Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » На зло Кабміну таксисти їздили без пасажирів...
13:49
На зло Кабміну таксисти їздили без пасажирів...

Учора, 29 вересня, львівські таксисти провели акцію-протест. Протестували близько ста водіїв таксі… Хоча організатори акції обіцяли, що участь братимуть 500 автомобілів. Під стіни Львівської облдержадміністрації та обласного управління міліції таксистів не пустили даішники. Водії їхали з вулиці Пасічної, через центр - до собору Св. Юра… Свої основні вимоги перевізники виклали на папері та віднесли до облдержадміністрації – там їх зареєстрували. Головний транспортник міста - Микола Шкурган – у кризовий момент зник з поля зору журналістів. Чиновник протягом цілого дня не брав слухавки.

Нагадаємо, таксисти не задоволені постановою Кабміну (№366), яка зобов’язує підприємців малого та середнього бізнесу сплачувати податок до Пенсійного фонду не лише за себе, а й за непрацюючих членів родини (у тому числі дітей, яким виповнилося 18 років, і які навчаються у ВНЗ стаціонарно на платних відділеннях). У Львові 350 таксистів, які працюють як приватні підприємці. Більшість з них через абсурдну постанову уже відмовилася від такої затії.

Наша газета писала, що у понеділок Окружний адміністративний суд Києва визнав нечинною 366 постанову уряду. Але у Кабміні кажуть, що платити внески до Пенсійного фонду таки доведеться, бо рішення суду посадовці ще не отримали. Документ набуває чинності лише через 10 днів. За цей час Кабмін має право його оскаржити.

Заступник директора Громадської організації “Львівське таксі” Остап Дума каже: ми впевнені, що апеляція буде… “Який результат вашої акції?” – запитую у пана Думи. “Керівництво ОДА у середу на 9.30 запросило нас на зустріч”, - каже він.

За словами голови Асоціації вільних профспілок автотранспорту України Андрія Корчинського, таксисти-приватники платять 200 грн. щомісяця як єдиний податок. З введенням урядової постанови вони зобов’язані платити уже 354 грн. Якщо у таксиста, наприклад, не працює дружина – ще 237 грн. (це 32,6 % від мінімальної зарплати). Таксисти не хочуть так працювати.

“Люди змушені йти на роботу у фірми, які видають ліцензійні картки, бо тут можна працювати неповний робочий день, згідно зі статтею 57, - каже А. Корчинський. – Уряд тисне і каже: або фірма-ліцензіат бере на роботу таксиста на повний робочий день, на трудову книжку, або таксисти працюють як приватні підприємці. Таксисту невигідно так працювати, бо він має здати щомісяця 1100-1200 грн. виручки. А зарплату отримає мінімальну – 650 грн.”.

Сюзанна БОБКОВА, "Високий Замок"

Категория: регіони | Просмотров: 669 | Добавил: onok | Теги: таксисти, вимоги, Львів, протести | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]