Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » Названо кращі книги XXI століття
10:32
Названо кращі книги XXI століття

Американський літературний часопис The Millions опублікував дві версії списку 20 кращих книжок XXI століття. Один варіант складено читачами часопису, які голосували в спеціальній групі в соціальній мережі Facebook, а другий - експертами видання, в число яких увійшли видавці, критики і письменники, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Lenta.Ru.

Двадцятку кращих книг за версією фахівців очолив роман "Поправки" (The Corrections) американського письменника Джонатана Франзена, що вийшов у 2001 році. У читацькому рейтингу він посів лише восьмий рядок. У той же час роман Жуно Діаса "Коротке і дивне життя Оскара Уао" (The Brief Wondrous Life of Oscar Wao), яке читачі визнали кращим, в списку експертів опинився на 11-му місці.

Проте, 10 книжок потрапили і в читацький рейтинг, і в двадцятку, складену експертами. Серед них "Хмарний атлас" (Cloud Atlas) Девіда Мітчелла (3-е місце в рейтингу експертів, 4-е місце в читацькому), "2666" Роберто Боланьо (4-е місце в двадцятці за версією експертів, 2-е місце в читацькому рейтингу) і "Дорога" (Road) Кормака Маккарті (6-е місце за версією експертів, 5-е на думку читачів).

Читачі включили в список кращих книг "Кафку на пляжі" Харуки Муракамі, "Білі зуби" (White Teeth) Зеді Сміт і роман "Той, хто біжить за вітром" (The Kite Runner) Халеда Хоссейні, що не увійшов у рейтинг, складений фахівцями.
 
Категория: культура | Просмотров: 1120 | Добавил: onok | Теги: ХХ століття, список, Книги, читацький рейтинг, двадцятка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]