Главная » 2010 » Январь » 14
Географічний факультет УжНУ на чолі із деканом, академіком Степаном Попом відкрив Мінералогічний музей. Тут проводяться лабораторні та практичні заняття студентів, екскурсії для всіх бажаючих. Його фонди - понад 600 зразків, які постійно поповнюються.
Про це – у розмові з ректором УжНУ, депутатом облради Миколою Вегешом.
– Історія створення музею тісно пов’’язана із відкриттям, становленням географічного факультету, який успішно розвивається з 2005 року, та із його співпрацею з Закарпатським відділом Українського географічного товариства і Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.
Категория: Закарпаття14.01.2010| | Комментарии (0)

Как сообщил корреспонденту PRESS-КАРПАТ начальник пресс-службы - пресс-секретарь начальника отряда старший лейтенант Сергей Бровко, пограничники Чопского пограничного отряда совместно с сотрудниками Ужгородской таможни пресекли попытку незаконного перемещения через украинско-словацкую границу пневматического пистолета.
Категория: Закарпаття14.01.2010| | Комментарии (0)

На Закарпатті прикордонники вилучили в угорця шість старовинних книг
Вчора, 13 січня, близько 15 години в міжнародному пункті пропуску "Лужанка" на українсько-угорському кордоні прикордонним нарядом спільно з інспектором митної служби при виїзді з України на легковому автомобілі марки "ВАЗ"-2109 у 66-річного громадянина Угорщини під час здійснення огляду особистих речей та транспортного засобу у багажному відсіку у ручній поклажі були виявлені старовинні книги іноземного походження в кількості 6 штук, а саме :

— книга іноземного видавництва автора Морої Шандор "CSUTORA" 1932 року видання
— книга іноземного видавництва автора Фолдеш Бейла "A SOCIALISMUS" 1910 року видання
— книга іноземного видавництва "REVOLUSION BEITAFTERS" 1850 року видання
— збірник періодичних видань іноземного видавництва автора Ворош Марті Мігаль "FIDYELMEZO" 1938 року видання
— книга іноземного видавництва автора Нодь Йожеф "EREDETI MUNKAI ES SZABAD FORDITASAI ERKOLTSI S INNEPI TANITASOKBAN" 1823 року видання

Категория: Закарпаття14.01.2010| | Комментарии (0)