Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » Арсеній Яценюк: «Пенсіонери заробили на те, щоби жити по-людськи»
12:54
Арсеній Яценюк: «Пенсіонери заробили на те, щоби жити по-людськи»
Арсений ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк заявляє, що основою пенсійної реформи має стати економічне зростання країни. Про це він сказав на зустрічі з громадою міста Жовква в середу, 16 вересня.
Він пояснив систему, за якою сьогодні нараховуються пенсії. «У нас сьогодні в Україні умовно на 10 працюючих людей 9 пенсіонерів. Тобто 10 працюючих забезпечують 9 людей пенсією. Зрозуміло – чим більше працюючих, тим кращу можна отримати пенсію. А тепер я вам опишу майбутню ситуацію: через 10 років буде з точністю до навпаки – пенсіонерів в Україні буде більше, ніж працюючих. Це означає, що я вже пенсію не отримаю. Вже її не буде звідки брати», – підкреслив лідер «ФРОНТУ ЗМІН».
На його переконання, потрібна зміна пенсійної системи і найголовніше – економічне зростання. «Це найголовніше, чим повинна займатися країна: робочі місця, податки і пенсійний фонд. Тоді пенсіонери будуть сидіти не в Раді й не у владі. Тоді пенсіонери будуть із великим задоволенням проводити своє життя, займатися культурою, духовністю, ходити до церкви. У них буде те, що є в Європі, є в Америці – вони заслужили провести своє життя по-людськи», – сказав політик.
Арсеній Яценюк заявив, що його завдання – щоб людина, яка пропрацювала на країну 25 років, отримувала пенсію не 640 гривень. «Я не буду вам зараз обіцяти, якою буде пенсія. Знаєте, чому? Бо для того, аби підняти пенсію, треба зробити цілу купу роботи. Сьогодні Пенсійний фонд має дефіцит 18 мільярдів. Гроші, які беруть у борг чи в Міжнародного валютного фонду, чи у Національного банку. Це гроші, які просто друкують. Ви, напевно, пам’ятаєте, у 1990-х роках у нас були такі гроші – купони. Щодня ціна на м'ясо росла мінімум на 100 купонів. Оце нас чекає, якщо ми не зупинимо друкарський станок», – зазначив він.
Також він підкреслив, що не розуміє, як для державних службовців можуть нараховувати пенсії по 30 тисяч гривень. «Звідки такі тяжкі мозолі – від сидіння в кабінетах чи то комуністичної партії, чи то сьогодні вже нової влади? А коли пенсія 120 тисяч гривень? І такі випадки є за відповідними рішеннями судів. Де тоді соціальна справедливість?», – додав політик.
«Я вам кажу про своїх тата й маму. Вони в такій самій ситуацію. І я думаю про них так само, як і про вас. Моє завдання – відновити справедливість у пенсійній системі», – заявив Арсеній Яценюк.
Фронт змін

PRESS-КАРПАТ


Категория: Україна | Просмотров: 629 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, пенсіонери, Фронз змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]