Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » США 'відмовляться' від ракет в Європі
13:00
США 'відмовляться' від ракет в Європі
За інформацією Вол Стріт Джорнал, Сполучені Штати відмовляться від планів розміщення системи протиракетної оборони в Польщі та Чеській Республіці. Газета твердить, що така відмова пов’язана з тим, що потенційна загроза від програми ракет далекого радіусу дії, яку, буцімто, розробляє Іран, менша, ніж вважали раніше. 

Президент Обама наказав переглянути систему безпеки, запроваджену його попередником Джорджем Бушем, яка мала бути встановлена до 2012-го року. 

У серпні 2008-го року США підписали угоду з Польщею щодо розміщення ракет-перехоплювачів у Балтійському морі та домовилися про побудову в Чехії радарної станції. 

Американці твердили, що об’єкти в Європі потрібні для захисту європейських союзників або американських сил в Європі від Ірану або іншої країни. 

Вол Стріт Джорнал повідомляє: «США базуватимуть своє рішення на твердженні, що іранська програма ракет далекого радіусу не просунулася так швидко, як прогнозувалося, в результаті чого загроза для США та головних європейських столиць знизилася, згідно з нинішніми й колишніми американськими посадовцями». 

Згідно з повідомленням Асошіейтед Прес, очікувалося, що буде зроблено оголошення під час прес-конференції міністра оборони США Роберта Ґейтса. 

Оглядачі припускають, що таке рішення може привести до покращення стосунків з Росією, яка різко заперечувала проти американських планів в Європі.
Бі-бі-сі

Категория: світ | Просмотров: 534 | Добавил: onok | Теги: система ПРО, ракети, США, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]