Главная » 2009 » Октябрь » 1 » Харків показав підготовку до Євро-2012 іноземним журналістам
10:48
Харків показав підготовку до Євро-2012 іноземним журналістам

Харків показав підготовку до Євро-2012 іноземним журналістам. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, представники інформаційного центру "Україна-2012" і зарубіжних ЗМІ здійснили прес-тур по основним об'єктам підготовки до європейської першості. Гості відвідали аеропорт "Харків", стадіон "Металіст", тренувальну базу футбольного клубу "Металіст", готелі та місце розташування фан-зон.

Як пояснив Харківський міський голова Михайло Добкін в коментарі іноземним журналістам, для перетворення з резервного на основне місто для проведення Євро-2012 Харкову довелося в найкоротші терміни вирішити три завдання, поставлених УЄФА. Міська влада вирішила проблеми з готелями, стадіоном та аеропортом.

За словами Михайла Добкіна, дізнавшись про право України проводити Європейський чемпіонат, задумана раніше реконструкція стадіону "Металіст" отримала новий імпульс.

Для Харківського аеропорту було значно легше залучити інвестора, оскільки об'єкт знаходився в комунальній власності, і відповідні рішення приймалися в Харкові без тяганини.

П'ятизіркових готелів в Харкові не було жодного, проте проблему вирішили завдяки підвищенню рівня проживання в уже існуючих готелях (три- та чотиризіркових) та офіційному переведенню ряду їх у вищу категорію.

Довідка. В 2008-2009 роках на головних об'єктах Харкова освоєно 1 372 млн грн. При цьому держава виділила 120 млн, місцеві бюджети - 271 млн (у тому числі міський бюджет Харкова - майже 185 млн), інвестори - 981,6 млн (з цієї суми майже 494 млн гривень вкладено стратегічним інвестором - компанією DCH).
 
Категория: регіони | Просмотров: 719 | Добавил: onok | Теги: Євро-2012, підготовка, іноземні журналісти, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]