Главная » 2010 » Январь » 30 » На Закарпатті виготовляють сир за швейцарською технологією
11:17
На Закарпатті виготовляють сир за швейцарською технологією

У закарпатському селі варять сир за швейцарською технологією. В центрі нічим не примітного на перший погляд села Нижнє Селище, що в Хустському районі Закарпаття, знаходиться сироварня, продукція якої за декілька років стала однією із візиток краю.

Колишній вчитель математики Петро Пригара разом зі своїми французькими товаришами, які оселилися в селі, створив унікальний для Закарпаття проект. Сироварня, яка приймає молоко від майже 300 родин, планувалася з самого початку як соціально-економічний проект, адже за загальної тенденції до зменшення в області поголів'я великої рогатої худоби, сироварня навпаки стимулює селян утримувати корів.Сьогодні це невелике сільське виробництво є чи не єдиним молокопереробним підприємством у Закарпатті. Однак, як каже Петро Пригара, цей факт додає тільки гіркого присмаку його сирові. "Добре було б, якби подібних сироварень було по декілька в кожному районі", - каже Петро Пригара. А наразі закарпатський сировар тішиться, що його сир розвозять світом як закарпатський сувенір.  
Категория: Закарпаття | Просмотров: 680 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, швейцарська технологія, сироварня | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]