Главная » 2009 » Октябрь » 28 » Наталія Сіма-Павлишин: "Квітка - теж портрет..."
09:32
Наталія Сіма-Павлишин: "Квітка - теж портрет..."
СимаУ Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького триває виставка ужгородської майстрині, заслуженої художниці України Наталії Сіми-Павлишин - "Рік бика".
В основі експозиції - портрети реальних людей, серед яких є і відомі особистості. Кожна картина Наталії Сіми містить світло та тепло, яке передається глядачеві. Художниця зізналась “ВЗ”, що таємниця - у продуманому підборі барв, а також техніці виконання.
"Це новий етап у моїй творчості. Працюю у незвичній для себе техніці - пастелі, - каже художниця. - А почалось усе із портрета, де реальні люди передавали мені свій настрій, стан, душу... Немає цікавішого об’єкта для змалювання, аніж людина, її внутрішній світ. Але я не підписую свої полотна іменами зображених людей. Обмежуюсь загальними назвами – інтелектуал, сонечко, професор... Хоча можна впізнати поета Андрія Любку, телеведучу Наталію Кушко... Є і мої автопортрети. Але це не зовсім Сіма, швидше – паралельний мені образ, інша версія мого "я".
На виставці також представлені квіткові натюрморти. Наталія Сіма-Павлишин запевняє, що кожна квітка – теж портрет. “Квіти мають характер. Тому малювати їх так само важко, як і портрети”, - наголошує художниця.
У найближчих планах Наталії Сіми – серія картин про Тибет, де вона побувала цьогоріч. “Тибет – незвична місцина. Маю купу вражень. Щоправда, доведеться залишити техніку пастелі. У цій серії домінантою виступить експресія, яку найкраще витримає акрил”, - ділиться планами майстриня.
Інна Корчук, "Високий Замок"
Категория: культура | Просмотров: 797 | Добавил: foto-uzh | Теги: картини, виставка, Львів, наталія Сіма-Павлишин | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]