на Закарпаття, яке природа, а заодно і політика колишньої держави, обдарували принадами суперщедро. Одна Закарпатська область об'єднує донедавна колишні території трьох держав: Угорщини, Румунії, Словаччини. За смішний, як для історії, період - 60 років західний дух не встиг вивітритися з широких просторів карпатських гір.
Категория: Закарпаття17.09.2009| | Комментарии (0)

МоскальЗаступник міністра внутрішніх справ України – начальник міліції Криму Геннадій МОСКАЛЬ просить Службу безпеки заборонити партію «Хізб ут-Тахрір» на території держави.
«Заступник міністра просить СБУ зібрати матеріали та заборонити дану партію в судовому порядку через Міністерство юстиції України», - повідомляє прес-служба міліції Криму.

Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Роберт БровдиЗавершився  конкурс на кращу назву Малої  ужгородської залізниці, організований  Закарпатський обласним осередком  ГО “Фронт змін”. Більше тисячі імен паровозику надійшло на адресу громадської організації  від маленьких ужгородців та їхніх батьків. Оргкомітету довелося добряче помучитися, аби визначити переможця, адже запропоновані назви вражали розмаїттям: “Веселий мандрівник”, “Живчик”, “Вужик”, “Подорож у дитинство”, “Чарівник” і т.д. Тільки в день відкриття залізниці 1 серпня було зібрано близько півтисячі варіантів, які діти писали на кольорових стіках та прикріплювали до бутафорного паровозика.


















Категория: Ужгород17.09.2009| | Комментарии (0)

Арсений ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк вважає, що головне завдання українських вищих навчальних закладів – виховувати не просто розумного студента, а мислячу особистість, яка здатна приймати рішення.  Про це він заявив у середу, 16 вересня, на зустрічі зі студентами Львівського національного аграрного університету.
Звертаючись до студентів, Арсеній Яценюк сказав: «Почуйте дуже важливу річ: вам ніхто у житті не допоможе, крім вас самих. Завдяки вашим знанням, завдяки вашим батькам ви вступили до вузу. Тепер ваша доля тільки у ваших руках, вона залежить тільки від того, що у вас в голові. І тепер ваше майбутнє залежить від того, які цілі ви персонально для себе ставите, чого ви хочете досягти».
Категория: політика17.09.2009| | Комментарии (0)

Вчора в Ужгороді пройшла акція із вшанування пам'яті журналіста Георгія Гонгадзе.
Активісти виклали свічками надпис "ГІЯ", а також роздавали інформаційні матеріали.
Участь у акції взяли близько 50 осіб.
Подібні акції пройшли також у Києві та Львові.
Категория: Ужгород17.09.2009| | Комментарии (0)

В Умані Черкаської області хасид укусив міліціонера за палець, захищаючи від знесення незаконно встановлений кіоск з кошерною їжею. Про це повідомила УНІАН радник міського голови Умані Світлана ЛІПИНСЬКА.



Категория: кримінал17.09.2009| | Комментарии (0)

В Дарницком районе Киева задержан педофил с золотыми зубами

Работникам криминальной милиции по делам детей Дарницкого райуправления столицы удалось вычислить и задержать мужчину, который развращал мальчиков. Уже доказана его причастность к трем эпизодам.



Категория: кримінал17.09.2009| | Комментарии (0)

Любому работнику системы общественного питания, будь то бармен или официантка, всегда приятен такой способ поощрения их труда, как чаевые. В США, как и во многих странах, именно эти выплаты и составляют основную статью доходов обслуживающего персонала ресторанов и баров. Однако далеко не всем им удается получить такие чаевые, как теперь уже бывшей сотруднице службы общественного питания Университета Нотр-Дам в американском штате Индиана Саре Гаспар. На ее счет в виде ее доли от полученных чаевых было перечислено... 29 тыс 387 долларов. 


Категория: світ17.09.2009| | Комментарии (0)

Дев'ятьма хвилинами мовчання вшанували пам'ять загиблого журналіста Георгія Ґонґадзе. Саме стільки років минуло з дня його зникнення. Запалити свічку на Майдані Незалежності зібралося близько півсотні людей. Кажуть, прийшли не лише пом'янути журналіста, а й вкотре нагадати: імена замовників вбивства Ґонґадзе не названі й досі.
Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Европейские ученые обнаружили первую планету за пределами солнечной системы, состоящую из камня, сообщил в среду вебсайт Европейской южной обсерватории. До сих пор астрономы обнаружили более 300 планет за пределами солнечной системы. Тем не менее, они находили лишь газообразные космические тела или не могли доказать, что планеты имеют твердую поверхность.



Категория: різне17.09.2009| | Комментарии (0)

Рептилия ходила по дому женщины, цепляясь когтями за стенку.  
   
Об удивительной встрече, которая произошла на юго-западе Китая в Суининге, сообщила газета The Daily Telegraph. Мол, некая 66-летняя местная жительница по имени Дуан увидела змею у себя в спальне. Более того подметила, что та не просто ползет, а пытается взобраться по стене, цепляясь за нее… когтями своей единственной лапы. Дуан испугалась и убила гостью ботинком. А потом передала труп ученым из университета в Наньчане. Ученые пока разводят руками. И говорят, что никогда не видели змей с лапами. Особенно с одной. Хотя змеи с двумя головами попадаются довольно часто. Длина змеи около 40 сантиметров. Лапа действительно одна и с когтями, как у ящерицы. Разобраться в этой загадке, возможно, позволит вскрытие, которое намерен провести университетский эксперт по змеям Лонг Шуай.



Категория: світ17.09.2009| | Комментарии (0)

Урочистості з нагоди Дня фізкультури та спорту розпочалися для працівників цієї галузі ще в п’ятницю в залі Мукачівської РДА. Присутніх привітав начальник відділу молоді та спорту Михайло Геревич.
Категория: спорт17.09.2009| | Комментарии (0)

До 8 років ув’язнення засудив американський суд російського мільйонера Андрія Могилянського. Його визнали винним у тому, що він примушував дівчаток-сиріт з Петербургу до заняття проституцією.



Категория: світ17.09.2009| | Комментарии (0)

Холодной февральской ночью 1587 года Мария Стюарт сидела за своим столом в замке Фотерингей и писала последнее письмо перед казнью.


Категория: різне17.09.2009| | Комментарии (0)

Межигір'я – один з найбільш мальовничих і екологічно чистих районів Закарпаття. Тутешнє розмаїття природи доводить: рай на землі все ж таки існує. І не важливо, в яку пору року ви опинитеся в цьому поетичному куточку Карпат, Міжгір'я завжди прекрасне. Майже половина території району відноситься до природно-заповідного фонду. Саме тут знаходиться найбільше гірське озеро України Синевир, що утворилося понад 10 тисяч років тому на висоті 989 метрів.
Категория: Закарпаття17.09.2009| | Комментарии (0)

Донбас Арена" відкриває "Тури по стадіону". Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу стадіону, першими відвідати унікальну спортивну споруду в Донецьку зможуть власники сезонних абонементів. "Донбас Арена" буде в їх повному розпорядженні з 18 вересня по 8 жовтня. 


Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)